یاوه گویی جدید کاخ سفید
سخنگوی کاخ سفید: رئیس جمهور ترامپ تاکید کرد که به ایران اجازه دستیابی به سلاح هستهای را نخواهد داد. خط قرمز ترامپ این است که به ایران اجازه دستیابی به توانمندیهای هستهای داده نشود.
واکنش تلویحی پزشکیان به برخی درخواستها از او برای استعفا
به گزارش انتخاب، رئیسجمهور با بیان اینکه دشمنان به دنبال ایجاد تفرقه و اختلاف در داخل کشور ما هستند، گفت: باید دست به دست هم دهیم و با وحدت و انسجام کشورمان را بسازیم. وی افزود: در زمان انتخابات شعار ندادم، بلکه باور و اعتقاد خود را بیان کردم، الان هم بر همان باور و اعتقاد هستم. به دنبال رئیسجمهور شدن نبودهام، اما به دنبال عزت و سربلندی و افتخار اسلام، دین و کشورمان هستم و تا آخر خواهم ماند.
با شاهزاده نامیدن، کسی شاه نمیشود!
روزنامه جوان نوشت: سلطنتطلبان و رسانههای حامی براندازان رضا پهلوی، این ولیعهد ناکام پهلوی را «شاهزاده» مینامند تا به خیال خود عنوانی رسمی برای او باشد و نشان دهند او دارای منصب و اعتباری در جهان است. در واقعیت، اما او فقط یکی از ابزارهای اعمال ضدیت غرب با جمهوری اسلامی ایران است که هر وقت به کارشان آید، مورد استفاده قرار میگیرد و هر وقت هم لازمش نداشتند، او را کنار بگذارند. این روزها هم خبرها میگوید که برنامههای رضا پهلوی در کشورهای اروپایی لغو شده و این یعنی غربیها از اینکه رضا پهلوی در مسیر تلاش برای تغییر نظام در ایران بتواند کاری انجام دهد، ناامید شدهاند.
دوباره محاسبه کنید
روزنامه خراسان نوشت: چند روز گذشته، بیاغراق، از حیث هماوردی استراتژیک میان ایران و آمریکا، روزهایی کممانند در تاریخ سالهای اخیر بود. ترامپ با وجود اینکه کم و بیش میداند هدف نهایی نتانیاهو چیزی جز کشاندن او به درگیری با ایران نیست، در مقابل این ارزیابی تسلیم شد و سندی را امضا کرد که در واقع شلیک به پای دولت خودش بود. رهبر معظم انقلاب به مثابه یک بازیگر استراتژیک، در این جنگ محاسباتی، مهره خویش را به بهترین وجه ممکن حرکت دادند. در گام بعد، تقریباً بلافاصله صهیونیستها که عملاً با یک غافلگیری مواجه شده و لاجرم در معرض این سوال ترامپ قرار گرفته بودند که «چرا نتیجه برعکس شد»، تلاش خود را بر ایجاد شکاف درون ایران متمرکز کردند؛ هم شکاف میان مردم و نظام و هم شکاف درون نظام. مطالبه رهبر معظم انقلاب از مسئولان به اینکه با آمریکا مذاکره نکنند خلاصه نمیشود، بلکه ایشان در همه این سالها نخستین مطالبهگر و مدعی آن بودهاند که باید گامهایی اساسی به نفع مردم برداشته شود و بخش مهم امکانها و اختیارات خویش را برای تسهیل این موضوع به دولتها واگذار کردهاند. همانقدر که در سمت دشمن تلاش برای «تغییر محاسبه» لازم است، در سمت مسئولان در ایران نیز تلاش برای «تغییر الگوی حکمرانی» ضروری است. این دو باید در یک بسته مکمل کنار هم قرار بگیرد تا بتوان گامی به جلو برداشت. اگر چنین شود، میتوان از دل تهدید فعلی فرصتی بیرون کشید و الا تضمینی نیست که چالشها بیشتر نشود و بر تهدیدها نیفزاید.
دلیل برخی اظهارات ترامپ درباره ایران
روزنامه قدس نوشت: «من فکر میکنم ایران بسیار ترسیده و مضطرب شده است...» این آخرین جملاتی است که دونالد ترامپ روز گذشته پس از چند روز تهدید «ایران» بر زبان رانده است. پاسخ به این پرسش قطعاً مجال وسیعی را میطلبد. اما در کنار همه عوامل بنیادی، عامل اصلی را میتوان در «خطای محاسباتی» دشمن خلاصه کرد که ممکن است ناشی از طیف وسیعی از سیگنالهای داخلی باشد؛ از موضعگیریهای منفعلانه برخی مسئولان تا سوءمدیریتها و نوسانهای اقتصادی و حتی چالشهای اجتماعی. اما شاید یکی از مهمترین مؤلفهها، توانمندی امنیتی و نظامی جمهوری اسلامی ایران است که با وجود نمایش غرورانگیز وعدههای صادق، همچنان نسبت به آخرین تعدی رژیم صهیونیستی به کشورمان بیپاسخ بوده است. بیش از ۱۰۰ روز از امر رهبر فرزانه انقلاب برای شکستن این خطای محاسباتی گذشته است و بهنظر میرسد پس از شکلگیری وحدت ملی در برابر تهدیدات رئیسجمهور آمریکا، زمان شکستن آخرین توهمات دشمن نیز فرارسیده است.
پشت صحنه اختلاف وزارت خانههای نفت و نیرو چیست؟
به گزارش خبرآنلاین، طی روزهای اخیر مجدداً قطع برق منازل شروع شده است. شرکت توانیر در پیامکی که ارسال کرد، کمبود سوخت نیروگاهها را عامل خاموشیها در تهران عنوان کرد، اما وزارت نفت در اطلاعیهای ادعای وزارت نیرو را تکذیب کرد. رویارویی رسانهای وزارتخانههای نفت و نیرو در ارتباط با قطع برق روزهای اخیر در پایتخت نشان از فرار از پاسخگویی با فرافکنی دارد و محسن پاکنژاد و عباس علیآبادی به جای تفاهم بر سر رفع مشکل، دنبال مقصر جلوه دادن همدیگر هستند؛ اتفاقی که تنها باعث بدبینی مردم نسبت به پایداری امنیت انرژی در کشور میشود. مهاجرانی، سخنگوی دولت هم با بیان اینکه نباید توپ را به سمت همدیگر شوت کرد، گفت: اگر همه کارها خوب بود شاهد قطعی برق نبودیم؛ این یعنی که ما به اندازه کافی در حوزه انرژی نتوانستیم کارها را خوب انجام بدهیم و صرفا برای این دولت و آن دولت نیست.
کیوان رفیعی برای انتشار اخبار جعلی ضدایرانی چند دلار گرفته است؟
فارس نوشت: موسسۀ ضدایرانی هرانا به مدیریت کیوان رفیعی تا پایان سال ۲۰۲۳، ۵.۵ میلیون دلار کمک مالی از دولت آمریکا برای فعالیتهای ضدایرانی دریافت کرده است. رفیعی در اولین سال حضور خود در آمریکا (۲۰۱۰) با پرداخت نقدی، ملکی لوکس به ارزش یک میلیون دلار در ویرجینیا خریداری کرد، اقدامی که منابع مالی آن با ابهامات زیادی مواجه است. او در سال ۲۰۱۱ شرکت Farsab LLC و موسسۀ «فعالان حقوق بشر در ایران» را ثبت کرد و با استفاده از آنها بودجههای قابلتوجهی از دولت آمریکا دریافت کرد. رفیعی بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ درحالیکه در زندان بود، همچنان بهعنوان مدیر موسسۀ هرانا در مدارک مالیاتی ثبت شده و از دولت آمریکا کمک مالی دریافت کرده است. او علاوه بر فعالیتهای ضدایرانی، به جرمهایی مانند آدمربایی، خشونت خانگی، استفاده از اسلحه و حیوانآزاری متهم شده و شبکهای از تخلفات مالی، پولشویی و سوءاستفادههای سیاسی را مدیریت کرده است.
ثبت رکورد جدید تولید گاز از پارس جنوبی و صادرات نفت
- تسنیم نوشت: برداشت روزانه ۷۱۶ میلیون مترمکعب گاز از میدان مشترک پارس جنوبی که در روزهای اخیر محقق شده، بیشترین میزانی است که تا امروز بهثبت رسیده و یک رکورد بیسابقه محسوب میشود. پارس جنوبی منبع تأمین ۷۰ درصد گاز تولیدی کشور است و سهم مهمی در تأمین انرژی ایران دارد.
- مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران: در تولید و صادرات نفت وضعیت مطلوبی داریم. با افزایش تولید نفت در دولت چهاردهم، در دی رکورد صادرات چند سال گذشته شکسته شد و در بهمن و اسفند این موفقیت ادامه خواهد داشت.