۲۰۲۴ ۲۱ November - پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
اهداف و انگیزه‌ها
پروژه آمریکایی داعش‌سازی در افغانستان؛

اهداف و انگیزه‌ها

تحرکات جدید داعش در افغانستان را می‌توان مقدمه‌ای برای اجرای طرحی بزرگ‌تر با هدف مدیریت ناامنی در این کشور و به تبع آن در منطقه دانست.
از کودتای گینه تا پیمان آکوس
جنگ اقتصادی غرب علیه پکن؛

از کودتای گینه تا پیمان آکوس

اخیراً کنشگران اقتصاد سیاسی بین‌المللی از رفتارهای ایلات متحده و چین به عنوان جنگ سرد یاد می‌کنند حتی براساس یک نظرسنجی در اتحادیه اروپا؛ نزدیک به 61 درصد شرکت کنندگان باور به شروع جنگ سرد بین واشنگتن و پکن داشتند.
فشار آمریکا بر چین با کارت تایوان
تایوان پاشنه آشیل چین؛

فشار آمریکا بر چین با کارت تایوان

مهم‌ترین بحران برای آرامش شکننده شرق و جنوب شرق آسیا را می‌توان تشدید رقابت جمهوری خلق چین و ایالات متحده آمریکا عنوان کرد. آمریکا سعی دارد با استفاده ابزاری از همسایگان نگران (از سیاست‌های) چین به اهداف خود دست یابد.
چالش‌های مهم درونی برای تأسیس حکومت
فردای حکومت طالبان

چالش‌های مهم درونی برای تأسیس حکومت

حملات داعش به شیعیان هزاره می‌تواند باعث برافروختن جنگ شیعه و سنی در افغانستان شود که اگر طالبان نتواند بر این مسأله از طریق دفع داعش فائق آید، تعامل این جریان با جمهوری اسلامی ایران نیز خدشه‌دار خواهد شد. این‌ها چالش‌هایی است که کار طالبان برای تشکیل دولت را دشوار ساخته است.
تقویت روند تعیین‌کننده حرکت ایران به سوی شرق
حضور در اجلاس سازمان شانگهای

تقویت روند تعیین‌کننده حرکت ایران به سوی شرق

حضور دائم ایران در شانگهای که با سیاست‌های کلان کشور در حوزه روابط خارجی، به‌ویژه «احیای نگاه به شرق» منطبق است، دربردارنده فرصت‌های راهبردی برای ایران است.
فرصت‌ها و دستاوردهای راهبردی
اقدام مهم عضویت ایران در شانگهای

فرصت‌ها و دستاوردهای راهبردی

شانگهای سازمانی میان دولتی است که 43 درصد جمعیت جهان، یک چهارم خشکی زمین و حدود ۶۵ درصد بازار جهانی را در اختیار دارد. همچنین این سازمان با ایران، 46 درصد از گاز و 21 درصد از ذخایر نفتی جهان را در اختیار خواهد گرفت.
عوامل اثرگذار
شکست مهلک آمریکا در افغانستان

عوامل اثرگذار

بعد از ویتنام، خروج شتابزده از افغانستان، دومین تجربه «شکست مهلک» آمریکا در یک نبرد خارجی در دوران پساجنگ جهانی دوم است که ضربه سنگینی به جایگاه بین‌المللی آمریکا زده است.
موانع و چالش‌های اقتصادی
قله چالش‌های دولت آینده افغانستان

موانع و چالش‌های اقتصادی

از زمان پیشروی‌های اخیر طالبان، ارزش افغانی - پول ملی افغانستان - مقابل دلار بیش از هفت درصد کاهش یافته و حالا با توجه به اخبار منع دسترسی طالبان به ذخایر ارزی افغانستان در خارج این کشور توسط آمریکا، کار برای اداره کشور سخت‌تر نیز خواهد شد.
طالبان و ایجاد روابط
اما و اگرهای آینده سیاسی طالبان

طالبان و ایجاد روابط

بعد از تصرف کابل توسط طالبان این گروه رفتارهایی متفاوت با گذشته در پیش گرفت و همین امر سوالات مختلفی را حول این گروه به وجود آورده است. بحث تشکیل دولت، نسبیت قدرت و ارتباط با همسایگان و سایر کشورها سوالاتی است که باید به آنها جواب داد.
تل آویو در دامان پکن
نگرانی ایالات متحده از روابط فزاینده پکن- تل آویو

تل آویو در دامان پکن

روابط اقتصادی فزاینده بین رژیم صهیونیستی و چین با وجود هشدارهای داخلی در دولت اشغالگر مبنی بر سوء استفاده از این روابط برای دستیابی به فناوری نظامی و امنیتی از طریق ابزارهای مخفی، نگرانی‌هایی را در واشنگتن ایجاد کرده است.
چشم‌انداز سیاسی «طالبان دوم»
آینده پر پیچ و خم طالبان

چشم‌انداز سیاسی «طالبان دوم»

ده روز از سقوط کابل به دست «طالبان» می‌گذرد در عین حال دولتی در کابل مستقر نشده است و «شبه‌نظامیان» طالب فقط انتظامات پایتخت و مراکز استان‌های افغانستان را در دست دارند.
سریر، سیرت و صراط طالبان
بازشناسی ماهیت و رفتار طالبان

سریر، سیرت و صراط طالبان

«طالبان» مهم‌ترین جریانی بود که به دلیل انگیزه‌های دینی و اعتقاد جدی به مبارزه با آمریکا و نیز برخورداری از شبکه گسترده‌ای از هواداران می‌توانست به راهبرد اخراج آمریکا از منطقه کمک کند.
تمرکز اقتصادی
نگاهی به رویکرد چین در قبال تحولات افغانستان

تمرکز اقتصادی

براساس آموزه‌ها خود «مکتب کپنهاگ» به دنبال این است که از طریق «سیاست‌های اقتصادی» و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های افغانستان به توسعه اقتصادی در این کشور کمک کرده و با مهار یا تضعیف فقر اقتصادی، زمینه‌های اثرگذاری افراط‌گرایی بر سین کیانگ را «تضعیف» کند.
تغییر تاکتیک
روند تحولات افغانستان

تغییر تاکتیک

تصرفات طالبان در مناطق شمالی و غربی افغانستان ادامه پیدا کرده است. در تازه ترین تحول میدانی،  طالبان زرنج مرکز استان نیمروز را به تصرف خود درآورد. این اولین بار از سال ۲۰۱۶ میلادی به این سمت است که طالبان یک مرکز استانی را تصرف می کند.
نشستی برای هیچ
دور جدید مذاکرات صلح افغانستان

نشستی برای هیچ

دور جدید مذاکرات دو روزه صلح افغانستان در دوحه پایتخت قطر، بعد از نشست خبری روئسای دو گروه ، در 27 تیرماه بدون هیچ نتیجه روشنی پایان یافت.
خروج برای ماندن
تحلیلی بر خروج ایالات متحده از افغانستان

خروج برای ماندن

مهمترین خبر خارجی در این روزها نظر مساعد دولت آمریکا در مورد خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان است. خبرگزاری Military Times دلایل خروج آمریکا از افغانستان را نامشخص دانسته است.
ضرورت گسترش روابط هند و ایران
بندر چابهار ایران در مرکز توجه هند

ضرورت گسترش روابط هند و ایران

روابط ایران و هندوستان در سالیان گذشته فراز و نشیب بسیاری داشته است. عوامل بسیاری در روابط دوکشور تاثیرگذارند، که مهم ترین آن را میتوان اقدامات ایالات متحده در تحریم های ظالمانه علیه ایران و تقویت روابط عربستان سعودی و هند دانست.
بازیگری ترکیه در افغانستان
ابعاد حضور ترکیه در افغانستان

بازیگری ترکیه در افغانستان

پس از تصمیم ایالات متحده و ناتو برای خروج از افغانستان، بحث تداوم حضور نظامیان ترکیه در راستای حفاظت از فرودگاه حامد کرزای کابل به یکی از موضوعات روز رسانه ها و محافل خبری تبدیل شده است.
بانیان وضع موجود افغانستان
روند تحولات افغانستان

بانیان وضع موجود افغانستان

روند تحولات افغانستان دارای ابعاد پیچیده و گستردگی نظامی و امنیتی شده است. طالبان طی چند وقت گذشته یک سلسله عملیات های نظامی در مناطق شمالی این کشور انجام داده که این عملیات ها منجر به تصرف برخی شهرستان ها شده است.
بحران افغانستان و تبعات آن برای چین
نگرانی های چین در مورد تسری افراط گریی به این کشور

بحران افغانستان و تبعات آن برای چین

کشورافغانستان سال هاست به واسطه اشغال نظامی توسط نیروهای خارجی، وجود گروه های مختلف تروریستی و فقدان دولتی فراگیر منسجم و قدرتمند که حاکمیت خود را بر سراسر این کشور اعمال کند دچار مشکل بوده است .
نگرانی ناتو از حملات سایبری روسیه و چین

نگرانی ناتو از حملات سایبری روسیه و چین

ناتو به طور فزاینده ای با دشمنان سایبری توانمندی چون روسیه و چین روبرو شده است که با یکدیگر همکاری داشته و از هم می­ آموزند.
آرزوی اتحاد

آرزوی اتحاد

روابط جمهوری خلق چین و تایوان از نظر ساختاری ناپایدار و به طور بالقوه انفجاری است و با برخی اقدامات و اظهار نظر مقامات آمریکایی همواره بر حجم تنش افزوده میشود.
چین شریکی جذاب برای کشورهای منطقه خلیج فارس

چین شریکی جذاب برای کشورهای منطقه خلیج فارس

از دیرباز تاکنون غرب آسیا و مشخصاً خلیج فارس به واسطه موقعیت برجسته جغرافیایی و اقتصادی خود مورد توجه کشورها و بازیگران مهم منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه چین بوده است
سایه وحشت از چین بر دولت بایدن

سایه وحشت از چین بر دولت بایدن

بررسی ادبیات و مواضع دولت بایدن به ویژه وزرای امور خارجه، خزانه‌داری و دفاع و همچنین شخص جو بایدن نشان می‌دهد که مسأله چین، همانند دوره ترامپ، مهم‌ترین موضوع سیاست خارجی آمریکا برای چهار سال آینده خواهد بود.
پربازدیدترین ها