گروسی: ایران سلاح هستهای ندارد
به گزارش ایرنا، گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد: برای اینکه کسی گمراه نشود، تأکید میکنم؛ ایران سلاح هستهای ندارد. ایران بسیاری از اقلام و قسمتهای پازل ساخت یک سلاح هستهای را بهدست آورده است. ایران از ذخایر اورانیوم غنی شده کافی برای ساخت ۶ یا هفت سلاح هستهای برخوردار است. به باور من، در لحظهای قرار داریم که باید رو به جلو حرکت کنیم. هرگونه تقابل ویرانگر خواهد بود.
رسانه آمریکایی: پیشنهاد ایران را رد نمیکنیم
روزنامه آمریکایی «وال استریت ژورنال» نوشت: «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا به دنبال پرهیز از مذاکرات طولانی با ایران درباره برنامه هستهای آن است و تلاش میکند ایران را به مذاکرات مستقیم میان مقامات ارشد طرفین ترغیب کند. اگر ایران موافقت کند که وارد این گفتوگوها شود، این مذاکرات اولین گفتوگوهای مستقیم و پایدار بین دو کشور از زمانی خواهد بود که ترامپ در سال ۲۰۱۸ از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ خارج شد. دولت ترامپ فکر میکند مذاکرات مستقیم شانس موفقیت بالاتری دارد، اما چارچوب پیشنهادی ایران را رد نمیکند و با وساطت عمانیها بین این دو کشور مانند مواردی در گذشته مخالفتی ندارد.
همسویی رسانههای اصلاحطلب با راهبرد ترامپ
به گزارش تسنیم، برخی رسانههای اصلاحطلب ایران در این مقطع به شکلی عجیب در راستای تسهیل راهبرد رسانهای ترامپ عمل کردهاند. روزنامه هم میهن با انتشار تیتر «نه به جنگ» به ظاهر نامه گروهی از افراد به سازمان ملل را ضریب داده که خود را فعال مدنی نامیدهاند، اما در فرا متن، این تیتر تهدید جنگ ترامپ را با بزرگ نمایی جدی جلوه داده است. روزنامه شرق با تیتر «تهران و واشنگتن در آستانه تصمیم بزرگ» درحالی مذاکره با آمریکا را نزدیک جلوه داده است که نشستن پای میز مذاکره با شرایط ترامپ چیز جز ضعف نبوده و نباید برای آن اقبال نشان داد. سایت اصلاح طلب انتخاب نیز عملاً به پایگاه بازنشر اظهارات تهدید آمیز مقامات آمریکایی تبدیل شده و در این راستا تیترهایی را انتخاب میکند که از آنها لزوم تن دادن هرچه سریعتر به مذاکره برداشت شود. برای مثال این رسانه مطلبی به نقل از یک اندیشکده آمریکایی را ابا این تیتر بازنشر داده است: «اسرائیل میتواند به عنوان یک عامل غیرقابل پیشبینی همهچیز را بر هم بزند» این مصادیق نشان میدهد که برخی رسانهها، به جای نقد سیاست تهدیدمحور آمریکا یا تأکید بر توان دفاعی ایران، با ترسیم سناریوی جنگ بهعنوان گزینهای قریبالوقوع، عملاً به بازوی رسانهای کمپین ترس ترامپ تبدیل شدهاند.
اظهارات جدید فائزه هاشمی
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فائزه هاشمی گفت: روشهای خودمان باعث گیر افتادن در چنین شرایطی شد. تحریمها با حمله به سفارت آمریکا شروع شد. همین حالا هم نباید بگذاریم مکانیزم ماشه فعال شود که نتیجهاش تحریمهای سازمان ملل است. اینها بدتر از تحریمهای امریکا و اروپا خواهند بود. آقای پزشکیان میگوید ما حاضریم هر هزینهای بدهیم، اما کوتاه نمیآید. آقای پزشکیان شما که هزینه نمیدهید مردم هزینه این شرایط وحشتناک را میدهند. از شما انتظار نمیرود اینطور حرف بزنید. اگر قرار است مردم هزینه بیشتر بدهند در انتخاب مسیر هم بایستی حق انتخاب داشته باشند. مذاکره بر مبنای امتیاز دادن و امتیاز گرفتن است. برای آقایان حیثیتی میشود و تکرار مواضع اشتباه فعلی. به نظر من ما باید روابطمان را با آمریکا برقرار کنیم و سفارتها را بازگشایی کنیم.
روزگار سیاه چهرههای مدعی زن، زندگی، آزادی در غربت
فارس نوشت: عدم توفیق در موضوعات کاری، حس فریب خوردن از اپوزیسون خارج نشین و اختلافات و از هم گسیختگی ضدانقلاب، سبب ناامیدی، پشیمانی، احساس سرخوردگی و برخی بیماریهای روحی در این چهرهها شده است. پیش از این نیز یک منبع آگاه در گفت وگویی از ابراز پشیمانی برخی چهرههای فعال که در ایام اغتشاشات «زن، زندگی، آزادی» به خارج از ایران رفته بودند، خبر داده بود. اعترافات اخیر چهرههایی مانند حمید فرخنژاد نشان میدهد که برخی از فعالان فرهنگی و هنری، در فضایی آمیخته به هیجان، احساسات و تحلیلهای سطحی، دچار اشتباه محاسباتی شدند و مهاجرت را راه نجات پنداشتند. اما گذر زمان نشان داد که واقعیتهای میدانی، عمق ریشههای انقلاب اسلامی، و تفاوتهای ساختاری میان جوامع، بهسادگی قابل چشمپوشی نیستند. امروز، بسیاری از این افراد نه تنها موقعیت حرفهای خود را از دست دادهاند، بلکه با چالشهای عمیق روانی، اجتماعی و حتی اقتصادی مواجهاند. اعترافات آنان، بیش از هر چیز، نشانگر شکاف عمیق میان توهم و واقعیت است؛ شکافی که تنها با بازگشت به تحلیلهای عقلانی و درک عینی از شرایط کشور، میتوان آن را پر کرد. / فارس
اظهارات جنجالی جنتی درباره پزشکیان
علی جنتی، از وزرای دولت روحانی و از چهرههای سیاسی نزدیک به اصلاحطلبان، در گفتوگویی اینترنتی گفت: پزشکیان باید میایستاد و ظریف را در دولت خود حفظ میکرد. آقای ظریف تمام توان خود را برای پیروزی پزشکیان گذاشت. کسانی که در ستاد ایشان بودند، هیچ نقشی در این دولت ندارند. در کابینه دولت، کسانی هستند که سیاستهای پزشکیان را قبول ندارند. پزشکیان در انتخاب نیروهای خود مشکل جدی دارد کمااینکه معاون پارلمانی رئیسجمهور یک روز هم در پارلمان نبوده! و نتیجه این انتخابها، کاهش تدریجی طرفداران ایشان است. پزشکیان قطعا جرأت استعفا دادن را دارد. ممکن است چنان مشکلات بر سر ایشان بریزد که احساس فشار کند و استعفا بدهد! در مسئله حجاب، رهبری معظم به مخالفت پزشکیان با ابلاغ قانون حجاب توجه کردند. در شورایعالی امنیتملی تنها فردی که با حمله سوم به اسرائیل و وعده صادق ۳ به طور محکم مخالفت کرد و ایستاد، آقای پزشکیان بود. طبیعتاً رهبری هم به جهتگیری رئیسجمهور توجه میکنند. مطمئن باشید اگر آقای جلیلی رئیسجمهور بود، حتما به اسرائیل حمله میشد. / خبرگزاری الف