پیروزی ایران در پرونده کرسنت
به گزارش روزنامه اعتماد، براساس اعلام معاونت حقوقی رئیس جمهور، ادعای شرکت کرسنت مبنی بر مسئولیت شرکت ملی نفت ایران در مقابل شرکت کرسنت نسبت به خسارات وارد به اشخاص ثالث (شرکتهای طرف قرارداد با شرکت کرسنت) مردود اعلام شد. شرکت کرسنت در این پرونده مدعی شده بود شرکت ملی نفت ایران مسئول خساراتی است که آن شرکت به سایر شرکتها وارد کرده است. حجم این ادعا به چندین میلیارد دلار میرسید. دیوان داوری پس از دو مرتبه تبادل لوایح در مدت سه سال و برگزاری دو جلسه استماع و بررسی نظرات وکلای طرفین و کارشناسان مستقل این تصمیم را اعلام کرد. ادعای دیگر شرکت کرسنت مبنی بر پرداخت کلیه خسارات دادرسی این دعوا هم مردود اعلام شد. پیروزی شرکت ملی نفت ایران در این پرونده، از حیث ماهوی، مهمترین پیروزی آن شرکت در دیوان داوری از ابتدای پرونده کرسنت از سال ۲۰۰۹ تا کنون تلقی میشود.
آمریکا ناتوان از حل معمای میزان صادرات نفت ایران
فارس نوشت: اخیراً بلومبرگ بهنقل از مؤسسۀ رهیابی محمولههای نفتی کپلر نوشت که صادرات نفت ایران به چین در ماه فوریه ۸۶ درصد رشد داشته و به ۱.۷۴ میلیون بشکه در روز رسیده است. رویترز هم به نقل از یک شرکت ردیابی محمولههای نفتی، وُرتکسا نوشت صادرات نفت ایران به چین در بازه زمانی یکم تا ۲۰ فوریه (بهمن) به ۱.۴ میلیون بشکه رسیده، درحالیکه ماه قبل ۸۰۰ هزار بشکه در روز یعنی نزدیک به کمترین میزان در ۲ سال گذشته بوده است. رویترز در ادامه گفته گفته براساس آمار کپلر صادرات ماه فوریۀ ایران ۷۷۱ هزار بشکه بوده است. این آمار کپلر که رویترز اعلام کرده با آمار کپلر که بلومبرگ اخیراً گزارش داد، بسیار متفاوت است. بهکارگیری ناوگان سایه، تغییر مسیر محمولهها، خاموشکردن سیستمهای ردیابی کشتیها و استفاده از واسطههای متعدد، همگی باعث شدهاند که میزان دقیق صادرات نفت ایران همچنان یک معما برای ناظران بینالمللی باقی بماند. این مسئله بیانگر موفقیت ایران در مدیریت جریان صادرات نفت و حفظ رازآلودی در این حوزه است.
وارونه جلوه دادن واقعیات به سبک بانیان وضع موجود
روزنامه جوان نوشت: حسن روحانی، رئیسجمهور اسبق که هر از چندگاهی برای رسانهای کردن حرفهایش و برای آنکه محملی برای بیان داشته باشد، دیدارها با وزرای دولتش را رسانهای میکند، در جلسه مشابهی که هفته گذشته داشت، به انتقاد از میزان مشارکت مردم در انتخابات پرداخته است. او با اشاره به اینکه «مهمترین مسئله در امنیت ملی، همراه داشتن ملت است»، شرح داده است: انتخاباتهایی که اخیراً برگزار شده را ببینید. در انتخابات آلمان و ترکیه مشارکت مردم بالای ۸۰درصد است. یکی از مهمترین دلایل ناامیدی بخشی از مردم از صندوق رأی و انتخابات نحوه عملکرد حسن روحانی و دولتمردانش بود. آنها با وعدههای متعدد گشایش اقتصادی از مسیر برجام توانستند رأی جمع کنند و پیروز انتخابات شوند، اما وقتی دولت را در دست گرفتند، نتوانستند به وعدههای خود عمل کنند، در نتیجه باعث سرخوردگی پایگاه رأی خود شدند.
جلیلی در راه احمدینژاد؟
روزنامه هممیهن نوشت: شواهد حاکی از این است که لیدر «دولت در سایه» راه دیگری را برای خود برگزیده است. آنها با محوریت سعید جلیلی، تکرار مسیری را هدف قرار دادهاند که محمود احمدینژاد را در سال۱۳۸۴ به ریاستجمهوری رساند. سعید جلیلی، دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی، در اظهارنظر اخیر خود به موضوع انتخابات شوراهای شهر و روستا پرداخته و درباره بودجه عمرانی شهرداریها صحبت کرده است. او با دولت چهاردهم بر سر میز وفاق ننشسته است، اما اینطور به نظر میرسد که برنامههایی برای ورود به مدیریت شهری دارد تا حداقل در این حوزه به آرزوی دیرینه خود برسد. شاید هم انتخاب شهرداری به دلیل آن است که هنوز بر این تفکرند که شهرداری سکوی پرتاب به سوی پاستور و ریاستجمهوری است. اما پس از احمدینژاد قفل شهرداری چنان محکم بوده که نه محمدباقر قالیباف توانست از شهرداری به ریاستجمهوری برسد نه علیرضا زاکانی.
معاون رئیسجمهور، تقصیرها را به گردن دولت قبل انداخت
محمدجعفر قائمپناه، معاون اجرایی رئیسجمهور در گفتوگو با ایلنا، درباره اینکه گفته میشود وظیفه دولت بوده است که در فصل تابستان دخیره سوخت انجام دهد تا در زمستان کشور دچار چالش نشود آیا این ذخیرهسازی باید در دولت قبل اتفاق میافتاد یا در دولت چهاردهم، گفت: باید در فصل تابستان حدود ۴ میلیارد لیتر گازوئیل در نیروگاهایمان ذخیره میشد و سوخت نیروگاههای ما باید فقط از گاز تامین میشد که بتوانیم گازوئیل را در نیروگاهها دخیره کنیم. به هر دلیلی که مشخص نیست و در بررسیها هنوز به نتیجه نرسیدهایم، امسال در مهرماه ما ۸۰۰ میلیون لیتر گازوئیل در نیروگاهها داشتیم؛ بنابراین متاسفانه الان مجبوریم به دلیل اینکه این گازوئیل کفاف نیروگاهایمان را نمیدهد و از طرفی گاز باید به مصارف خانگی برسد به ناچار مدیریت کنیم که برق قطع نشود و از گاز استفاده کنیم و به نیروگاهها و صنایعمان گاز بدهیم و متاسفانه، چون منابع گازیمان محدود است، مجبوریم گاز صنایعمان را قطع کنیم.
هشدار شریعتمداری به هواداران قالیباف و جلیلی
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول کیهان، در یادداشتی با عنوان «میدان دشمن است، بازی نکنید!» به جدال میان یاران قالیباف و جلیلی واکنش نشان داد و در بخشی از آن نوشت: خطاب به عزیزانی که این روزها، در قامت هواداران این یا آن کاندیدا، به ماجرای کهنه و تاریخ گذشته انتخابات ریاست جمهوری اخیر لباس نو پوشانده و گلایههای آن روزها را که در آن هنگام هم جای گلایه نبود، به این روزها کشاندهاند، باید گفت که با کمال تأسف و بیآن که بدانید، در زمین دشمن بازی میکنید! خوب به صحنه نگاه کنید! دشمنان تابلودار نظام و برخی از پادوهای آنها را ببینید که چه کف و سوتی میزنند؟! تعارف که نداریم! اگر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی برایتان «فصل الخطاب» است که بی تردید چنین است، به این تقابل زیانبار ادامه ندهید.