۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۱/۲۸
رصد (1335)

رسانه های داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۴۵

شتاب در غنی‌سازی اورانیوم ایران
مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: زمان برای حصول توافق در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران در حال پایان یافتن است. هنوز مذاکرات سیاسی مناسبی با دولت جدید آمریکا انجام نشده است. نباید زمان بیشتری را هدر داده و باید تمرکز خود را مجدداً بر ایران قرار دهیم. ذخایر اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ایران تا زمان گزارش بعدی آژانس به حدود ۲۵۰ کیلوگرم خواهد رسید. شتاب در غنی‌سازی اورانیوم ایران را باید بسیار جدی گرفت.
ادامه اقدامات خبیثانه آمریکا علیه ایران
- اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا: واشنگتن قادر به اعمال «فشار حداکثری اقتصادی» بر ایران است. اگر ما فروش نفت ایران را به سطح قبلی در دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ برسانیم، آنها در تنگنای اقتصادی جدی خواهند بود. در مورد ایران ما متعهد هستیم که صادرات نفت ایران را به ۱۰۰ هزار بشکه در روز بازگردانیم.
- شماری از اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا با ارائه طرح‌هایی خواستار پیروی سه کشور اروپایی طرف برجام از سیاست فشار حداکثری علیه ایران و همچنین فعال کردن مکانیسم ماشه و بازگردان تمام تحریم‌ها علیه تهران شده‌اند. سناتور پیت ریکس ارائه‌دهنده این طرح به سنا و کلودیا تِنی طراح آن در مجلس نمایندگان آمریکا هستند.
شازده، برف مونیخ را ندید!
تور اروپایی رضا پهلوی قبل از اینکه شروع شود، تمام شد! لغو دعوت‌ها از سوی نهاد‌های بین‌المللی نشان داد که دوران نمایش‌های تبلیغاتی و بهره‌برداری رسانه‌ای از چهره‌هایی مانند او به پایان رسیده است. اوایل ماه جاری هم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا حمایت‌های مالی خود از اپوزیسیون ایران را قطع کرد و آنها را بیش از پیش تضعیف کرد و لای منگنه گذاشت. مهره‌های سوخته‌ای مثل رضا پهلوی که روزی خود را آلترناتیو جمهوری اسلامی می‌دانستند، حالا حتی از حضور در نشست‌های گفت‌وگومحور هم محروم شده‌اند و پروژه‌های ضدایرانی‌شان به دیوار سفتی برخورد کرده است.
تفسیر‌های خلاف واقع
روزنامه فرهیختگان نوشت: در شرایطی که میان مقامات ارشد کشور، از جمله رئیس‌جمهور و وزرای کلیدی، یک صدای واحد در تقابل با سیاست‌های تقابلی دولت ترامپ به گوش می‌رسد، برخی رسانه‌های داخلی، چه در جناح اصلاح‌طلب و چه در میان مخالفان دولت، به‌گونه‌ای رفتار کرده‌اند که گویی ایران با یک شکاف حاکمیتی جدی مواجه است. این نوع پوشش خبری، علاوه بر آنکه تصویری نادرست از سیاست‌گذاری کلان کشور ارائه می‌دهد، عملاً با القای وجود شکاف در حکمرانی ایران بهانه‌ای در اختیار دولت‌های متخاصم می‌گذارد تا فشار‌های خود را افزایش دهند. در سوی دیگر، برخی رسانه‌های رقیب دولت نیز با تفسیر‌های خلاف واقع، تلاش کرده‌اند تا رویکرد رهبر معظم انقلاب را در تقابل با دولت جلوه دهند و دیدار ایشان با متخصصان صنایع دفاعی را نشانه‌ای از نارضایتی از مواضع دولت بدانند. چنین رویکرد‌هایی نه‌تن‌ها به منافع ملی کشور آسیب می‌زند، بلکه در شرایطی که ایران با تهدیدات خارجی مواجه است، به‌نوعی به دشمنان خارجی در تشدید فشار‌ها و اعمال سیاست‌های خصمانه کمک می‌کند.
عطریانفر: من بودم که با جورج سوروس ملاقات کردم
محمد عطریانفر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی: من با جورج سوروس در سال ۷۶ ملاقات کردم. محتوای گفتگویم با آقای سوروس را چاپ کردم، باید به ما مدال افتخار بدهند. یک جوان متوسط القامتی مثل بنده که در طیف فکری هاشمی و خاتمی است رفته با یک رجل اقتصادی و سیاسی نیرومند که اظهارنظرش قیمت دلار را جا‌به‌جا می‌کند دو ساعت و نیم گفتگو کرده و شکستش داده؛ این افتخار است. حالا اگر خاتمی هم ملاقات کرده باشد چه اشکالی دارد؟ / انتخاب
پی نوشت: جورج سوروس یک چهره ضدایرانی است که از طریق افراد و مؤسسات وابسته به خود برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران تلاش مستمری داشته است.
بودجه «تاجران اغتشاش» در ایران
به گزارش مشرق، اسنادی که یک رسانه انگلیسی‌زبان مستقر در لبنان به بررسی آن پرداخته از عمق تلاش‌های طولانی‌مدت ایالات متحده آمریکا برای بی‌ثبات‌سازی حکومت ایران پرده برمی‌دارد. پایگاه کریدل گزارش داده سال‌هاست که صندوق دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک در وزارت امور خارجه آمریکا صد‌ها میلیون دلار به عملیات‌های پنهانی برای سرنگونی دولت تهران اختصاص داده، هر چند که هرگز به موفقیتی دست نیافته است. جزئیات مربوط به اینکه این پول به کجا می‌رود و چه کسانی از آن بهره‌مند می‌شوند، معمولاً پنهان نگه داشته می‌شود. با این حال، سند افشاشده اطلاعات نادری درباره جدیدترین طرح آمریکا برای سرنگونی حکومت تهران ارائه می‌دهد. صندوق دموکراسی منطقه‌ای خاور نزدیک همچنین از متقاضیان خواسته «فعالیت‌هایی» پیشنهاد دهند که به تقویت «تلاش‌های جامعه مدنی برای سازمان یافتن حول مسائل مهم برای مردم ایران در دوره انتخابات» منجر شده و رهبران منتخب و غیرمنتخب را در برابر خواسته‌های شهروندان پاسخگو نگه دارد.
اظهارات مجتبی یوسفی در رابطه با مسایل اقتصادی
مجتبی یوسفی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تسنیم درباره التهابات اخیر بازار ارز گفت: یکی از انتظاراتی که مردم در مواقع بروز بحران در حوزه سیاست‌های پولی و مالی دارند این است که وزرایی که در حوزه اقتصاد هستند به درستی ایفای نقش کنند. امروز دغدغه اصلی مردم حل مشکلات اقتصادی و همچنین جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی و تورم افسار گسیخته است، اما به نظر می‌رسد تیم اقتصادی دولت برنامه‌ای برای حل مشکلات اقتصادی مردم ندارد و فقط راه حل مشکلات کشور را از مسیر مذاکره دنبال می‌کند. همین کاهش چند هزار تومانی قیمت دلار پس از انتشار خبر اعلام وصول استیضاح وزیر اقتصاد نشان می‌دهد که دولت می‌تواند بازار ارز را کنترل کند.

گزارش خطا