با طلوع صبح خورشید شنبه پنج آبان ماه مشخص شد که تلآویو بیش از آنکه مرد جنگ باشد، بوقی در صحنه عملیات روانی است! حضور بنیامین نتانیاهو و یوآو گالانت در پناهگاه زیر زمینی بیش از آنکه نشان دهنده قدرت باشد، نمایش ضعف و ترس مقامات ارشد ارشد رژیم اشغالگر قدس از حملات احتمالی ایران بود. انتشار این تصاویر صدای نیروهای اپوزیسیون رژیم را نیز درآورد و سبب مطرح شدن این سوال شد که اساسا چرا مقامات صهیونیست هشیار در زیر زمین باشند و شهروندانی ایرانی بدون کمترین احساس ترسی به استراحت بپردازند!
در پی تضعیف جایگاه یا شکست حزب عدالت و توسعه در کارزار انتخاباتی شهرداریهای ۳۱ مارس ۲۰۲۴ ، ساختار حاکم ترکیه موضوع عادی سازی را با شیب تند پیش گرفت و حتی خطوط قرمز خودشان را نادیده گرفته و از آشتی با رادیکالترین گروه سیاسی نظامی یعنی پ ک ک سخن گفتند. با وقوع این عملیات تروریستی جدید آنچه تاکنون اردوغان رشته کرده بود، پنبه شد. اما آنچه مهم است اینکه این رخداد، فرصت و بهانهای شد برای تکرار سیاستهای یک دهه پیش ترکیه در منطقه غرب آسیا.رهبران آنکارا در نظر دارند همانند سالهای ۲۰۱۱ در فضای جنگی و تنش آلود به این سرزمینها حمله کنند و بخشی از آنها را ضمیمه خاک خود کنند.
اگرچه در ظاهر امر نقش مثبتی از مقامات امریکایی در سفرهای مقامات آنها به خاورمیانه نشان داده میشود. اما تجربه یکساله شعارهای امریکایی به خوبی چهره واقعی آنها را نشان میدهد. از همان ابتدا جنگ صهیونیستها با مردم بیگناه غزه، سران کاخ سفید شعارهای صلحآمیز و خویشتندارانه برای اتمام جنگ سرمیدادند. اما این شعارها نه تنها به جنایت رژیم در غزه پایان نداد، بلکه جبهه جنگ جدیدی در لبنان نیز آغاز شد. همچنین امریکاییها در عمل همیشه از متحدان منطقهای خود حمایت و دفاع کردهاند. ارسال تجهیزات پیشرفته نظامی امریکا به فلسطین اشغالی، خود به تنهایی به میزان جسارت رژیم صهیونیستی افزوده است.
در شرایطی که کمتر از دو هفته تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرصت باقی مانده است، بایدن مواضع سخت گیرانه تری را در قبال ترامپ دنبال می کند تا شاید بتواند مانع از کاهش شانس پیروزی هریس در جریان رقابت های انتخاباتی این کشور شود.
برای کامالا هریس یک موضوع به خوبی روشن شده است و آن این است که دولت بایدن آنطور که باید و شاید نتوانسته است کارنامه خوبی از دوران ریاست جمهوری خود نزد رای دهندگان آمریکایی بر جا بگذارد. از این رو هر گونه عملکردی از جانب کمپین انتخاباتی هریس که بخواهد راه او را با راه رئیس جمهور کنونی آمریکا یکی سازد، مسیر هموارتری را برای بازگشت ترامپ به عنوان پیروز نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فراهم خواهد کرد.
ابعاد تاریخی، حقوقی و سیاسی تعلق جزایر سهگانه به ایران کاملاً روشن است و هیچ شکی در این زمینه وجود ندارد، حتی دولتهای عربی و همچنین دولتهای اروپایی هم در درون خود این موضوع را قبول دارند. بیانیه اخیر حاوی این پیام است که اروپا با تغییر رویکرد در قبال ایران تصمیم گرفته است، سطح تقابل با ایران را علاوه بر سطوح هنجاری و مواردی مانند تحریمها بالاتر برده و حاضر شده است در هرگونه تقابل احتمالی منطقهای، علیه ایران وارد عمل شود.
«به نظر می رسد که عاموس هوکشتاین در سفر خود به بیروت، طرح آتش بسی که رژیم اشغالگر قدس با آن موافق است را به طرف لبنانی ارائه کرده است. طرحی که هم حزب الله لبنان و هم دولت این کشور قویا آن را رد کرده و این طرح را مغرضانه و ناعادلانه توصیف کرده اند.»
به نظر میرسد تشدید هرجه بیشتر بحران خاورمیانه و احتمال بروز جنگ همهجانبه در منطقه وضعیت هریس را به مراتب نامطلوب خواهد کرد و شانس پیروزی ترامپ بیشتر خواهد بود.
گفتنی است بر اساس گزارش منابع خبری از جمعیت بیش از 345 میلیون نفری آمریکا در 50 ایالت، 240 میلیون نفر واجد شرایط شرکت در رأی گیری انتخابات ریاست جمهوری 2024 این کشور هستند.
در شرایطی که فرصت بسیار محدودی برای دولت بایدن جهت برقراری آتش بس در غزه و لبنان و پایان دادن به بحران کنونی در منطقه غرب آسیا باقی مانده است، بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بر این موضوع تاکید می کنند که هر گونه شکست در عملکرد رهبر کنونی آمریکا برای بازداشتن اسرائیل از تداوم حملاتش علیه مردم فلسطین در غزه و حزب الله لبنان تا پیش از زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، می تواند به قیمت ایجاد مانعی بزرگ بر سر راه کامالا هریس، معاون کنونی بایدن و نامزد نهایی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تمام شود.
ترس از پیامدهای خطرناک اقدام نظامی علیه ایران در حالی که جمهوری اسلامی ایران هشدار داده است، در صورت هرگونه گستاخی، این بار پاسخ به مراتب شدیدتری از وعده صادق 2 خواهد داد که این مسأله میتواند رژیم را به مراتب در شرایط بدتری قرار دهد و سازمان نظامی و ماشین کشتار آن در لبنان و غزه را با موانع جدی و ضعف مواجه سازد و حتی ممکن است آن را از کار بیندازد، سبب شده است کابینه جنگ نتانیاهو با وجود تهدیدهای مکرر در این خصوص با احتیاط زیاد گام بردارد.
ارزیابی یا درک یک کشور از «تهدید» و این تصور که برای مقابله با آن تهدید تنها راه چاره دستیابی به سلاح هستهای است، مهمترین فاکتور در «دکترین هستهای» است.
صرفنظر از اینکه در لحظه اصابت پهپاد حزب الله لبنان، نتانیاهو در منزلش بود یا خیر، این پهپاد توانسته با عبور از سامانهها، به هدف حساس برسد و خساراتی به آن وارد کند؛ یک دستاورد راهبردی تلقی می شود. پیام حمله پهپادی حزبالله به محل اقامت نخستوزیر رژیم غاصب اسرائیل این است که مقاومت قدرتمند است و به مسیر خود تا آزادی سرزمین ادامه خواهد داد و نتانیاهو این پیام را به خوبی متوجه شده است.
به نظر میرسد اگرچه طبق گفته عباس عراقچی وزیر خارجه ایران اینگونه ادعاهای واهی تداوم سیاستهای خبیثانه «تفرقه بینداز و حکومت کن» اروپایی در منطقه است، اما به نظر میرسد موضوعی که باعث شده است رهبران کشورهای منطقه، برخی ادعاها را تکرار کنند وضعیت بحرانی منطقه است؛ وضعیتی که ایران را به مثابه ابرقدرت منطقه در نزد افکار عمومی جهان به ویژه منطقه نمایان ساخته است
مهمترین نکته فراموش شده از سوی سران رژیم صهیونیستی و متحدان آمریکایی- اروپایی شاید آن باشد که ایران و سایر اعضای محور مقاومت براساس منطقه «مادی» امور را تحلیل نکرده و براساس ایدئولوژی «اسلام سیاسی» و «مقاومت» تحولات جهان واقع را درک و تحلیل میکنند. در ایدئولوژی مقاومت، اصالت و صحت راه زمانی مشخص میشود که پاکترین و بهترین فرماندهان و شخصیتهای سیاسی مقاومت به دست بدترین انسانهای کره زمین به شهادت برسند.
به نظر می رسد، همزمان با تشدید و گسترش جنگ در منطقه، این روند افزایشیِ همکاری های میان دو کشور جمهوری آذربایجان و اسرائیل اهداف خاصی دنبال می شود. نفوذ و کسب اطلاعات جاسوسی و نظارت بر فعالیت های ایران از اهداف مهld است که رهبران دو کشور درصدد هستند با توسعه همکاری های نظامی به ویژه در زمینه ساخت ایستگاه های جاسوسی در مرزهای جنوبی جمهوری آذربایجان، به آن جامه عمل بپوشانند.
اکنون که در پیام رهبر معظم انقلاب به تاریخ هفتم مهر ۱۴۰۳ «بر همة مسلمانان فرض است که با امکانات خود در کنار مردم لبنان و حزبالله سرافراز بایستند و در رویارویی با رژیم غاصب و ظالم و خبیث آن را یاری کنند» به نظر میرسد بیهیچ هیاهو زمان آن رسیده باشد که یا «نظم جدید» مدنظر صهیونیستها پیش از ولادت، سقط شود؛ یا «نظم جدید» عاری از رژیم صهیونیستی طراحی و پیادهسازی شود، زیرا جهان در ربع قرن اخیر، تجربیات دردناک و فاجعهباری را از مداخلات خارجی عملیات فرامرزی امریکاییها و وحشیگری صهیونیستها آزموده است.
«پس از اجرای موفقیت آمیز عملیات وعده صادق 2 و متعاقبا طرح تهدیدات مختلف از سوی رژیم اشغالگر قدس علیه کشورمان، دستگاه دیپلماسی ایران رایزنی های گسترده ای را با هدف انتقال این پیام به بازیگران ممطقه ای آغاز کرد که هرگونه همکاری و همراهی آن ها با صهیونیست ها علیه کشورمان، می تواند تبعات و پیامدهای مخربی را برای آن ها و منافعشان به دنبال داشته باشد. موضوعی که به معنای اتمام حجت تهران با این طیف از بازیگران منطقه ای است.»
رژیم صهیونیستی با گشودن جبهههای مختلف جنگ، افزایش جنایتهای جنگی، ترد شدن از سوی بسیاری از کشورهای جهان و شکست در حملات زمینی با حزبالله در بنبست قرار گرفتهاند.
طبق نتایج به دست آمده از آخرین نظرسنجیهای انتخاباتی میزان رقابت کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در آمریکا به حدی فشرده و تنگاتنگ است که به طور قطعی نمی توان از احتمال پیروزی یکی از این دو فرد برای ورود به کاخ سفید صحبت کرد.