۲۰۲۴ ۲۷ July - شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
آرشیو

چرایی تشدید اقدامات نظامی سعودی علیه یمن

طی دو هفته اخیر واشنگتن در تلاش است تا از طریق ایجاد بحران در روابط ریاض- صنعا زمینه تشدید بحران در شبه جزیره عربستان و توقف عملیات انصارالله علیه رژیم اشغالگر قدس را فراهم آورند. حملات مرزی، انتقال بانک‌های خارجی از صنعا و خیز سعودی برای ایجاد اخلال در فعالیت فرودگاه صنعا و بنادر یمن نشان دهنده حرکت ریاض در مسیری خطرناک است. برخی تحلیلگران معتقدند تن دادن محمد بن سلمان به خواسته دموکرات‌ها می‌تواند فرآیند انجماد تنش‌ها در خاورمیانه عربی را تحت تاثیر قرار داده و موجب بازگشت طرفین درگیری به «نقطه صفر» شود.

رمزگشایی از پیام‌های ناکامی جدید صهیونیست‌ها در ترور "محمد ضیف"

«رژیم اشغالگر قدس به تازگی و به ادعای خود برای ترور فرمانده شاخه نظامی حماس دست به جنایتی وحشتناک در شهر خان یونس زده است. جنایتی که بار دیگر جلوه هایی عینی از ناتوانی فزاینده صهیونیست ها را پیش چشم جهانیان قرار داده و به یک رسوایی تمام عیار برای آن ها تبدیل شده است.»

سناریوهای انتخاباتی دموکرات‌ها

وضعیت مبهم سلامتی جسمانی و عقلانی بایدن باعث شده است تا سناریو انصراف او از ادامه رقابت‌ها قوت بیشتری بگیرد اما باید در نظر داشته باشیم که بایدن کسی است که چهار سال پیش توانست تا ریاست جمهوری ترامپ را یک دوره‌ای کند و در واقع تنها کسی است که یکبار حداقل نشان داده است که می‌تواند ترامپ را شکست دهد. بنابراین به نظر می‌رسد که به رغم این فشار ها و گمانه زنی‌ها از انصراف بایدن این اتفاق سخت است که انجام شود هم چنان که خود بایدن نیز چندین و چند مرتبه اعلام کرده است که تا آخر رقابت‌های انتخاباتی در صحنه خواهد بود.

نکاتی در مورد ترور ناموفق دونالد ترامپ

«پس از حادثه ترور ناموفق ترامپ، بسیار از مقام های ارشد ایالتی و فدرال آمریکا ابراز نگرانی کردند که در روزها و ماه های آتی، امکان دارد که شرایط به کل از دست آن ها خارج شود و موجی از تنش و هرج و مرج آمریکا را فرابگیرد. این افراد پیشتر نیز بارها هشدار داده بودند که امکان رخداد تحولات ناگوار در بحبوحه رقابت های انتخاباتی آمریکا به ویژه با توجه به تشدید شکاف های سیاسی و اجتماعی در این کشور وجود دارد.»

تداوم حمایت از مقاومت در دولت جدید

تجربه ارزشمند پیذوزهای مقاومت دربرابر نظام سلطه سبب شده است تا مسعود پزشکیان نیز با بهره گرفتن از تجربه تاریخی حمایت از مقاومت و نقش این محور در تامین منافع ملی ایران، برخلاف برخی جوسازی‌های سیاسی، بر تداوم حمایت از محور مقاومت در برابر تهدیدات رژیم صهیونیستی تأکید کند.

3 نکته در مورد سیاست خارجی دولت چهاردهم

«همزمان با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری کشورمان، برخی به طور خاص این سوال را مطرح می کنند که آیا با توجه به دیدگاه های رئیس جمهور منتخب و همکاران وی، بایستی انتظار وقوع تغییرات وسیع و گسترده ای را در عرصه سیاست خارجی کشورمان داشته باشیم؟»

مودی در مسکو به دنبال چیست؟

پس از بحران اوکراین، اروپایی وابستگی خود به منابع انرژی روسیه را کاهش دادند. همین موضوع سبب شد تا شرکت‌های روس به تدریج وارد بازار‌های آسیایی شده یا آنکه سهم خود را در بازار‌های بزرگ شرقی مانند چین و هند افزایش دهند. در این روند دهلی‌نو- مسکو برای دور زدن تحریم‌های آمریکا سعی کردند از ارز‌های جایگزین مانند درهم استفاده کنند تا از این طریق بتوانند سازوکاری مستقل از چرخه سوئیفت ایجاد نمایند. در عین حال تسلیحات روسی همچنان بخشی مهم از توان رزم ارتش هند را تشکیل می‌دهد و با توسعه فناوری‌های جدید همچون هوش مصنوعی به نظر می‌رسد این نیاز افزایش پیدا کرده باشد.

آیا انتخابات انگلیس، سیاست خارجی لندن در رابطه با تهران را تغییر می دهد؟

«همزمان با روی کار آمدن دولت جدید انگلستان از حزب کارگر، تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد نوع رویکرد احتمالی این دولت در رابطه با کشورمان مطرح می شود. از این رو، با توجه به شواهد و قرائن به نظر می‌رسد که باید انتظار تشدید خصومت ورزی های لندن علیه تهران را داشته باشیم.»

از سرگیری مذاکرات آتش‌بس در غزه

همزمان با این انتشار این خبر برخی منابع از مذاکرات غیرمستقیم طرفین منازعه در دوحه- قاهره و احتمال سفر ویلیام برنز به قطر خبر می‌دهند. با وجود افزایش امیدواری در خصوص برقراری آتش‌بس در غزه اما به نظر می‌رسد عدم وجود چشم انداز روشن در خصوص پایان جنگ غزه، سبب ایجاد اخلال جدی در روند آزادی اسرا خواهد شد. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد تا به بررسی ملاحظات حماس و محور مقاومت برای پذیرش بدون ضمانت طرح سه مرحله‌‍ای آمریکا بپردازیم.

2 پیام سکته سیاسی مهلک "امانوئل مکرون"

«راست گرایان افراطی فرانسه به تازگی در انتخابات پارلمانی این کشور به پیروزی چشمگیری دست یافته اند. موضوعی که ضربه ای مهلک به امانوئل مکرون به عنوان رئیس جمهور کنونی فرانسه محسوب می شود.»

چهار عامل اصلی نگرانی بایدن از ماحصل سفر پوتین به کره شمالی

یکی از عمده دلایل نگرانی دولت بایدن از سفر رسمی ولادیمیر پوتین به کره شمالی، تحت تاثیر تقویت اتحاد میان دو کشور، فراهم شدن شرایط بهتر جهت دور زدن تحریم های آمریکایی از سوی دو کشور است. تحریم هایی که در حال حاضر تحت تاثیر جنگ اوکراین علیه روسیه و کره شمالی تشدید شده است و با گذشت زمان هم ابعاد گسترده تری به خود گرفته است. بایدن به خوبی می داند اتحاد میان پوتین و کیم جونگ اون به معنای تلاش دو کشور جهت پیدا کردن راهکارهایی اساسی برای دور زدن تحریم هایی است که غرب به عنوان یک ابزار کارآمد جهت فشار بر دو کشور در زمینه فعالیت های جنگی و هسته‌ای شان در مورد آنها پیاده کرده است.

واکاوی رقابت قدرت‌های منطقه‌ای در جنگ داخلی سودان

حمایت‌های امارات و رژیم صهیونیستی از ژنرال حمیدتی، اختلاف و شکاف را در میدان ژنرال‌های فعال در کودتای سودان اضافه کرد و سبب شد تا این کشور اسلامی به جای حرکت به سمت برگزاری انتخابات زودهنگام، درگیر جنگ داخلی شود. عربستان موفق شده بود تا پای سودان را به جنگ یمن باز کند و اماراتی‌ها زمینه الحاق خارطوم به پیمان ابراهیم را فراهم کردند. با این حال گذشت زمان نشان داد که این دو شریک بزرگ در جهان عرب، همچنان دارای اختلافات اساسی و راهبردی در حوزه‌های ژئوپلیتیکی- ژئواکونومی هستند. حمایت اماراتی‌ها از نیروهای شورای انتقالی جنوب و سعودی از دولت مستعفی در عدن، اختلاف بر سر مفاد توافق اوپک پلاس، رقابت بر سر جذب برندها و سرمایه شرکت‎‌های خارجی و اخیرا جنگ داخلی سودان نشان دهنده افزایش شکاف میان ریاض- ابوظبی است.

آخرین تحولات جنگ غزه

پیروزی برای رژیم صهیونیستی محقق نیست چون اهدافی که در این جنگ تعیین کرده بود را بدست نیاورده است و در آن سوی میدان جنگ، در هر حال پیروز واقعی حماس است، چون اهدافش را محقق کرده و با آزادسازی صدها اسیر فلسطینی در چارچوب مبادله‌، امید را در جامعه فلسطینی به‎وجود خواهد آورد.

دلایل عدم حضور بایدن در نشست صلح اوکراین

یکی از دلایل اصلی عدم حضور بایدن در نشست اوکراین تحت تاثیر تغییر اولویت های وی در عرصه سیاست خارجی و داخلی است. اکنون که جنگ اوکراین وارد سومین سال خود شده است، بایدن تمایلی به اینکه همانند روزهای ابتدایی جنگ تمرکز خود را روی آن بگذارد، ندارد.

3 نکته مهم در باب مواضع دوگانه رهبران نشست جی 7

بیانیه رهبران جی هفت با محوریت و تمرکز اصلی بر دو جنگ روسیه و اوکراین و جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی منتشر شده است. نوع راهکار‌ها و پیشنهاداتی که رهبران حاضر در این نشست برای به سرانجام رساندن هر یک از این دو جنگ بزرگ کنونی پیشنهاد کردند، جدا از متفاوت بودن، سرشار از مواضع ضد و نقیض و غیرواقع بینانه‌ای است که نشان می‌دهد رهبران این کشور‌ها بر خلاف آنچه ادعا می‌کنند، نه مصلحت کشور‌های جنگ زده بلکه منفعت خودشان را در اولویت قرار داده اند.

نقش و ثبات منطقه ای و بین المللی جمهوری اسلامی ایران

جهت‌گیری سیاست خارجی ایران بر مبنای مبانی انقلابی و ایدئولوژیک جمهوری اسلامی و نیز اصول قانون اساسی بوده و مقام معظم رهبری بر این سیاست ها اشراف کامل دارند. بنابراین رییس جمهور و دولت پس از شهید رییسی قاعدتاً در این مسیر حرکت کرده و در نتیجه نسبت به نقش و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه و بین الملل جای نگرانی و جود ندارد.
1 صفحه
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها