زخم کاری به تجزیهطلبها
به گزارش همشهری، طی روزهای اخیر اجراییسازی فاز مهم دیگری از توافقنامه امنیتی ایران و عراق بهمنظور خلعسلاح گروهکهای تروریستی حاضر در منطقه اقلیمکردستان عراق کلید خورد و گروهک تروریستی «کومله» ازسوی بغداد خلعسلاح شد. تخلیه اردوگاههای احزاب کومله در منطقه اقلیمکردستان عراق و انتقال آنها به کمپهای «بالیسان» و «سورداش» در منطقه «زرگویز» سلیمانیه در چارچوب توافقنامه امنیتی ایران و عراق در شرایطی است که وضعیت امنیتی این منطقه و ضرورت مقابله دولت مرکزی عراق با تهدیدهای ضدایرانی موجود در اقلیم کردستان عراق طی سالهای اخیر به یکی از مهمترین محورهای رایزنیهای سیاسی- امنیتی تهران و بغداد تبدیل شده بود و اکنون شاهد اقدامهای مؤثر دولت عراق در این زمینه هستیم. بر این اساس هم است که قباد طالبانی، معاون نخستوزیر اقلیم کردستان تأکید کرد که «کومله باید مطیع اوامر ما باشد و براساس مفاد توافقنامه امنیتی ایران و عراق عمل کند.» در چنین شرایطی هم بود که درنهایت سران هر ۳شاخه گروهک تروریستی کومله مجبور شدند اردوگاههای خود را تخلیه کنند.
واکنش به دریافت وام از سوی اعضای هیأت مدیره بورس
اخیراً اخباری مبنی بر ارسال یک نامه از سوی معاونت نظارت و بازرسی امور اقتصادی سازمان بازرسی کل کشور به وزیر اقتصاد با موضوع دریافت وام قرض الحسنه بلند مدت توسط رئیس و چهار تن از اعضای هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به مبلغ ۱۰.۵ میلیارد تومان، منتشر شد. «عشقی، رئیس سازمان بورس در پاسخ به این شایغات گفت: اینکه گفته میشود هیئت مدیره سازمان وام را برای خودشان تصویب و پرداخت کرده، قطعاً یک دروغ بزرگ است. این مبالغ از محل منابع خود سازمان پرداخت شده و از منابع بانکی نبوده است. مدیران و کارکنان سازمان بورس، به خاطر شرایط خاص این نهاد، با محدودیتهای متعددی مواجهاند، در نتیجه برای حفظ منابع انسانی نهاد ناظر بازار سرمایه، لازم است این تسهیلات پرداخت شود.» در این خصوص برخی افراد وضع گیری تندی کردند:
- آذر منصوری، رئیس جبهه: وام عشقی فقط یک نمونه از بوروکراسی به شدت پیچیده، غیرشفاف و فاسد و رانتی است. این اجزاء مدام در حال بازتولید رانت و فسار در کشورند و از قضا اگر قرار است وفاقی شکل گیرد، گام اول پذیرش و پاسخگویی سهم همه عوامل حقیقی و حقوقی این پدیده و تمکین به به لوازم حل این بحران در حکمرانی است.
- جواد امام، سخنگوی جبهه اصلاحات: تربیتشدگان دانشگاه امام صادق (ع) با کدام حجت شرعی و مجوز قانونی به خود اجازه داده تا به سرمایههای مردم به اسم وام دستبرد بزنند؟
- محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا: آقای عشقی رئیس سازمان بورس در واکنش به نامه سازمان بازرسی کل کشور که وام ۱۰میلیاردتومانی وی و اعضای هیات مدیره بورس را افشا کرد با پررویی تمام، آن را قانونی میداند و مبلغ مذکور را بدلیل محدودیتهایی که برایش ایجاد شده حق خود میداند. او میگوید چنین ارقامی به سایر کارکنان سازمان بورس همپرداخت شده. اگر این حرف او راست باشد که چه فاجعه بزرگی اتفاق افتاده و اگر دروغ باشد چه تهمتی بهکارمندان وارد شده است.
پی نوشت: هدف از جریان سازی اخیر، تخریب دستاوردهای دولت سیزدهم و به حاشیه راندن اقدامات جهادی دولت سابق است چرا که در ادوار گذشته به ویژه در دوره دولت اصلاحات نیز دریافت چنین وامهایی طبق روال معمول پرداخت شده است.
اظهارات فعال اصلاح طلب درخصوص زمان پیاده سازی برنامههای دولت
جلال میرزایی فعال سیاسی اطلاح طلب گفت: باید فضای آرامی در کشور ایجاد و التهابات در کشور یک مقداری بخوابد تا بعد دولت به میزان کاهش التهابات بتواند برنامههایش را با اجماع و جلب حمایت پیش ببرد. در واقع کاهش التهابات در حوزه سیاسی و اجتماعی در کوتاهمدت، مسیر را به ویژه در حوزه اقتصادی آماده میکند. دولت با گفتگو میتواند مسئله حجاب و فیلترینگ را حل کند. / جماران
اظهارات جدید ظریف
ظریف گفت: آمادگی نداشتم که وزیرخارجه باشم. رهبر معظم انقلاب اسلامی هیچ وقت مخالف مذاکره نبود. تنها عضو دولت چهاردهم هستم که اجازه ورود به آمریکا، کانادا و برخی کشورها را ندارم. کسانی که به من حمله میکنند به شهید سلیمانی توهین میکردند. آدم نباید به هر قیمتی در قدرت بماند.
انتقاد عباس امیریفر از تندروی
عباس امیریفر، فعال سیاسی اصولگرا: تندروها کارشان به جایی خواهد رسید که علیه رهبر معظم انقلاب هم موضعگیری کنند. مگر معظم له نفرمودند با پزشکیان همکاری کنید که کارهای دولت به ثمر برسد؟ تندروها در همان راهی که احمدینژاد را به اینجا رساند، قرار دارند، البته احمدینژاد نسبت به جلیلی این ویژگی را داشت که پر کار بود و سابقه اجرایی در شهرداری داشت و از نظر اجرایی خودش را نشان داده بود، اما جلیلی به این ترتیب نیست. برای مثال بگویند جلیلی کجا معاون وزیر بوده، مدیر سازمان بوده یا وزارتی را برعهده داشته است؟ جلیلی خودش را دربست در اختیار پایداریها قرار داده است. از آن طرف فرد بیکفایتی مانند محسن منصوری در دولت قبل یک شبه به عرش اعلا رسیده و معاون رییس جمهور شد، فردی که حتی احمدینژاد او را از فرمانداری ورامین عزل کرد چراکه توانایی اداره فرمانداری و حتی بخشداری را هم نداشت، چگونه همچین فردی معاون اجرایی میشود؟
انتقادعباس آخوندی از اولویتهای سیاست خارجی دولت پزشکیان
عباس آخوندی در روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: مردم بهدرستی دریافتهاند که عدم ثبات نرخ ارز، رشد منفی یا در حد صفر تولید ناخالص داخلی و تورم بسیار بالا و در نهایت ناکارآمدی اقتصاد تابعی از «تحریمها» و ناتوانی دولت در حل مساله سیاست خارجی هستند. دیگر هیچکس نمیتواند بگوید که تحریمها ورقپارههایی بیش نیستند. وزیر خارجه اعلام کردد که اولویتهای سیاست خارجی به ترتیب عبارتند از: منطقه پیرامونی، گسترش حوزه دیپلماسی، توسعه روابط با دوستان دوران سخت و توسعه روابط با قدرتهای نوظهور. ارتباط با اروپا در صورت تمایل طرف مقابل و اصلاح سیاست خود مورد پذیرش خواهد بود و رابطه با آمریکا در حد مدیریت تنش خواهد بود. سیاستهای اعلامی انسجام درونی ندارند، با واقعیت ایران و منطقه سازگار نیستند، اساسا سیاست نیستند و بیشتر لیستی از آرزوها و خیالات هستند و بهنظر نمیرسد که سایه عدم قطعیت را از محیط اقتصاد ایران بزدایند. تصور آنکه آنان مستقل از روابطشان با سایر قدرتها و بدون توجه به بحث FATF و تحریمهای آمریکا یا اروپا اقدام به توسعه روابط با ایران خواهند کرد، خیالی بیش نیست. مناسب است که جناب پرشکیان تا دیر نشده است، سیاست اعلامی را تغییر دهد.