۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۹۱
۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1262)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

۱۷ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

اعتراف وزیر خارجه انگلیس درباره ترامپ
«دیوید لمی» وزیر امور خارجه انگلیس اعتراف کرد که این کشور و ایالات متحده آمریکا تحت رهبری «دونالد ترامپ» در حوزه سیاست خارجی اختلاف نظر خواهند داشت. وی ابراز امیدواری کرد که دولت ترامپ درک کند که «صدمه زدن به نزدیکترین متحد آمریکا نمی‌تواند به سود منافع میان مدت یا بلندمدت آن کشور باشد».
افشاگری بزرگ از دفتر نتانیاهو
روزنامه صهیونیستی معاریو نوشت که مشاور قضائی کابینه رژیم صهیونیستی با آغاز تحقیقات در خصوص دست داشتن بنیامین نتانیاهو در درز اطلاعات فوق محرمانه از دفتر نخست وزیری تأیید کرده است. شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز به نقل از مسئولان بلندپایه آگاه به جزئیات تحقیقات در مورد اتهامات وارده به دفتر نتانیاهو تاکید کرد که دفتر نتانیاهو همچون یک سازمان جنایتکار اداره می‌شود. شبکه ۱۲ نیز به نقل از برخی از منابع خود نیز اعلام کرد که یکی از مسائل مطرح شده در دفتر نتانیاهو درخصوص تلاش آن برای تغییر اسناد و مدارک درخصوص هشدار‌های مربوط به ۷ اکتبر است.
وحشت اسرائیلی‌ها از وضعیت نامناسب این رژیم در سایه پاسخ قطعی ایراننسخه پیچی اندیشکده آمریکایی برای نحوه مواجهه با ایران
اندیشکده‌ی «شورای آتلانتیک» آمریکا طی گزارش مفصلی تحت عنوان «یک راهبرد دوحزبی درباره‌ی ایران برای دولت بعدی آمریکا – و دو دهه‌ی آینده» نسخه‌ای در ایران را برای دولت بعدی آمریکا پیچیده است. این اندیشکده‌ی آمریکایی به دولت ترامپ و دولت‌های بعدی آمریکا پیشنهاد می‌کند سیاست موفقیت‌آمیز واشینگتن برای تغییر رژیم کمونیست لهستان در دهه‌ی ۱۹۸۰ را الگوی خود برای تقابل با جمهوری اسلامی قرار دهند. در این گزارش آمده است که آمریکا و متحدانش باید سیاست تغییر رژیم از طریق دخالت نظامی خارجی را کنار بگذارند. هدف بلندمدت آنها باید حمایت از توانایی مردم ایران برای تغییر نظام حکومتی‌شان، در صورت تمایل، باشد، اما نه از طریق حمایت از شورش مسلحانه یا تحریک کودتا، مانند کاری که آمریکا در سال ۱۹۵۳ انجام داد و در برکناری محمد مصدق، نخست‌وزیر ایران، نقش داشت. چنین سیاستی باید از رویکرد آمریکا در حمایت از جنبش‌های ضدکمونیستی خواهان دموکراسی و حقوق بشر در اروپای شرقی در آخرین مراحل جنگ سرد، بعد از فرو ریختن دیوار برلین در سال ۱۹۸۹، الگوبرداری کند که به این جنبش‌ها کمک کرد تصمیم‌شان مبنی بر سرنگونی دولت‌های کمونیستی کشورهایشان را عملی کنند: به‌ویژه «جنبش همبستگی» در لهستان. همچنین ترامپ باید تمام‌قد پشت اپوزیسیون ایران بایستد.
توجیه آمریکا درخصوص ادامه اشغال و فعالیت در سوریه
به گزارش واشینگتن پست، کاخ سفید در واکنش به تحولات در سوریه و نظامیان این کشور در سوریه مدعی شد: ادامه حضور ارتش آمریکا در سوریه برای تضمین این لازم و ضروری است که [گروهک تروریستی]داعش بار دیگر در سوریه فعالیت خود را از سر نگیرد. به دفاع از اعضای ارتش آمریکا در سوریه ادامه می‌دهیم. واشنگتن خواستار یک روند سیاسی جدی و مورد اطمینان است که می‌تواند جنگ داخلی سوریه را پایان دهد. ما خواستار کاهش تنش و دفاع از غیرنظامیان و اقلیت‌ها در سوریه هستیم.
موضع‌گیری عجیب اردوغان در قبال تحولات سوریه
اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هدف معارضین مسلح در سوریه را رسیدن به دمشق اعلام کرد. وی تاکید کرد مخالفان به پیشروی خود ادامه می‌دهند و هدف آنها پس از ادلب، حماه و حمص، رسیدن به دمشق است و امیدواریم که این روند «بدون حوادث» ادامه یابد. رئیس جمهوری ترکیه همچنین اظهار داشت: در گذشته از «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه برای مشخص کردن آینده این کشور دعوت کردیم. اما متاسفانه پاسخ مثبتی دریافت نکردیم.
گزارش سازمان ملل از آوارگان سوری
«استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گزارش داده که در پی فعال‌شدن گروه‌های تروریستی و تشدید درگیری‌ها در سوریه تاکنون دست‌کم ۳۷۰۰۰۰ مرد، زن و کودک را آواره شده‌اند، از جمله ۱۰۰۰۰۰ نفر بیش از یک بار آواره شده‌اند.
ادعای بایدن درخصوص محافظت از اروپا در برابر روسیه
«جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا در نامه‌ای خطاب به رهبران کنگره نوشت: «تقریبا ۸۰ هزار پرسنل نیرو‌های مسلح ایالات متحده به کشور‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در اروپا اختصاص داده شده یا مستقر شده‌اند، از جمله آنهایی که برای اطمینان دادن به متحدان ما و جلوگیری از حملات بیشتر روسیه مستقر شده اند.»
مسکو: ترامپ سیگنال‌های مبهمی مخابره کرده است!
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه با اشاره به استقبال مسکو از گفتگوی صادقانه با واشنگتن، گفت: با این حال، معلوم نیست دونالد ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا این فرصت را غنیمت خواهد شمرد یا نه. تا جایی که به ما مرتبط است، از گفتمان صادقانه بر پایه احترام متقابل و با در نظرگرفتن منافع طرفین استقبال می‌کنیم. سوال اینجاست که آیا دولت جدید آمریکا از این فرصت استفاده خواهد کرد یا خیر. ترامپ و تیمش با طعنه زدن به دولت کنونی آمریکا سیگنال‌های مبهمی را مخابره کردند؛ (ترامپ و ستادش) به اصول «اول آمریکا» و «صلح از طریق قدرت» پایبند هستند! این رویکرد قلدرمآبانه و نگاه از بالا به پایین به به مذاق روسیه خوش نمی‌آید.

هشدار رهبر اپوزیسیون کره جنوبی درباره یک حکومت نظامی دیگر
به گزارش خبرگزاری رویترز، «یون سوک یول» رئیس‌جمهور کره جنوبی حکومت نظامی در این کشور وضع کرد درحالی‌که حزب اپوزیسیون دموکراتیک «لی جائه-میونگ» و سایر احزاب اقلیت به دنبال استیضاح او هستند. رهبر اپوزیسیون کره جنوبی هشدار داد که شاید رئیس‌جمهور این کشور پیش از رای استیضاح پارلمان علیه وی برای یک حکومت نظامی دیگر تلاش کند. این اظهارات از سوی رهبر اپوزیسیون کره جنوبی در حالی مطرح شده که شایعاتی مبنی بر این مساله پیچیده که یون سوک یول شاید به پارلمان برود و این مساله قانونگذاران اپوزیسیون را از بیم تلاش مجدد رئیس‌جمهور برای اعمال حکومت نظامی، به تکاپو انداخته است.
روزنامه عبری زبان معاریو گزارش داد که رژیم صهیونیستی در هفت جبهه طی بیش از یک سال گذشته درگیر است و نزدیک به ۲ لشکر خود را از دست داده است. در ادامه این گزارش آمده است، این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی هزاران نیروی نظامی حتی قبل از شمارش تعداد کشته شدگان و زخمی‌ها کم دارد. در بحبوحه کمبود نیرو در ارتش رژیم صهیونیستی، یهودیان موسوم به حریدی‌ها نیز از خدمت در ارتش این رژیم سرباز می‌زنند.
واکنش صهیونیست‌ها به اتفاقات رخداده در هلند
- نتانیاهو: حمله به اسرائیلی‌ها در آمستردام «یهودستیزانه» است. در سایه انجام بازی‌های دیگر تیم‌های اسرائیلی در اروپا، ما خودمان را برای هر احتمالی آماده می‌کنیم. از نخست وزیر هلند خواستم تا آشوب طلبان را پاسخگو کند.
- اسحاق هرتزوگ، رئیس اسرائیل: حوادث آمستردام ۷ اکتبر را یادآوری کرد. این حادثه جدی و زنگ خطر است.
پی نوشت: اخیراً در آمستردام هلند، درگیری‌هایی بین هواداران افراطی اسرائیلی و جوانان هلندی رخ داد. این درگیری‌ها پس از آن آغاز شد که هواداران اسرائیلی شعار‌های نژادپرستانه علیه اعراب سر دادند، پرچم‌های فلسطین را پاره کردند و به یک دقیقه سکوت برای قربانیان سیل اسپانیا بی‌اعتنایی کردند.
ادعای نخست وزیر مجارستان درمورد پایان جنگ اوکراین
نخست‌وزیر مجارستان: آمریکا دیگر از اوکراین حمایت نخواهد کرد، چرا که دونالد ترامپ مخالف جنگ است. این امر بر ما نیز تأثیر خواهد گذاشت، زیرا که اروپا نمی‌تواند به تنهایی این درگیری را ادامه دهد.
اتهام زنی واشنگتن درمورد ترور ترامپ
وزارت دادگستری آمریکا: یک تبعه افغان از طرف ایران وظیفه داشته برنامه‌ای برای زیر نظر گرفتن و در نهایت کشتن ترامپ تنظیم کند.
تنش بر سر انتخاب وزیر خارجه آمریکا
دو منبع آگاه که از آنها نام برده نشد به شبکه سی‌بی‌اس گفته‌اند که مارکو روبیو، سناتور اهل فلوریدا، یکی از کسانی است که برای پست وزیر خارجه در دولت جدید دونالد ترامپ مد نظر هستند. روبیو پیش از انتخابات ۲۰۱۶ یکی از رقبای دونالد ترامپ برای کسب نامزدی حزب جمهوری‌خواه بود. آن دو بار‌ها سرشاخ شدند و ترامپ، روبیو را «مارکو کوچولو» خطاب می‌کرد، درحالی که سناتور اهل فلوریدا رئیس جمهور آینده را مسخره می‌کرد که «دستانش کوچک است.»
رژیم صهیونیستی صدای یونیقل را هم درآورد
نیرو‌های حافظ صلح سازمان ملل در لبنان (یونیفل) خبر دادند که ارتش اسرائیل بخشی از حصار و ساختمان بتنی را در یکی از مواضع این نیرو‌ها هدف قرار داده است. نیرو‌های یونیفل با اشاره به اینکه این موضوع در منطقه «رأس الناقوره» قرار داشته است، تصریح کردند: تخریب عمدی و مستقیم ساختمان‌های ما توسط ارتش اسرائیل، نقض حقوق بین‌الملل و قطعنامه ۱۷۰۱ است.
شرط پوتین برای برقراری صلح
ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه گفت که اوکراین باید وضعیت بی‌طرفی را حفظ کند تا فرصتی برای برقراری صلح وجود داشته باشد. مرز‌های اوکراین باید مطابق با «خواسته‌های ساکنان» مناطقی که مسکو نسبت به آنها ادعای ارضی دارد، تعیین شود.
پیشنهاد اتحادیه اروپا درباره تجارت گازی
اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا در بحبوحه نگرانی بروکسل از بروز جنگ تجاری در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ پیشنهاد کرد که این اتحادیه گاز مایع طبیعی آمریکا را جایگزین واردات انرژی از روسیه کند.

  • ارسال نظرات