۲۰۲۴ ۱۸ September - چهارشنبه ۲۸ شهريور ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۰۴۴
۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
رصد (1169)

رسانه های داخلی

۰۸ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۸
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

واکنش رسانه‌های اصولگرا به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب اسلامی
- فرهیختگان نوشت: رهبر معظم انقلاب صریحاً اعلام کردند که تعدادی از وزرا را تأیید کرده‌اند، تعدادی را تأکید و بخش مهمی را هم نمی‌شناختند. با موضع اخیر معظم له، سه جریان باید نسبت به دیدگاه‌هایشان در این خصوص تجدید نظر کنند. دسته اول جریانی که به کنایه رئیس‌جمهور را رئیس‌الوزرا خوانده بود. این جریان طیف وسیعی را دربر می‌گرفت، از جریانی رادیکال در خارج از کشور تا طیفی که مشاوران دولت روحانی بودند و در موضوع کابینه رئیس‌جمهور را بلاموضوع تصویر کردند. جریان دوم افرادی که در هزینه کردن از رهبر معظم انقلاب از هیچ تلاشی فروگذاری نکردند و چه در صحن مجلس و چه خارج از آن به این اقدام خسارت‌بار مبادرت ورزیدند. جریان سوم کسانی هستند که احتمالاً دوست نداشتند رهبر انقلاب از تشکیل کامل و زودهنگام دولت به‌عنوان اتفاق مطلوب یاد کنند.
- همشهری نوشت: مشخصاً معلوم است که رهبر معظم انقلاب از دولت پزشکیان حمایت ویژه‌ای کرده‌اند. اساسا حمایت رهبری، اتفاق عجیب‌وغریبی نیست. موضع رهبری نسبت به دولت‌ها یک رویکرد ثابت بوده‌است؛ رویکرد حمایتی. این رئیس‌جمهور را مردم انتخاب کرده‌اند، نه رهبر معظم انقلاب؛ اما رهبر معظم انقلاب این را وظیفه خود می‌دانند که از خواسته مردم حمایت کنند. آنچه در گذشته وجود داشته «هماهنگی» در مورد برخی از اعضای کابینه بوده است و امروز صحبت از «مشورت» درباره کل وزرا و «تأیید» و «تأکید» روی برخی از آنهاست که نشان از حمایت ویژه دارد.
- ایران نوشت: فرمایشات رهبر معظم انقلاب حاوی چند نکته حائز اهمیت است. ایشان به صراحت از تشکیل سریع دولت با همت رئیس‌جمهور و البته کمک ارزنده مجلس در رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی و معطل نماندن مدیریت کشور، ابراز رضایت کردند. یکی دیگر از نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرد، تأکید معظم له بر «مشورت» دادن به رئیس‌جمهور است. چه آنکه دکتر پزشکیان نیز در سخنان خود در مجلس، بر همین موضوع تأکید داشت. همچنین ایشان در بخشی از فرآیند انتخاب وزرای دولت چهاردهم برحسب درخواست رئیس‌جمهور نظر داده‌اند؛ موضوعی ضروری و بدیهی است.
- صبح نو نوشت: رهبر معظم انقلاب در سخنان خود، از رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی قدردانی کردند و این اقدام را در راستای منافع ملی و تقویت وفاق و اتحاد در کشور دانستند. این رویکرد را می‌توان به‌عنوان یک درس مهم برای کسانی دانست که در روز‌های گذشته، مجلس را به‌خاطر این اقدام مورد حمله قرار داده بودند و آن را اشتباه می‌دانستند.
توضیح روزنامه دولت درباره اظهارنظر بنزینی رئیس جمهور
روزنامه ایران نوشت: آنچه به عنوان «اعتراض رئیس‌جمهور به قیمت بنزین» در فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، صرفاً یک برش بسیار کوتاه از یک سخنرانی بلند بوده است. نکته دوم هم این است که رئیس‌جمهور از سازکار قیمت گذاری یا منطق اقتصادی قیمت بنزین انتقاد می‌کند. پزشکیان در دوران انتخابات نیز بر اصلاح روش‌ها، سیاست‌ها و تصمیم‌گیری‌ها با استفاده از نظرات کارشناسان تأکید کرده بود. این رویه‌ای است که در نهایت باید در حوزه بنزین نیز اتخاذ شود. در دولت چهاردهم از شوک درمانی و غافلگیر کردن مردم در هیچ بخش خبری نخواهد بود و اگر در آینده، برای اصلاح هر نقص ساختاری، مانند قیمت بنزین، تصمیمی گرفته و مطابق آن گامی برداشته شود، این گام قطعاً با همراهی مردم خواهد بود.
واکنش مهاجرانی به شرط کروبی برای رفع حصر
عطاءالله مهاجرانی، وزیر دولت اصلاحات، در توییتی درباره‌ی شرط مهدی کروبی برای رفع حصر که مورد موافقت‌هایی قرار گرفته است، نوشت: «به نظر من شرط جناب آقاى کروبى که نماد معرفت و مروت هستند منطقى و موجه نیست. قاعده همه یا هیچ همیشه پسندیدنى نیست. از سویى اگر حصرایشان برطرف شود، ایشان که نمى توانند براى خود حصرایجاد کنند. آقاى کروبى خارج از حصر براى رفع حصر مهندس موسوى بهترمى توانند رایزنى کنند.»
پی نوشت: اخیراً فرزند ارشد مهدی کروبی به انصاف نیوز گفت که پدرش ضمن تشکر از تلاش روسای جمهور و قوه قضاییه برای رفع حصر، گفته است که امیدوارم رفع حصر به‌زودی انجام شود، اما به‌شرطی که با رفع حصر میرحسین موسوی همزمان باشد.
همتی گرانی را مهار می‌کند؟
به گزارش دنیای اقتصاد، عبدالناصر همتی از جمله وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم است که پیش از آغاز به کار، برنامه مدونی را منتشر کرده است. این مسئله نشان می‌دهد که او چالش‌های اقتصاد کشور را به‌خوبی می‌شناسد و پیش از آنکه به سیاستگذاری بپردازد، به دنبال ریشه‌یابی مشکلات و ارائه راه‌حل‌های کارشناسی برای عبور از چالش‌هاست. بر اساس برنامه همتی، «تامین ثبات اقتصاد کلان و پیش‌بینی‌پذیر ساختن اقتصاد» و «مهار تورم و حفظ و تقویت ارزش پول ملی» مهم‌ترین اولویت‌های وزارت اقتصاد در دولت چهاردهم خواهد بود. علاوه بر این، همتی در رشته اقتصاد تحصیل کرده است و سوابقی، چون ریاست کل بانک مرکزی را در کارنامه خود دارد.
تأکید روزنامه اصلاحات بر رویکرد انتقاد از دولت‌های گذشته!
روزنامه آرمان ملی: خوشبختانه هنوز هم در گفتمان آقای پزشکیان نارضایتی مردم نه تنها کتمان نمی‌شود بلکه روی آن دست گذاشته می‌شود و اینکه عملکرد‌های گذشته مقبول نبوده و مردم از این عملکرد‌ها ناراضی هستند مورد کتمان قرار نمی‌گیرد که به نظر همین گفتمان مثبت است؛ لذا به جای اینکه آقای پزشکیان بیاید و مرتب تعریف و تمجید کند و بگوید که در بهشت برین زندگی می‌کنیم روی مشکلاتی که وجود دارد و جامعه آنها را لمس می‌کند دست می‌گذارد و سعی می‌کند که اینها را کتمان نکند. پس از ۴۸ ماه دیگر پزشکیان باید جوابگو جامعه باشد. امیدواریم آقای پزشکیان در آن زمان پاسخ‌های قاطع و خوبی برای پاسخگویی داشته باشد.
اظهارات جدید عبدی در نقد دولت چهاردهم
عباس عبدی، فعال اصلاح طلب با تأکید بر لزوم نقد دولت پزشکیان، خدمت دانستن نقد، استقبال پزشکیان از نقد و پایداری و تعهد به شعار‌ها و برنامه‌ها از رهگذر نقد را مورد اشاره قرار داد و ضمن تأکید بر پیشگام شدن رسانه‌های اصلاح طلب در نقد دولت نوشت: حمایت از فرد بدون توجه به محتوای عملکردش خدمت به او نیست. روزنامه‌نگاران و رسانه‌ای‌ها متعهد و ملزم به اجرای وظایف نظارتی خود هستند، اتفاقا این کار را برای دولت‌های مورد حمایت بیشتر باید انجام دهند، چون شکست آنان، شکست خودشان هم تلقی می‌شود. البته نباید شخصیت طرف را مورد هجوم قرار داد. دنبال کسب همدلی او باشیم تا عصبانی کردنش.
چالش‌های پیش روی دولت چهاردهم از زبان روزنامه اصلاحات
روزنامه همدلی نوشت: میانه‌روی پزشکیان نه شباهت معنایی با دوران روحانی دارد، نه مانند خاتمی مترقی است و نه مانند هاشمی رفسنجانی اقتدارآور. همین طور باید گفت شباهت‌های پوپولیستی ادبیات رئیس‌جمهور جدید با احمدی‌نژاد نیز در یک ظرف جمع نمی‌شود. آنچه که امروز بیش از هر مولفه‌ای در گویش سیاسی دولت پیداست، نبود نقشه راه منسجم و هماهنگی در گفتار است. بدنه کارشناسی و معاونت‌های دولت از عارف گرفته تا ظریف و قائم‌پناه شیوه‌های مختلفی را برای بیان مطالبات مردم در پیش گرفته‌اند. چسبندگی عارف به اخلاق‌مداری سیاست‌گریز در کنار فاش‌گویی ظریف که همراه با گلایه‌هاست همراه زبان آشتی‌جوی معاون اجرایی او در مطابقت با چینش وزرای فراجناحی ممکن است در آینده اصطکاک‌های درونی را بیشتر نشان دهد، همان گونه که ظریف یکبار رفت و به کابینه بازگشت.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها