ادعاهای آمریکا درباره افزایش سطح توانمندیهای هستهای ایران
به گزارش شبکه صدای آمریکا، اداره اطلاعات ملی آمریکا در تازهترین ارزیابی خود درباره ایران، مدعی شد که تهران در حال حاضر، آماده ساختن سلاحی هستهای نیست، اما در حال انجام دادن فعالیتهایی است که «در صورتی که تصمیم به این کار بگیرد، آن را در موقعیت بهتری برای تولید یک سلاح اتمی قرار میدهد». در این گزارش همچنین ادعا شده است که ایران، احتمالاً، از طریق بیش از پیش نزدیک شدن به عبور از آستانه گریز هستهای به حملات متجاوزانه اخیر رژیم صهیونیستی و فشارهای غرب را پاسخ خواهد داد. در این ارزیابی اطلاعاتی ادعا شده، ایران از ژوئیه سال میلادی جاری به افزایش ذخایر اورانیوم غنیشده با خلوص ۲۰ درصد و ۶۰ درصد و تولید و فعال کردن شمار بیشتری از سانتریفیوژهای پیشرفته ادامه داده است. در بخش دیگری از این گزارش هشدار داده شده است که مقامات ایرانی، بیش از پیش به «اظهارات علنی درباره فواید تسلیحات اتمی» تمایل نشان میدهند و ذخایر فعلی اورانیوم غنیشده ایران بسیار بیشتر از مقدار مورد نیاز برای اهداف غیرنظامی است و تهران در صورتی که کل ذخایر اورانیوم آن بیشتر غنیسازی شود، قادر به تولید بیش از ۱۲ سلاح اتمی است. ایران، احتمالاً نصب یا راهاندازی سانتریفیوژهای پیشرفته بیشتر، افزایش بیشتر ذخایر اورانیوم خود، غنیسازی اورانیوم تا ۹۰ درصد یا تهدید به خروج از معاهده منع اشاعه تسلیحات اتمی (انپیتی) را بررسی خواهد کرد.
اظهارات جدید آژانس درخصوص برنامه هسته ایران
به گزارش مشرق، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که آژانس اتمی امروز اعلام میکند که ظرفیت تولید اورانیوم غنیسازی شده ایران تا خلوص ۶۰ درصد «بهطور چشمگیری در حال افزایش» است. خبرگزاری آمریکایی رویترز هم در خبر خود اعلام کرد که ایران پیشتر اورانیوم غنیسازی شده تا خلوص تا ۶۰ درصد را با نرخ حدود ۵ تا ۷ کیلوگرم در ماه تولید میکرد.
محورهای رسانهای اصلاحات درخصوص قانون حجاب با چاشنی تهدید
- روزنامه هممیهن: اگر جامعه احساس کند که دولت مطالبات آن را عیناً پیگیری میکند، بهویژه در دو مسئله حجاب و فیلترینگ که جامعه بر سر آن وفاق و در حکومت بر سر این دو اختلاف وجود دارد، سرمایه اجتماعی افزایش مییابد. در صورتی که مجموعه نظام، پایگاه حمایت و همدلی خود را در جامعه متکثر کند، رضایتمندی و همراهی مردم در حل مسائل مربوط به ناترازیهای اقتصادی را بر میانگیزد و تصمیمهای سخت گرفته میشود. در سال ۹۸ که آقای روحانی میخواست قیمت بنزین را افزایش دهد، تاکید کردیم که تصمیمهای مهم و بزرگ دولت که بسیار سخت است، به سرمایه اجتماعی و همراهی جامعه نیاز دارد. در حقیقت نیاز به باورمندی جامعه دارد که این تصمیم درست و به نفع جامعه است. در مقطع آبان ۹۸ که دولت مجبور شد آن تصمیم سخت را بگیرد، سرمایه اجتماعی جامعه، بسیار پایین بود و آن اتفاقات رخ داد.
- روزنامه شرق: در چند روز گذشته که اعلام شد قانون حجاب و عفاف بهزودی و از تاریخ ۲۳ آذر باید ابلاغ شود و به مرحله اجرا درآید، موج گسترده واکنش و نارضایتی را در جامعه به راه انداخت. فعالان اجتماعی، استادان دانشگاه، حقوقدانان، اقشار مختلف مردم و جمعی از روحانیون و فقها نیز مخالفت خود را با این قانون اعلام کرده و آن را برخلاف موازین میدانند.
- روزنامه اعتماد دیگر روزنامه اصلاحطلب نیز با فشار به دولت درباره این لایحه نوشته است: اگر این طرح اجرایی شود مشکلات عدیدهای در جامعه ایجاد میکند. یکی از مشکلات جدی اجرای این لایحه آن است که افراد دیگری را به جای افراد دیگر مجازات میکند. مثلا فردی حجاب را رعایت نکرده، اما مغازهداری که فرد بیحجاب از آن خرید کرده، مجازات میشود. یا راننده اسنپی که نقشی در ارتکاب بیحجابی یا بد حجابی نداشته مجازات میشود. از این دست موارد به کرات در این لایحه وجود دارد. این رفتار هم مخالف شرع و هم مخالف قانون است. اما متاسفانه به نظرات ما توجهی نشد و در یک بستر سیاسی و جناحی لایحه تصویب شد.
تلههای اصلاحطلبان زیر پای دولت چهاردهم
روزنامه جوان در یادداشتی نوشت: رفتار سیاسی اصلاحطلبان تندرو در ۲۵ سال گذشته تقریباً از الگوی واحدی تبعیت کرده، چه آن زمان که دولت حداکثری خود را داشتهاند، چه زمانی که مقیم رحم اجارهای بودهاند و چه زمانهایی که اپوزیسیون دولت مستقر بودهاند. اصلاحطلبان تندرو برای هموار کردن مسیر خود تلههایی هم زیر پای پزشکیان و دولتش میگذارند تا مبادا توجه دولت به مسائل مردم جلب شود. تلاش میکنند رئیسجمهور در حال و هوای انتخابات بماند و کابینه دولت خود را در برابر رقبای سیاسی ببیند. مسائل و چالشهای کشور چنان بزرگنمایی شود و در مقابلش راهحلی ارائه نشود تا تصور شود به بنبست رسیدهایم. با برجستهسازی مطالبات و مسائل قشر اقلیت قدرتمند و مرفه توجه دولت را به حوزههای خاصی معطوف میکنند تا هم خوراک رسانهای برای دوقطبیسازیها فراهم آید و هم زیست تقابلیشان ادامه یابد.
مواضع اقتصادی همتی
به گزارش ایلنا، عبدالناصر همتی، وزیر اقتصاد طی سخنانی گفته است: وقتی که میگوییم میخواهیم ریشه ناترازی را حل کنیم عدهای سریع میگویند قرار است گرانی راه بیفتد. اما اینجا میگویم مردم ما نمیخواهیم چیزی را گران کنیم. قطعا مُسکّن کوتاه مدت را ترجیح نمیدهم...۴٠ سال است که در این کشور درباره اقتصاد درس میدهم و در سمتهای مختلف حضور دارم و معتقدم باید ریشه اصلی تورم را حل کنیم و جلوی رانت را بگیریم. در شرایط تورمی پولدار، پولدارتر و فقیر فقیرتر میشود و تورم بر قشر کم درآمد متمرکز خواهد شد و امروز دهک متوسط هم در حال فقیر شدن هستند. ما اجازه نمیدهیم دهکهای متوسط هم فقیر شوند.
برگی که مجلس در مقابل خودروسازان رو کرد
غلامرضا تاجگردون، رییس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه چندی قبل در یک توییت نوشت: هر چقدر دولت و خودروسازان داخلی قیمت خودرو را بالا ببرند مجلس تعرفه واردات خودرو را پایین خواهد آورد تا رقابت به نفع مردم شود. کاهش تعرفه خودرو یک تصمیم احساسی نیست. باید برای رقابتی کردن بازار و کاهش فشار بر مردم و نیز بهبود فضای عمومی جامعه تصمیم مناسب گرفت. اگر نگویند کاهش واردات خودرو چه نقشی در معیشت مردم دارد! کمیسیون تلفیق تعرفه واردات خودرو را از ١٠٠ درصد به ٦٠ درصد کاهش داد. / خبر آنلاین