۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۱۵
۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1277)

رسانه های داخلی

۲۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

چرا اردوغان به دنبال راه‌اندازی شبکه تلویزیونی برای ایرانی‌هاست؟
روزنامه فرهیختگان نوشت: به‌تازگی مهمت زاهد سوباجی، مدیرکل سازمان رادیو و تلویزیون دولتی ترکیه (TRT) در سخنانی بی‌پروا بیان کرد که این مجموعه بزرگ رسانه‌ای دولت ترکیه قصد دارد بخش فارسی‌زبان خود را با احداث یک شبکه راه‌اندازی کند. اما مسئله‌ای که سبب می‌شود تا ما نسبت به این خبر واکنش نشان دهیم اظهارات سوباجی است. او گفت: «ما ناگزیریم تعداد شبکه‌های خارجی‌زبان تی. آر. تی را افزایش دهیم، حتی اگر این اقدام باعث ناراحتی و خشم دولت ایران از ما شود.» ایران در شرایط یک جنگ فرهنگی تمام‌عیار از طرف رقبای منطقه‌ای و قدرت‌های بزرگ قرار دارد. حرف‌های بدون رودربایستی و رک مدیر TRT فقط نوک کوه یخ را به ما نشان می‌دهد و نمی‌تواند کل داستان و طراحی‌های دقیقی که در‌مورد ساخت و ایده‌پردازی شبکه‌های فارسی‌زبان دولتی وجود دارد را برای افکارعمومی ایرانیان توضیح دهد. ترکیه یا از طریق مداخله نظامی به شمال عراق و حمله نظامی به سوریه اقدامات بنیان‌کنش را پیش می‌برد یا در صورت عدم موفقیت در این زمینه کالای فرهنگی‌اش را روانه خانه مردم این منطقه، بالاخص ایران و کشور‌های حوزه خلیج فارس و مدیترانه می‌کند. به عبارت دیگر هرجایی که حزب اعتدال و توسعه نتواند پروژه نفوذ را با حمله نظامی به دیگر کشور‌ها جلو ببرد از قدرت نرمش استفاده می‌کند.
اظهارات جدید حسن روحانی
به گزارش تابناک، حسن روحانی اخیراً در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم گفت: اسرائیلی‌ها آن استراتژی که بعد از ۷ اکتبر طراحی کردند را تقریباً دارند عمل می‌کنند. اگر هدایت مقام معظم رهبری نبود، جنگ دامن ما را هم فرا می‌گرفت. متأسفانه در سال‌های اخیر سرمایه اجتماعی و انسجام ملی تضعیف شده است. حوادث ۱۴۰۱ با برخورد با یک خانم بر سر حجاب آغاز شد؛ حالا هم دومرتبه برگشتند به همان موضوع. مصوبه مجلس درباره عفاف و حجاب نه با قانون اساسی منطبق است و نه با عدالت و نه با قرآن و فرهنگ اسلام و نه با توصیه‌های مکرر مراجع عظام تقلید. قرآن حجاب را به عنوان وسیله‌ای برای امنیت خانم‌ها می‌داند ولی متأسفانه عده‌ای مسأله حجاب را به عنوان چماق می‌بینند. حرف‌هایی که این روز‌ها توسط برخی افراد گفته می‌شود که دکترین هسته‌ای ایران تغییر خواهد کرد، همان چیزی است که تندرو‌های آمریکا و اسرائیل می‌خواهند تا زمینه را برای جنگ آماده کنند و به افکار عمومی دنیا بگویند اگر ما درباره ایران وارد عملیات نظامی نشویم، آنها فقط چند روز با بمب اتمی فاصله خواهند داشت.
توجیه تخلف دولتی با یک روایت وارونه
روزنامه جوان نوشت: مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس جمهورکه چندی پیش در برنامه گفت وگوی ویژه خبری رسانه ملی حاضر شده بود، درباره قانون ممنوعیت به کارگیری اشخاص در مشاغل حساس که خود یا خانواده‌های آنها دارای تابعیت دوگانه هستند، کوشید انتصاب محمد جواد ظریف برخلاف این قانون را با یک دروغ توجیه کند. او ادعا کرده «در نیرو‌های مسلح تعداد زیادی هستند که در مشاغل حساس‌اند و مشمول این قانون‌اند. در کشور‌های همجوار احیاناً ازدواج کرده‌اند و خودشان در شرایط و شغل حساس هستند.» از شخصیتی مانند انصاری با سابقه طولانی نمایندگی دور از انتظار بود که برای توجیه تخلف دولت، این‌گونه نسنجیده و بی‌محابا اظهار نظر کند. اولاً برای توجیه تخلف لازم نبود نیرو‌های مسلح را متهم به عبور از قانون کند، کافی بود در میان همکاران بلندپایه خود در دولت نگاهی بیندازد که چند نفر از فرزندان آنها تابعیت دوگانه دارند تا بداند تخلف دولت در انتصاب ظریف اولین آن نیست، ثانیاً با «احیاناً» و حدس و گمان نمی‌توان چنین اتهامی را متوجه نیرو‌های مسلح کرد، چراکه برخلاف نظر و ادعای ایشان، برابر قانون مجازات جرائم نیرو‌های مسلح، ازدواج کارکنان نیرو‌های مسلح با همسر خارجی دارای وصف مجرمانه است و به گفته یک مقام مطلع چنین ادعایی مصداق ندارد.
اگر از دغدغه فیلترینگ فارغ شدید، برای ارزش پول ملی هم فکری کنید!
روزنامه کیهان نوشت: ارزش پول ملی در روز‌های گذشته بر اساس نرخ‌ها در بازار آزاد در حال ثبت رکورد‌های بی‌سابقه است، اما مسئولان دولت همچنان درگیر حاشیه‌هایی، چون فیلترینگ هستند. نخستین نگرانی مردم از این وضعیت، تأثیر این قیمت‌ها بر بازار‌های کالایی، به‌ویژه اقلامی است که مستقیماً با معیشت مردم ارتباط دارند. در این بین، انتظار می‌رفت دولت، معیشت مردم را در اولویت قرار دهد، اما به نظر می‌رسد توجه مسئولان بیشتر معطوف به مسائل حاشیه‌ای است. مجموعه دولت درگیر مسائلی همچون کنسرت و مخالفت با قانون حجاب و... هستند و وزیر اقتصاد نیز دغدغه فیلترینگ دارد. همتی علاوه‌بر سخنرانی‌ها، اخیراً در فضای مجازی هم نوشته است: «در اینکه فضای مجازی در کشور باید مدبرانه مدیریت شود، شکی نیست. ولی فیلترینگ به هیچ وجه یک روش مدبرانه برای مدیریت نیست.» وزیر اقتصاد در حالی از ضرورت حذف فیلترینگ سخن می‌گوید که به دلیل قطع مکرر برق، دغدغه اول مردم قطع‌نشدن اینترنت است!
خرق عادت رئیس‌جمهور از نظر روزنامه دولت
روزنامه ایران نوشت: عذرخواهی رئیس جمهوری از ایرانیان بابت کمبود‌های حوزه انرژی و مشکلات ایجاد شده برای مردم، نمونه نادری از عذرخواهی عالی‌ترین مدیر اجرایی کشور از مردم است. این عذرخواهی برای ایرانیان مطلوب و مقبول است. این عذرخواهی عجیب و خارق عادت بود، زیرا تاکنون رسم مدیران در ایران دیگر بود. مدیران در ایران در مواجهه با هر مشکلی که باید برای چرایی آن به مردم پاسخ می‌دادند، سه راه در پیش می‌گرفتند: یا با استفاده از کلمه «باید» به آینده حواله می‌دادند و با گفتن «باید این طور بشود» و «باید آن طور بشود» از سر خود باز می‌کردند. یا با استفاده از کلیدواژه‌های ابداعی حامیان سیاسی خود مانند «بانیان وضع موجود» همه مشکلات را به گردن مدیران سابق و دولت گذشته می‌انداختند. چاره سوم مدیران در مواجهه با پرسش‌ها و علامت سؤال‌های مردم این بود که با اعداد و ارقام بازی کنند. یعنی با جابه‌جا کردن اعداد و پس و پیش کردن آنها و یکی را جای دیگری خواندن، اصلاً صورت مسئله را پاک می‌کردند یا اینکه اعداد و ارقام را طوری گرد می‌کردند که انگاری مسئله و مشکل اصلاً آن طوری نیست که مردم فکر می‌کنند و اگر واقعاً از یک زاویه درست به مسئله نگاه کنیم، اتفاق همین حالا هم مسأله حل شده است و دیگر هیچ جایی برای نگرانی وجود ندارد.
این «وفاق» مثل «برجام» نشود
سایت جهان‌نیوز نوشت: امروز می‌گویند وفاق خوب است، فردا یکی دیگر می‌گوید نه، وفاق آنقدر‌ها هم خوب نیست. یکجا می‌گویند ما دنبال وفاق بودیم ولی شما نخواستید، جای دیگر تهدید می‌کنند که از وفاق با شما خارج می‌شویم. تهدید‌ها و تطمیع‌ها به وفاق هم درحالی ادامه دارد که هنوز معلوم نیست چه کسی درخواست وفاق کرده که اصلاح‌طلبان اصرار دارند این آب نطلبیده را به همه‌ی ارکان ملت و نظام بخورانند. به عبارت دیگر این کت وفاق را خودشان بریده‌اند و خودشان هم دوخته‌اند. حالا به زور می‌خواهند بر تن همه کنند، از مردم و نظام و اصولگرا‌ها گرفته تا آمریکایی‌ها؛ غافل از اینکه این کت وفاق اول از همه به تن اصلاح طلبان گشاد است. از طرف دیگر اصلاح طلبان سعی دارند وفاق را نیز همچون برجام زیر کت نظام پنهان کرده و سپس از آستین آن بیرون بیاورند. مثلاً می‌گویند نظام به این تصمیم رسید که پزشکیان بیاید و وفاق انجام دهد! یا می‌گویند اگر نظام تصمیم به وفاق نداشت پزشکیان رای نمی‌آورد یا تایید صلاحیت نمی‌شد و... هرجا هم فرصت پیدا می‌کنند، غمزه کنان سر نظام، ملت، مجلس و فلان نهاد و... منت می‌گذارند که داریم با شما وفاق می‌کنیم، پس قدردان ما باشید.

  • ارسال نظرات