پروژه فشار به ایران و مقاومت
روزنامه همشهری نوشت: اینکه دشمن در سه ابرپروژه و هماوردی بزرگ «هستهای»، «حقوق بشر» و «منطقه خاورمیانه» با ایران اسلامی رویاروییهای مستقیم، غیرمستقیم و متعدد داشتهاست، مسئله تازهای نیست. در همین ۲ هفته اخیر، ابتدا با کارگردانی غرب، قطعنامه ضدایرانی شورای حکام تصویب شد؛ درواقع این اقدام آمریکا و تروئیکای اروپایی در پوشش این قطعنامه را میتوان نخستین گام غربیها برای فعالسازی مکانیسم ماشه ارزیابی کرد. به موازات این قطعنامه شورای حکام، ۲ قطعنامه حقوق بشری نیز علیه ایران اسلامی صادر کردند؛ یکی قطعنامهای که در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل علیه ما تصویب شد و دیگری قطعنامه پارلمان اروپا که ایران اسلامی را به نقض حقوق بشر متهم کردهاست! چندی پیش از آن هم غربیها بههمراه برخی کشورهای عربی، با صدور بیانیهای مشترک ادعاهایی موهن را درباره جزایر سهگانه ایرانی در خلیجفارس تکرار کردند و در مرحله بعد به بهانه حمایت ایران از روسیه در جنگ اوکراین، هواپیمایی و کشتیرانی کشورمان را تحریم کردند! در تحولات کنونی منطقه، عقبه ماجرا به آنجا برمیگردد که رژیم صهیونی در پساطوفانالاقصی نتوانسته به هدف اعلامشده یعنی حذف جریان مقاومت برسد؛ بنابراین این بار تروریستهای تکفیری (تحریرالشام) و جریان سکولارهای منافق آمریکایی به کمک رژیم آپارتاید و تروریستی صهیونیستی آمدهاند تا ایران اسلامی را از محور «مقاومت» دور کنند؛ یعنی تکفیریها را با حمایت دولت اردوغان در فتنه شام به بازی بگیرند و بهصورت آشکار، طراحی این پروژهها و نقشهها با آمریکاست.
بازدارندگی حداکثری در برابر فشار حداکثری
روزنامه جامجم نوشت: رویکرد اروپا به جای حمایت ازمذاکرات هستهای وانجام تعهدات برجامی خود تهدید به اسنپبک و بازگردان پرونده ایران به شورای امنیت بوده است. در واقع جمهوری اسلامی ایران نسبت به برنامههای آینده آمریکا، آلمان، فرانسه و انگلیس بسیار مشکوک است. به همین دلیل اندیشه بالابردن توان بازدارندگی ایران و تجدیدنظر در برنامههای موشکی و هستهای برجستگی بیشتری پیدا کرده است. طبیعتا اظهارنظر وزیر امور خارجه کشورمان در این خصوص نیز به معنای عدول از سیاست فعلی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر حرکت در مسیر صلحآمیز هستهای نیست، اما به نظر میرسد این موضع آقای عباس عراقچی نوعی هشدار به کشورهایی است که قصد افزایش خصومت با ایران را دارند. به این ترتیب در مجموع آمریکا و کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و انگلیس باید آگاه باشند که دست جمهوری اسلامی ایران بسته نیست و در برابر فشار حداکثری قطعا به سوی بازدارندگی حداکثری حرکت خواهد کرد.
وارونه جلوه دادن واقعیات به سبک وزیر ارشاد دولت روحانی
سایت جهاننیوز نوشت: علی جنتی، وزیر ارشاد دولت روحانی در اظهاراتی عجیب و غریب، ایران را بر سر دو راهی لشکرکشی به سوریه، یا حمایت سیاسی صرف قرار داد. او که به زعم خود درحال تحلیل وضعیت امنیتی سوریه است! با «رژیم» خواندن دولت قانونی بشار اسد مدعی شده است که سقوط او قطعی است. این دست مواضع اصلاح طلبان ضمن آنکه گویای مخالفت غربگرایان با مقاومت است، این سوال را ایجاد میکند که این حجم کینه از بشار اسد در دل اصلاحطلبان از کجا آمده که حتی حاضر نیستند حاکمیت او را به رسمیت بشناسند و دولت قانونی سوریه را رژیم میخوانند؟!
وفاق، اسم رمز باجگیری نیست
تسنیم نوشت: مسئله حضور آقای محمدجواد ظریف در دولت، به یکی از موضوعات مهم و جنجالی در فضای سیاسی کشور تبدیل شده است. در روزهای اخیر، برخی مقامات مجلس شورای اسلامی، از جمله رئیس و نایب رئیس مجلس، بر غیرقانونی بودن حضور ظریف به دلیل تابعیت دوگانه فرزندانش تأکید کردهاند. در مقابل، حامیان آقای ظریف این موضوع را نه از زاویه قانونی، بلکه بهعنوان یک بازی سیاسی میبینند و در آن از واژه «وفاق» بهعنوان ابزاری برای تحت فشار قرار دادن تصمیمگیران استفاده میشود. در تحلیل عقلانی این بحران، مهمترین نکتهای که باید در نظر گرفته شود، توجه به قانون و رعایت آن است. دولت بهجای آنکه از مسأله تابعیت دوگانه فرزندان ظریف بهعنوان ابزاری برای فشار بر مجلس استفاده کند، باید با پذیرش ایرادات قانونی، تلاش کند تا ابتدا مشکلات قانونی را رفع کند. منافع ملی باید بر تمامی تصمیمات و سیاستها اولویت داشته باشد و هیچچیز نباید باعث تضعیف آن شود. در همین راستا حمایت از وفاق ملی باید در راستای منافع کلی کشور و نه بهعنوان ابزاری برای فشار به قوا و نهادهای دولتی باشد.
فعال شدن گروه فشار رسانهای برای تحمیل سازش
خبرگزاری فارس نوشت: «عباس عبدی» تئوریسین سیاسی اصلاح طلب در مطلبی در روزنامه اعتماد نوشت: «شیر که نماد شجاعت و قدرت در حیوانات است، کاملاً ترس را میفهمد و با غریزه حفظ بقای خود آن را عجین کرده است. یک ویدیوی پربازدید نزدیک شدن سه شکارچی مرد از قبیله ماسایی به یک گله ۱۵تایی شیر را که در حال خوردن شکار بوفالوی خود هستند، نشان میدهد. این سه مرد فقط تیر و کمان و قمه دارند، شیرها با دیدن آنان به سرعت از لاشه دور میشوند و دور درختچهها پنهان میشوند و به تماشای این سه نفر مینشینند. این سه مرد هم میآیند هر کدام یک دست یا ران را میبرند و میروند و بقیه را برای شیرها میگذارند. اگر شیرها حمله میکردند در کسری از ثانیه آنها را میکشتند، ولی ترسیدند و فرار کردند، زیرا میدانستند که اینها قدری غذا میخواهند و قصد آسیبزدن بیشتر ندارند و اگر به آنان حمله کنند، هر تیری که بخورند، چنان زخمی میزند که شیر درنهایت کشته میشود. این ترس نافی شجاعت و قدرت شیر نیست، بلکه محصول حس غریزه بقاست.» در این راستا باید گفت که گروههای غربگرا سعی دارند برای رسیدن به اهداف خود فرهنگ سیاسی کشور را تغییر دهند. از همین منظر است که مباحث قابل تاملی در روزنامههای اصلاحطلب برای تغییر نگرش سیاسی افکارعمومی مطرح میشود.
لایحه حجاب؛ نه قانونهراسی، نه بیتوجهی به افکار عمومی
روزنامه قدس نوشت: در انتشار متن قانون ۳۰ صفحهای عفاف و حجاب با قاطعیت میتوان گفت اگر ادراک عمومی درخصوص چنین قانونی در همین گام اولیه بهدرستی شکل نگیرد، هر قدر هم طراحان این قانون مدعی باشند رویکردی «نرم» را جایگزین برخورد «سخت» کردهاند، این قانون به سرانجام نخواهد رسید. برخی رسانهها ذرهبین به دست، پی پیدا کردن مقولاتی هستند که تقریباً میتوان گفت در مقام اجرا استثنا به حساب میآیند و قانونگذار نیز بهمنظور روشن شدن حدود و ثغور قانون و رفع ابهامات برای جلوگیری از برخورد سلیقهای، آنها را در این متن گنجانده است. نمونه این برجستهسازیها را میتوان در اشاره قانون به اجازه داشتن اتباع خارجی دارای مجوز اقامت رسمی برای امر به معروف و نهی از منکر دانست که موج خبری گستردهای نیز بهواسطه آن علیه قانون حجاب از این نقطه آغاز شد. البته ناگفته نماند یک دلیل پررنگ کردن این خط خبری، بدل کردن آن به ابزاری برای تسویه حساب با شخص رئیس مجلس پس از اعلام مرزبندیهایش با برخی مقولات مرتبط با وفاق در نشست چند روز پیش با اهالی رسانه نیز بود.