«رفتارهای غیرانسانی اخیر صهیونیست ها در هلند بار دیگر نشان داد که اسرائیل نه فقط برای ملت فلسطین بلکه برای کلیت جامعه بشری یک تهدید بزرگ است و انسان ها در اقصی نقاط جهان باید با قدرت در مقابل این رژیم بایستند.»
رسواییهای پیدرپی و بی پایان؛
دومینوی رسواییهای دفتر نخستوزیری اسرائیل همچنان در حال گسترش است و هر روز بر تعداد پروندههای آن افزوده میشود. از پروندههای فساد مالی که همسر بنیامین نتانیاهو و خود او در سالهای ۲۰۱۸ میلادی و ۲۰۱۹ میلادی به خاطر آنها محاکمه شدند و نهایتاً همسر او محکوم شد، تا افشای اطلاعات جدیدی که نشان میدهد دفتر نخستوزیر اسرائیل متهم اصلی شکستهای اطلاعاتی و افشای اسرار دولتی و امنیتی با اهداف سیاسی و شخصی است. مهمترین موضوعات این افشاگریها شامل چهار پرونده اصلی است: پرونده گالانت، وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل؛ پرونده پروتکلهای جنگ؛ پرونده افسر ارشد ارتش؛ و نهایتاً پرونده فیلدشتاین. انتظار میرود که پس از افشای چنین اطلاعات محرمانهای از فساد سیاسی و امنیتی در دفتر نخستوزیری اسرائیل، شاهد به وجود آمدن نوعی بیاعتمادی و عدم اطمینان در تمامی سطوح امنیتی، سیاسی و نظامی این رژیم باشیم. موج رسواییها و پروندههای تحقیق دفتر نخستوزیری اسرائیل با افشای برخی از این پروندهها، نشاندهنده واپسین نفسهای نتانیاهو است؛ نتانیاهویی که نه تنها منفور جامعه مسلمانان و فلسطینیان، بلکه حتی تبدیل به چهرهای منفور و منزجر در میان شهرکنشینان و صهیونیستها نیز شده است. ارزیابیها نشان میدهد که ادامه جنگ غزه نیز نهایتاً نمیتواند نجاتدهنده نتانیاهو باشد و دیر یا زود سقوط او رقم خواهد خورد.
تحرکات سفارت آمریکا در بیروت؛
سفیر آمریکا در بیروت در تلاش است تا برخی گروههای سیاسی در لبنان را علیه حزبالله تحریک و آنها را وارد نبرد شهری و خرابکاری علیه مقاومت کند تا همزمان با جبهههای جنوب، بخشی از توان مقاومت را درگیر جنگ خیابانی در بیروت شود. تحولات اخیر در جنوب لبنان بیش از پیش اثبات نمود که حذف ظرفیت استراتژیک حزبالله محتمل نیست. بنابراین گزاره فشار حداکثری به سیاسیون لبنان از جمله مثلث میقاتی- باسیل- جعجع به منظور تحمیل فشار و اراده خود بر حزب الله تشدید کردند تا حزب الله را با مصالحه به پشت رود لیتانی برگردانند و تهدید مرزی رژیم حذف شود.
بازگشت به دوران نامنظم؛
در موضوع چین، بازگشت ترامپ ممکن است منجر به اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی شود که ضربهای جدی به اقتصاد این کشور محسوب میشود. . نگرانی پکن از سیاستهای پیشبینیناپذیر ترامپ همچنان وجود دارد، اما این چالشها ممکن است روابط اقتصادی بین چین و اروپا را تقویت کنند. علاوه بر این، کمعلاقگی ترامپ به حمایت از تایوان ممکن است فرصتی برای پکن باشد تا در مسائل مربوط به این جزیره فشار بیشتری بر واشنگتن وارد کند.اینکه ترامپ به دنبال اجرای سیاست حمایت گرایی داخلی، تلاش خواهد کرد تا هزینههای حمایت از اسرائیل را از نتانیاهو گرفته و هزینههای ادامه جنگ را دیگر بر ایالات متحده تحمیل نکند. به نظر میرسد که ترامپ تلاش خواهد کرد تا در راستای سیاست انزواگرایی که در چهار سال اول ریاست جمهوری خود داشت، بحرانهای بین المللی را با متحدین نیابتی خود مدیریت کند بنابراین در بحران جنگ غزه با کاهش نفوذ آمریکا در اسرائیل و جنگ تلاش خواهد کرد تا این بحران به دست خود رژیم صهیونیستی حل و فصل شود. همچنین ترامپ تلاش خواهد کرد تا با تحت فشار قرار دادن جبهه مقاومت و با انجام بازی رسانهای و سیاسی و تبلیغاتی، توافق نامه آتش بس و صلحی که همراه با امتیازات بسیار زیاد برای اسرائیل باشد را اجرایی کند.با وجود بحرانهای جاری مانند اوکراین و تایوان، ترامپ وعده داده که با رویکردی سریع و قاطع به این مسائل پایان دهد.. در نهایت، سیاست خارجی ترامپ با عدم قطعیت همراه خواهد بود که در کوتاهمدت ممکن است موفقیتهایی به ارمغان بیاورد، اما میتواند به تضعیف موقعیت آمریکا در صحنه بینالمللی منجر شود.
«در زمان حضور دولت سابق ترامپ در قدرت(در فاصله میان سال های 2016 تا 2020)، نه توان موشکی-پهپادی، نه قدرت اتمی و نه نفوذ منطقه ای ایران در سطح کنونی نبود. به بیان ساده تر، ایران در طی سال های گذشته توانسته پیشرفت های قابل توجهی را در مولفه های قدرت خود ایجاد کند. از این رو، اساساً فضای کنونی در قیاس با دوره زمانی دولت سابق ترامپ، از زمین تا آسمان متفاوت است.»