۲۰۲۴ ۰۳ December - سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۶۱
۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1252)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

۰۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

جهان در آستانه فصل آخرالزمانی
بلومبرگ با انتشار یادداشتی مدعی شد، جنگ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه علیه اوکراین پس از ماه‌ها امروز ابعاد تازه‌ای یافته و میدان برای افزایش تنش هموار شده است. در حالی‌که درگیری وارد هزارمین روز خود شد، اوکراین از قابلیت‌های موشکی دوربردش برای حمله به پایگاه نظامی در خاک روسیه استفاده کرده است. مسکو که پیشتر نسبت به چنین اقدامی هشدار داده بود، تهدید خود مبنی بر پاسخ هسته‌ای به حملات متعارف را افزایش داده است. در واقع، ورود نیرو‌های کره‌شمالی برای حمایت از نیرو‌های روسی به میدان نبرد، پیش از این، تنش‌ها را افزایش داده بود. در این میان، چشم‌انداز بازگشت دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه و تعهد او برای پایان‌دادن به جنگ در کوتاه‌مدت، موجب شد تا اوکراین و متحدانش به تقلا افتاده و در مسیر اتمام درگیری‌ها براساس خواست کی‌یف گام بردارند. زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین که پیشتر با هدف تقویت اهرم‌های خود درخواست سلاح‌های بیشتری کرده بود، اخیراً با چراغ سبز بایدن روبه‌رو شده؛ رئیس‌جمهوری که در آستانه ترک کاخ سفید موشک‌های دروبرد را در اختیار اوکراین قرار داد و مجوز حمله کی‌یف به خاک روسیه را صادر کرد.
سندرز: مردم آمریکا مخالف ارسال سلاح برای ماشین جنگ نتانیاهو هستند
به گزارش شبکه الجزیره، «برنی سندرز» سناتور یهودی ایالت ورمونت آمریکا در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: اکثریت مردم آمریکا با ارسال سلاح‌های بیشتر برای تجهیز ماشین جنگی نتانیاهو مخالف هستند. دولت بنیامین نتانیاهو حقوق بین‌الملل، حقوق بشر و قوانین آمریکا را نقض کرده است. دولت افراطی نتانیاهو نه تنها علیه حماس، بلکه یک جنگ گسترده علیه مردم فلسطین آغاز کرده است. بیش از ۶۰ درصد از کشته‌شدگان غزه زنان و کودکان هستند، میلیون‌ها نفر در غزه بار‌ها آواره شده‌اند و تمام ساکنان شمال غزه با خطر مرگ ناشی از خشونت و گرسنگی مواجه‌اند. بخش عمده‌ای از این مرگ‌ها با سلاح‌های ساخت ایالات متحده انجام می‌شود و هزینه آن توسط مالیات‌دهندگان آمریکایی پرداخت می‌شود.
آیا نظم جهانی آمریکا در حال فروپاشی است؟
- روزنامه هاآرتص نوشت: مه ۱۹۴۵ (روز پیروزی در اروپا)، آگوست ۱۹۴۵ (روز پیروزی بر ژاپن)، نوامبر ۱۹۸۹ (فروپاشی دیوار برلین) و ژانویه ۲۰۲۵ (روز تحلیف دونالد ترامپ)؛ تاریخ‌هایی که نمایانگر آغاز، اوج‌گیری و شاید افول تدریجی نظم جهانی تحت سیطره آمریکا هستند.
- راجر کوهن در نیویورک تایمز نوشت: «پیروزی شگفت‌انگیز و رستاخیز عجیب دونالد جی. ترامپ، به اوج رسیدن شورشی بود که مدت‌ها علیه نظم مستقر جریان داشت. هیچ هشداری درباره شکنندگی دموکراسی یا آزادی، هیچ یادآوری از فجایع قرن بیستم یا جذابیت ترامپ برای دیکتاتورها، قادر به توقف این موج نبود.» این توصیف تنها به سیاست داخلی ایالات متحده محدود نمی‌شود، بلکه تا حد زیادی به دیدگاه آمریکا درباره نظم جهانی نیز تعمیم می‌یابد.»
- استیون کاتکین، تاریخ‌نگار دانشگاه استنفورد، در مقاله‌ای در مجله «فارین افرز» نوشت: ایالات متحده بازار خود را برای تجارت حتی به روی دشمنانش باز کرد، بی‌آنکه از سوی آنان عمل متقابلی دریافت کند. اما امروز، سیاست‌های صنعتی و حمایت‌گرایی آمریکا به‌تدریج کشور را نه فقط به روی رقبایش، بلکه حتی به روی متحدان، شرکا، دوستان و دوستان بالقوه‌اش می‌بندد. به گفته کاتکین، سیاست‌های ایالات متحده به طرز شگفت‌انگیزی به سیاست‌های چین شباهت پیدا کرده، درست در زمانی که چین به یک بن‌بست برخورد کرده است.
وتوی قطعنامه شورای امنیت درباره جنگ غزه
آمریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جنگ در غزه را وتو کرد و از «عدم تلاش اعضای این شورا برای دستیابی به مصالحه» انتقاد کرد. این قطعنامه با تمرکز بر برقراری «آتش‌بس فوری، بدون قیدوشرط و دائمی»، درخواست آزادی گروگان‌ها را در بخشی جداگانه مطرح کرده بود. «رابرت وود» معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، در این باره گفت که ایالات متحده تنها در صورت لحاظ شدن شرط آزادی فوری گروگان‌ها در توافقنامه آتش‌بس، از آن حمایت خواهد کرد.اعتراف وزیر خارجه انگلیس درباره ترامپ
«دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس اعتراف کرد که این کشور و ایالات متحده آمریکا تحت رهبری «دونالد ترامپ» در حوزه سیاست خارجی اختلاف نظر خواهند داشت. وی ابراز امیدواری کرد که دولت ترامپ درک کند که «صدمه زدن به نزدیکترین متحد آمریکا نمی‌تواند به سود منافع میان مدت یا بلندمدت آن کشور باشد».
افشاگری بزرگ از دفتر نتانیاهو
روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت که مشاور قضائی کابینه رژیم صهیونیستی با آغاز تحقیقات در خصوص دست داشتن بنیامین نتانیاهو در درز اطلاعات فوق محرمانه از دفتر نخست وزیری تأیید کرده است. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از مسئولان بلندپایه آگاه به جزئیات تحقیقات در مورد اتهامات وارده به دفتر نتانیاهو تاکید کرد که دفتر نتانیاهو همچون یک سازمان جنایتکار اداره می‌شود. شبکه ۱۲ نیز به نقل از برخی از منابع خود نیز اعلام کرد که یکی از مسائل مطرح شده در دفتر نتانیاهو درخصوص تلاش آن برای تغییر اسناد و مدارک درخصوص هشدار‌های مربوط به ۷ اکتبر است.
وحشت اسرائیلی‌ها از وضعیت نامناسب این رژیم در سایه پاسخ قطعی ایران
روزنامه عبری زبان معاریو گزارش داد که رژیم صهیونیستی در هفت جبهه طی بیش از یک سال گذشته درگیر است و نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده است. در ادامه این گزارش آمده است، این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی هزاران نیروی نظامی حتی قبل از شمارش تعداد کشته شدگان و زخمی‌ها کم دارد. در بحبوحه کمبود نیرو در ارتش رژیم صهیونیستی، یهودیان موسوم به حریدی‌ها نیز از خدمت در ارتش این رژیم سرباز می‌زنند.
واکنش صهیونیست‌ها به اتفاقات رخداده در هلند
- نتانیاهو: حمله به اسرائیلی‌ها در آمستردام «یهودستیزانه» است. در سایه انجام بازی‌های دیگر تیم‌های اسرائیلی در اروپا، ما خودمان را برای هر احتمالی آماده می‌کنیم. از نخست وزیر هلند خواستم تا آشوب طلبان را پاسخگو کند.
- اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل: حوادث آمستردام ۷ اکتبر را یادآوری کرد. این حادثه جدی و زنگ خطر است.
پی نوشت: اخیراً در آمستردام هلند، درگیری‌هایی بین هواداران افراطی اسرائیلی و جوانان هلندی رخ داد. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که هواداران اسرائیلی شعار‌های نژادپرستانه علیه اعراب سر دادند، پرچم‌های فلسطین را پاره کردند و به یک دقیقه سکوت برای قربانیان سیل اسپانیا بی‌اعتنایی کردند.
ادعای نخست وزیر مجارستان درمورد پایان جنگ اوکراین
نخست‌وزیر مجارستان: آمریکا دیگر از اوکراین حمایت نخواهد کرد، چرا که دونالد ترامپ مخالف جنگ است. این امر بر ما نیز تأثیر خواهد گذاشت، زیرا که اروپا نمی‌تواند به تنهایی این درگیری را ادامه دهد.
اتهام زنی واشنگتن درمورد ترور ترامپ
وزارت دادگستری آمریکا: یک تبعه افغان از طرف ایران وظیفه داشته برنامه‌ای برای زیر نظر گرفتن و در نهایت کشتن ترامپ تنظیم کند.
تنش بر سر انتخاب وزیر خارجه آمریکا
دو منبع آگاه که از آنها نام برده نشد به شبکه سی‌بی‌اس گفته‌اند که مارکو روبیو، سناتور اهل فلوریدا، یکی از کسانی است که برای پست وزیر خارجه در دولت جدید دونالد ترامپ مد نظر هستند. روبیو پیش از انتخابات ۲۰۱۶ یکی از رقبای دونالد ترامپ برای کسب نامزدی حزب جمهوری‌خواه بود. آن دو بار‌ها سرشاخ شدند و ترامپ، روبیو را «مارکو کوچولو» خطاب می‌کرد، درحالی که سناتور اهل فلوریدا رئیس جمهور آینده را مسخره می‌کرد که «دستانش کوچک است.»
رژیم صهیونیستی صدای یونیفل را هم درآورد
نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفل) خبر دادند که ارتش اسرائیل بخشی از حصار و ساختمان بتنی را در یکی از مواضع این نیرو‌ها هدف قرار داده است. نیرو‌های یونیفل با اشاره به اینکه این موضوع در منطقه «رأس الناقوره» قرار داشته است، تصریح کردند: تخریب عمدی و مستقیم ساختمان‌های ما توسط ارتش اسرائیل، نقض حقوق بین‌الملل و قطعنامه ۱۷۰۱ است.
شرط پوتین برای برقراری صلح
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت که اوکراین باید وضعیت بی‌طرفی را حفظ کند تا فرصتی برای برقراری صلح وجود داشته باشد. مرز‌های اوکراین باید مطابق با «خواسته‌های ساکنان» مناطقی که مسکو نسبت به آنها ادعای ارضی دارد، تعیین شود.
پیشنهاد اتحادیه اروپا درباره تجارت گازی
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی بروکسل از بروز جنگ تجاری در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ پیشنهاد کرد که این اتحادیه گاز مایع طبیعی آمریکا را جایگزین واردات انرژی از روسیه کند.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها