اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونی در همایشی خطاب به منتقدان دولت و حامیان دولت گفت: «چه بلایی دارد سر ما میآید؟ آیا ما به اندازه کافی زجر نکشیده ایم؟ ما هزار کشته و زخمی داده ایم! دهها هزار نفر هم اکنون آواره هستند! عدهای صبح تا غروب به دنبال استیضاح هستند و به خانه مقامات حمله میکنند! چرا همدیگر را به خیانت متهم میکنید؟ برخی رفتارها با خانوادههای اسیران و قربانیان شرم آور است! ما میدانیم عدهای به دنبال فروپاشی هستند و این بیش از هر چیز دیگری مرا میترساند». این مسئله حاکی از نفوذ دستگاههای اطلاعاتی مقاومت به عمق امنیتی و قلعه مستحکم رژیم است که هرتزوگ این گونه اظهار نگرانی میکند.
از طرفی دیگر، رئیس اداره برنامهریزی ارتش اسرائیل سرتیپ شای تیب در نشست کمیته روابط خارجی و امنیت کنست اعلام کرد. «از بین ۳۰۰۰ حریدی که دستور اعزام به سربازی را دریافت کردند، برای ۱۱۲۶ نفر که امریههای اول و دوم را رد کردهاند، حکم بازداشت صادر شد». این سخنان حاکی از بحران و کمبود نیروی انسانی در ارتش و تقویت گسلهای اجتماعی است. در این راستا به برخی از چالش های رژیم صهیونیستی پس از عملیات طوفان الاقصی خواهیم پرداخت:
تشدید مهاجرت معکوس درفلسطین اشغالی
ایلان پاپه پروفسور و مورخ سرشناس اسرائیلی اعلام نمود که ۷۰۰ هزار نفر از اسرائیل رفته اند و تاکنون بازنگشته اند از طرفی دیگر، کمربند مرزی اسرائیل تقریباً خالی از سکنه شده است و «دره راهبردی یزرائیل در الجلیل» که به سبد نان اسرائیل معروف است با توجه به مهاجرت بخش زیادی از کشاورزان به عمق مرکزی دچار آسیب اساسی شده است. طبق گفته وزارت دارایی رژیم ۴۶ هزار شرکت یا تعطیل شده اند یا با ظرفیت زیر ۴۰ درصد در حال فعالیت هستند که این مسئله به اضافه هزینههای جنگ باعث شده است هم رتبه اعتباری اقتصادی رژیم کاهش یابد هم اینکه ۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی افت کند. این در حالی است که طبق گزارش دانشگاه براون ۷۳ درصد هزینه کلی جنگ را آمریکا پرداخت کرده است.
یکی از اهداف اعلامی ارتش رژیم در غزه بازگشت اسرای اسرائیلی و از اهداف کلیدی عملیات در جنوب لیطانی بازگشت مهاجران شمالی به خانه هایش بود که تاکنون هیچ کدام محقق نشده است که این مسئله ناشی از شکست اطلاعاتی و تضمین امنیت به ساکنان شمال است.
انزوای سیاسی و حقوقی رژیم و تقویت روابط اهل سنت و شیعه
بعد از بحران سوریه شکاف بین شیعه و سنی تشدید گردید که با عملیات طوفان الاقصی مردم شیعه و اهل سنت به همدیگر نزدیک شده و این مسئله در آینده منطقه تأثیرات شگرفی خواهد داشت و هزینه حکم عرب جهت عادی سازی رابطه افزایش میدهد.
رأی دادگاه لاهه علیه مقامات ارشد صهیونی (نتانیاهو و گالانت) با وجود فشار سنیگن آمریکا وحتی آلمان نشان میدهد که این رژیم حتی در نهادهای ساخته شده غربی جایگاهی ندارد.
به طور کلی، باید گفت که اکثر مولفههای قدرت استکبار به چالش کشیده شده و در حال ضربه خوردن است، از تجهیزات گرفته تا سیستمهای اطلاعاتی و امنیتی و غیره؛ بنابراین این جنگ با آنکه خسارات سنگینی همانند شهادت فرماندهان بزرگ مانند سید حسن نصرالله رحمه الله علیه و یحیی سنوا و دهها فرمانده برجسته دیگر برای مقاومت داشته است، اما دستاوردها نیز قابل توجه بوده است. البته در میانه این تقابل راهبردی هست که نباید طرحها و راهبردهای تهاجمی و شبکهای دشمن را دست کم گرفت و میبایست از این دستاوردها به خوبی محافظت شود.
نتیجه گیری
دشمن تاکنون نتواسته است که تصرفات سرزمینی و دستاوردهای تاکتیکی خود را تثبیت و به دستاورد سیاسی و استراتژیک تبدیل کند بر این اساس با تشدید جغرافیای درگیری و بالا بردن سطح فشار به دنبال آن است که قاعده بازی را در منطقه تغییردهد. در داخل کشور دستاوردها به طور اساسی به اطلاع مردم رسانده نشده است و جا دارد که به طور هنرمندانه و ظریف دستاوردهای کلان مقاومت تبیین گردد تا امید در محیط مقاومت مضاعف گردد.