۲۰۲۴ ۱۰ December - سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
عناصر جنگ طلب در کابینه ترامپ

عناصر جنگ طلب در کابینه ترامپ

برخی انتصابات ترامپ مانند مارکو ربیو به نوان وزیر خارجه، مایک والتز به عنوان مشاور امنیت ملی، جان رتکلیف به عنوان رئیس سیا، هگزت به عنوان وزیر جنگ و الیزا استفانیک به عنوان نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل این پیام را برای قدرت‌های تجدیدنظر طلب در نظام بین الملل مانند چین، روسیه و ایران دارد که احتمالاً واشینگتن سیاست تهاجمی‌تری در چهارسال آینده اتخاذ خواهد کرد. در این راستا باید گفت که جنگ غزه و لبنان و جنایات رژیم صهیونیستی با حمایت کشورهای غربی نشان داد که نظام لیبرال دموکراسی بیش از آنکه تصویر صلح گرایی داشته باشد، کسب منافع به هر روشی را پیگیری می‌کند. انتصاب تندترین افراد در کابینه آمریکا بیش از آنکه باعث نگرانی در محور مقاومت شود، می تواند آمریکا و رژیم صهیونیستی را به سراشیبی تند افول و نابودی نزدیک کند.
آنچه در مورد انتخابات 2024 آمریکا گفته نشد

آنچه در مورد انتخابات 2024 آمریکا گفته نشد

«واقعیت این است که آمریکا بیش از آنکه یک دموکراسی باشد، پوششی به ظاهر زیبا را از دموکراسی برای خود ایجاد کرده و در حقیقت، نظام حکمرانی درآمریکا نظامی مبتنی بر منافع ثروتمندان و متنفدان است. افرادی که برای تامین منافع خود حاضر به قربانی کردن منافع مردم آمریکا هستند.»
نقش ترامپ در تغییر نگرش سیاسی طبقه کارگر آمریکا

نقش ترامپ در تغییر نگرش سیاسی طبقه کارگر آمریکا

ترامپ با طرح شعارهای پوپولیستی خود در جریان رقابت های ریاست جمهوری آمریکا به راحتی توانست زمینه تغییر نگرش طیف گسترده ای از رای دهندگان آمریکایی را فراهم کند که پیش از این سابقه طولانی در حمایت از دموکرات ها در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داشتند. طبقه کارگر آمریکا یکی از مهم ترین طبقاتی بود که به راحتی تحت تاثیر شرایط نامطلوب اقتصادی خود، شعارهای انتخاباتی ترامپ را در این حوزه پذیرفتند و بر خلاف سال های قبل انتخابات ریاست جمهوری و ناامید از کارآمدی حزب دموکرات برای بهبود شرایط زندگی خود به وی رای دادند.
نگاهی بر سیاست خارجی ترامپ
بازگشت به دوران نامنظم؛

نگاهی بر سیاست خارجی ترامپ

در موضوع چین، بازگشت ترامپ ممکن است منجر به اعمال تعرفه ۶۰ درصدی بر کالاهای چینی شود که ضربه‌ای جدی به اقتصاد این کشور محسوب می‌شود. . نگرانی پکن از سیاست‌های پیش‌بینی‌ناپذیر ترامپ همچنان وجود دارد، اما این چالش‌ها ممکن است روابط اقتصادی بین چین و اروپا را تقویت کنند. علاوه بر این، کم‌علاقگی ترامپ به حمایت از تایوان ممکن است فرصتی برای پکن باشد تا در مسائل مربوط به این جزیره فشار بیشتری بر واشنگتن وارد کند.اینکه ترامپ به دنبال اجرای سیاست حمایت گرایی داخلی، تلاش خواهد کرد تا هزینه‌های حمایت از اسرائیل را از نتانیاهو گرفته و هزینه‌های ادامه جنگ را دیگر بر ایالات متحده تحمیل نکند. به نظر می‌رسد که ترامپ تلاش خواهد کرد تا در راستای سیاست انزوا‌گرایی که در چهار سال اول ریاست جمهوری خود داشت، بحران‌های بین المللی را با متحدین نیابتی خود مدیریت کند بنابراین در بحران جنگ غزه با کاهش نفوذ آمریکا در اسرائیل و جنگ تلاش خواهد کرد تا این بحران به دست خود رژیم صهیونیستی حل و فصل شود. همچنین ترامپ تلاش خواهد کرد تا با تحت فشار قرار دادن جبهه مقاومت و با انجام بازی رسانه‌ای و سیاسی و تبلیغاتی، توافق نامه آتش بس و صلحی که همراه با امتیازات بسیار زیاد برای اسرائیل باشد را اجرایی کند.با وجود بحران‌های جاری مانند اوکراین و تایوان، ترامپ وعده داده که با رویکردی سریع و قاطع به این مسائل پایان دهد.. در نهایت، سیاست خارجی ترامپ با عدم قطعیت همراه خواهد بود که در کوتاه‌مدت ممکن است موفقیت‌هایی به ارمغان بیاورد، اما می‌تواند به تضعیف موقعیت آمریکا در صحنه بین‌المللی منجر شود.
4 دلیل مهم شکست سنگین انتخاباتی کاملا هریس

4 دلیل مهم شکست سنگین انتخاباتی کاملا هریس

شکست انتخاباتی کامالا هریس در رقابت‌های ریاست‌جمهوری 2024 آمریکا در حالی رقم خورد که پیش از آغاز رسمی انتخابات شانس پیروزی وی در انتخابات، طبق نظرسنجی‌های انجام گرفته شده بسیار بالا بود. بسیاری از کارشناسان آمریکایی، مهم ترین عامل شکست هریس را نقش دولت بایدن دانسته و عنوان می کنند شاید اگر هریس تلاش بیشتری برای جدا کردن راهش از بایدن به کار گرفته بود، احتمال پیروزی اش در برابر دونالد ترامپ تا حد زیادی افزایش پیدا می کرد.
مروری بر مواضع احتمالی رئیس جمهور جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی

مروری بر مواضع احتمالی رئیس جمهور جدید آمریکا در عرصه سیاست خارجی

ترامپ در حالی به عنوان رئیس‌جمهور وارد کاخ سفید می شود که کارنامه سیاسی اش در چهار سال اول ریاست‌جمهوری اش با اما و اگرها و انتقادات زیادی از سوی رهبران جامعه جهانی همراه شده است. یکی از مهم ترین بخش های فعالیت های تبلیغاتی ترامپ مربوط به اعلام مواضعش در مورد سیاست خارجی آمریکا بوده است. او در تشریح برنامه هایش در این حوزه سعی کرده است دو مورد مهم را مد نظر قرار دهد: اول اینکه در عرصه سیاست خارجی اش، راهی متفاوت از دولت بایدن را در پیش بگیرد. دوم اینکه در عرصه سیاست خارجی، حتی به ظاهر مواضع جدیدی را نسبت به مواضع دوران پیشین ریاست‌جمهوری اش اعلام و اتخاذ نماید.
تأثیر انتخابات آمریکا بر تحولات منطقه

تأثیر انتخابات آمریکا بر تحولات منطقه

انتخاب شدن هریس یا ترامپ هر دو به معنای دو روی یک سکه است و تفاوت چندانی در اصل قضایا و سیاست‌های ایالات متحده ایجاد نمی‌کند. تنها این روش‌ها و شیوه‌های سیاست ورزی است که ممکن است کمی با همدیگر تفاوت داشته باشد. ترامپ اعتقاد به روش‌های با بازدهی سریع و کوتاه دارد اما در مقابل هریس به دنبال گام به گام جلو رفتن و روش‌های با بازدهی بلند مدت و در عین حال کم تنش‌تر دارد.
پشت پرده تبلیغات انتخاباتی ترامپ و هریس

پشت پرده تبلیغات انتخاباتی ترامپ و هریس

آمریکا به چنان درجه ای از سقوط اخلاقی و سیاسی رسیده که دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آن به جای ارائه برنامه های خود صرفاً سعی در تخریب شخصیت یکدیگر دارند و در این رابطه جنجال های زیادی را نیز خلق می کنند. موضع گیری های اخیر دو نامزد انتخاباتی آمریکا به ویژه درخصوص تحولات منطقه یا آتش بس، بیشتر جنبه تبلیغاتی و کسب آرای مسلمانان آمریکا و عرب تبارهای ساکن در آمریکا را داشته و در این شرایط تقریباً برابر، برای کسب آرای لازم، به هر فریب و نیرنگی روی آورده اند.
آخرین نتایج نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا

آخرین نتایج نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا

کمتر از یک روز تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا فرصت باقی مانده است. همزمان با نزدیک شدن به ساعات پایانی رقابت‌های ریاست‌جمهوری، رقابت میان دو نامزد انتخاباتی آمریکا تحت تاثیر فاصله اندک میان آنها در نظرسنجی‌ها شدت بیشتری به خود گرفته و با جدیت فزاینده‌ای دنبال می‌شود. انتخاباتی که کامالا هریس در آن به عنوان نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، به عنوان نامزد حزب جمهوری‌خواه همچنان رقابت فشرده و تنگاتنگی را با یکدیگر بر سر تصاحب بیشترین آرای انتخاباتی و پیروزی نهایی در انتخابات 2024 دارند.
چرخش عجیب ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا

چرخش عجیب ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا

در آستانه آغاز رسمی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، ترامپ همچنان در تلاش است تا بتواند در فرصت باقیمانده آرای آن گروه از رای دهندگان آمریکایی را که تاریخ رقابت‌های انتخاباتی در این کشور نشان می دهد،همواره از حزب دموکرات در رای گیری های حمایت می کنند، به سمت خود جلب کند. موضوعی که با توجه به سابقه سیاست های اسلام ستیزانه ترامپ در دوره ریاست جمهوری اش امری بعید و غیرمحتمل به نظر می رسد.
سیاست جدید بایدن برای حذف ترامپ

سیاست جدید بایدن برای حذف ترامپ

در شرایطی که کمتر از دو هفته تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرصت باقی مانده است، بایدن مواضع سخت گیرانه تری را در قبال ترامپ دنبال می کند تا شاید بتواند مانع از کاهش شانس پیروزی هریس در جریان رقابت های انتخاباتی این کشور شود.
پیشتازی ترامپ در آرای آمریکایی‌های عرب‌تبار ‌
سبقت آرام در انتخابات؛

پیشتازی ترامپ در آرای آمریکایی‌های عرب‌تبار ‌

نظرسنجی یوگاو (YouGov) از آمریکایی‌های عرب‌تبار که به سفارش وب‌سایت عرب‌نیوز انجام شد، نشان داد از نظر بیشتر عرب‌-آمریکایی‌ها (۸۷ درصد)، در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی آمریکا موضوع فلسطین در اولویت قرار دارد.
چرا هریس به دنبال جدا کردن راهش از بایدن است؟

چرا هریس به دنبال جدا کردن راهش از بایدن است؟

برای کامالا هریس یک موضوع به خوبی روشن شده است و آن این است که دولت بایدن آنطور که باید و شاید نتوانسته است کارنامه خوبی از دوران ریاست جمهوری خود نزد رای دهندگان آمریکایی بر جا بگذارد. از این رو هر گونه عملکردی از جانب کمپین انتخاباتی هریس که بخواهد راه او را با راه رئیس جمهور کنونی آمریکا یکی سازد، مسیر هموارتری را برای بازگشت ترامپ به عنوان پیروز نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فراهم خواهد کرد.
چشم‌انداز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سایه تحولات منطقه

چشم‌انداز انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سایه تحولات منطقه

به نظر می‌رسد تشدید هرجه بیشتر بحران خاورمیانه و احتمال بروز جنگ همه‏جانبه در منطقه وضعیت هریس را به مراتب نامطلوب خواهد کرد و شانس پیروزی ترامپ بیشتر خواهد بود. گفتنی است بر اساس گزارش منابع خبری از جمعیت بیش از 345 میلیون نفری آمریکا در 50 ایالت، 240 میلیون نفر واجد شرایط شرکت در رأی گیری انتخابات ریاست جمهوری 2024 این کشور هستند.
انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در کنار تحولات غزه و لبنان

انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در کنار تحولات غزه و لبنان

در شرایطی که فرصت بسیار محدودی برای دولت بایدن جهت برقراری آتش بس در غزه و لبنان و پایان دادن به بحران کنونی در منطقه غرب آسیا باقی مانده است، بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان بر این موضوع تاکید می کنند که هر گونه شکست در عملکرد رهبر کنونی آمریکا برای بازداشتن اسرائیل از تداوم حملاتش علیه مردم فلسطین در غزه و حزب الله لبنان تا پیش از زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، می تواند به قیمت ایجاد مانعی بزرگ بر سر راه کامالا هریس، معاون کنونی بایدن و نامزد نهایی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تمام شود.
تداوم رقابت تنگاتنگ و فشرده هریس و ترامپ در نظرسنجی‌های انتخاباتی

تداوم رقابت تنگاتنگ و فشرده هریس و ترامپ در نظرسنجی‌های انتخاباتی

طبق نتایج به دست آمده از آخرین نظرسنجی‌های انتخاباتی میزان رقابت کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در آمریکا به حدی فشرده و تنگاتنگ است که به طور قطعی نمی توان از احتمال پیروزی یکی از این دو فرد برای ورود به کاخ سفید صحبت کرد.
بررسی دلایل سه‌گانه طرح ضد فلسطین مجلس نمایندگان آمریکا

بررسی دلایل سه‌گانه طرح ضد فلسطین مجلس نمایندگان آمریکا

در اصل، لایحه مورد تایید کنگره نوعی اقدام ضمنی در راستای به رسمیت شناختن حق رژیم صهیونیستی بر تسلط بر اراضی اشغالی از سوی حامیان این رژیم در آمریکا محسوب می شود. پرواضح است که اجرایی شدن این لایحه بار دیگر شرایط را تحت تاثیر جنگ غزه برای بازپس گیری سرزمین‌های اشغالی توسط فلسطین دشوار می سازد و ادعاهای رژیم صهیونیستی برای تداوم اشغالگری‌هایش در این سرزمین‌ها ادامه می‌دهد.
جنجال جدید ترامپ در میان حزب جمهوری‌خواه آمریکا

جنجال جدید ترامپ در میان حزب جمهوری‌خواه آمریکا

جان بولتون، مشاور ارشد سابق امنیت ملی آمریکا به همراه مایک پنس، معاون ترامپ جز این دسته بودند که هر دو به عنوان مقامات سیاسی نزدیک ترامپ، ضمن زیر سوال بردن نامزدی‌ مجددش، مدام از خطرات گسترده ای که تحت تاثیر بازگشت وی به قدرت متوجه دموکراسی آمریکایی است، صحبت می‌کنند.
زلنسکی سوار بر مدار شکست

زلنسکی سوار بر مدار شکست

اشتباهات متعدد زلنسکی باعث شده است که امروز عملیات ویژه نظامی روسیه در خاک اوکراین ادامه داشته باشد و از سوی دیگر غرب و آمریکا نیز بار‌ها نسبت به هزینه ساز بودن حمایت از اوکراین اشاره کرده‌اند.
چرا جنگ اطلاعاتی بایدن علیه روسیه تشدید شده است؟

چرا جنگ اطلاعاتی بایدن علیه روسیه تشدید شده است؟

یکی از مهم ترین اولویت های بایدن در زمینه پیشبرد اهدافش در عرصه سیاست خارجی، تلاش برای تشدید اختلاف در روابط میان روسیه و دیگر کشورهای جامعه جهانی و ایجاد ذهنیتی منفی از روسیه در حوزه های مختلف است.
ترامپ؛ شیاد یا قربانی؟
بررسی سوء قصد جدید به ترامپ

ترامپ؛ شیاد یا قربانی؟

اینکه واقعیت های داخلی ایالات متحده به وضوح نشان می دهد که جامعه آمریکایی که متکثر و متنوع است هم اکنون در وضعیتی بغرنج قرار گرفته است که گسل های اجتماعی و شکاف های اجتماعی آن بیش از هر زمان دیگری فعال شده است. به نظر می رسد که همانطور که هانتینگتون در کتاب هویت آمریکایی خود اذعان کرده است شرایط حال حاضر ایالات متحده بسار شبیه سال های ابتدایی هزاره سوم میلادی است که در آن زمان هر گروه، اندیشه و فکری جدای از آمریکایی بودن احساس هویت مستقل و منحصر به فرد داشتند و نتیجتا تصور می شد که انقلاب اجتماعی در جامعه آمریکایی و شورش و درگیری غیر قابل اجتناب است.
ارزیابی مناظره انتخاباتی هریس و ترامپ

ارزیابی مناظره انتخاباتی هریس و ترامپ

بر خلاف تصورات رایج حامیان ترامپ در باب توانمندی‌هایش برای پیروزی در مناظره‌های ریاست‌جمهوری، برنامه اش با هریس آنطور که آنها تصور می کردند، پیش نرفت. شکست ترامپ در جریان مناظره با هریس به قدری آشکار بود که اکنون صحبت از افزایش احتمالات مبنی بر پیروزی نهایی هریس در انتخابات ریاست‌جمهوری ماه نوامبر آمریکا نقل محافل سیاسی حامیان و مخالفان ترامپ شده است.
چرا وعده های انتخاباتی ترامپ ارزشی ندارد؟

چرا وعده های انتخاباتی ترامپ ارزشی ندارد؟

برخی از شعارهای انتخاباتی ترامپ از آن جهت فاقد اعتبار هستند که اکثرا دور از واقعیت بوده و تنها می‌توان آنها را در حد جملاتی زیبا و وعده‌هایی اغراق آمیز در عالم سیاست‌های آمریکا مورد توجه قرار داد. اقدام برای پایان رساندن یک شبه جنگ اوکراین، حل مسائل میان ایران و آمریکا تنها از طریق تماس تلفنی، بیرون آمدن آمریکا از ناتو، آغاز بزرگ ترین اخراج مهاجران آمریکایی در تاریخ از مهم ترین شعارهای انتخاباتی است که ترامپ بدون هیچ پشتوانه ای آنها را مطرح کرده و سعی دارد به واسطه آنها پیروز رقابت های ریاست جمهوری سال 2024 در آمریکا شود.
چالش‌های جدید اوکراین در جنگ با روسیه

چالش‌های جدید اوکراین در جنگ با روسیه

موضوعی که اکنون زلنسکی را با یک بن بست بسیار بزرگ مواجه ساخته است، مربوط به موانع استفاده از تسلیحات موشکی دوربرد ارسال شده از جانب غرب برای حمله به عمق خاک روسیه از جانب این کشور است. با وجود آنکه دولت آمریکا بارها و بارها بر مواضع خود در زمینه عدم موافقت با استفاده از تسلیحات دوربرد غربی توسط اوکراین و علیه روسیه تاکید کرده بود با این حال زلنسکی تلاش کرد با انجام تغییراتی در نحوه عملکرد نظامی اش جهت مقابله با مسکو، غرب را برای دریافت مجوز مربوط به تسلیحات مورد نظر تحت فشار قرار دهد.
تأثیر جنگ غزه بر سیاست‌خارجی دولت بایدن

تأثیر جنگ غزه بر سیاست‌خارجی دولت بایدن

شکی وجود ندارد که نوع نگرش ها نسبت به سیاست خارجی دولت بایدن پس از فاجعه های انسانی بی شمار در پی جنگ غزه بسیار منفی شده و حالت انتقاد آمیزی به خود گرفته‌اند.
پشت پرده دستگیری پاول دوروف در فرانسه چیست؟

پشت پرده دستگیری پاول دوروف در فرانسه چیست؟

«برخی تحلیلگران به این مساله اشاره کرده که پاول دوروف روسی برای اینکه تحت فشار دولت روسیه جهت افشای اطلاعات کاربران تلگرام نباشد، از کشور خود خارج شد و به زندگی در خارج از روسیه روی آورد با این حال، در نهایت این قدرت های غربیِ مدعی آزادی بیان بودند که وی را دستگیر کرده و سعی دارند او را برای افشای اطلاعات شخصی کاربران تلگرام تحت فشار قرار دهند.»
بررسی موانع پیش روی ترامپ در جهت بازگشت به کاخ سفید

بررسی موانع پیش روی ترامپ در جهت بازگشت به کاخ سفید

اظهارات، عملکرد و سیاست های ترامپ در حوزه مسائل مختلف بسیار ضد و نقیض بوده و شاید حتی گاهی خلاف منافع کشورشان بوده و می تواند به معنای واقعی کلمه برای دموکراسی آمریکایی تهدید آمیز باشد.
اروپا از کدام نامزد انتخاباتی آمریکا استقبال می‌کند؟

اروپا از کدام نامزد انتخاباتی آمریکا استقبال می‌کند؟

تجربه روابط نه چندان مطلوب میان اروپا و آمریکا در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ می تواند از جمله مهم ترین دلایلی برای کشورهای عضو این اتحادیه باشد که از ورود کاملا هریس به عرصه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استقبال بیشتری نمایند.
دلایل سه گانه تشدید تنش‌ها در روابط پکن- واشنگتن

دلایل سه گانه تشدید تنش‌ها در روابط پکن- واشنگتن

اکنون بیشتر از هر زمان دیگری تنش میان روابط چین و آمریکا در حال افزایش است. غرب به خوبی بر این موضوع واقف است که عدم اقدام مناسب و به جا برای مقابله با پیشرفت های دفاعی و اقتصادی چین در بحبوحه شرایط کنونی که دو دستگی میان کشورهای اروپایی و آمریکایی و آسیایی تحت تاثیر جنگ اوکراین به حداکثر ممکن رسیده است، می تواند به ضررش تمام شود، از این رو بر لزوم تداوم روابطش با رقبای چین در آسیا تاکید دارد و از چنین تعاملاتی جهت افزایش توان بازدارندگی خود در برابر پکن به شدت استقبال می کند.
چرا کنواسیون ملی حزب دموکرات در پیشبرد اهداف انتخاباتی‌اش ناکارآمد است؟

چرا کنواسیون ملی حزب دموکرات در پیشبرد اهداف انتخاباتی‌اش ناکارآمد است؟

کنوانسیون ملی حزب دموکرات به عنوان رویدادی مهم که در آن اعضای این حزب نامزدهای نهایی خود برای گزینه ریاست‌جمهوری و معاونت رئیس جمهور آمریکا را انتخاب می کنند، امسال در حالی فعالیت خود را در شهر شیکاگو واقع در ایالت ایلینوی آمریکا آغاز کرده است که هزاران نفر از مخالفان ومعترضان سیاست های دولت بایدن در قبال جنگ غزه در محل برگزاری مراسم مربوط به این کنوانسیون تجمع کرده و با سر دادن شعارهای اعتراضی خواستار برقراری آتش بس در غزه و تغییر موضع حمایت گرایانه رئیس جمهور آمریکا از رژیم صهیونیستی شده اند.
دلایل ورود نظامی اوکراین به خاک روسیه

دلایل ورود نظامی اوکراین به خاک روسیه

زلنسکی به دنبال دست آورد سازی و هم چنین نشان دادن لیاقت و شایستگی خود است چرا که در طول این سه سال گرچه توانسته است تا تعدادی کشته و زخمی بر نیرو های روسی تحمیل کند اما به رغم حمایت های مالی و تجهیزاتی غرب و آمریکا اما نتوانسته است در برابر حملات و عملیات های نیرو های نظامی روسیه دفاع مناسبی داشته باشد.
ارزیابی دلایل دورویی بایدن در سیاست برقراری آتش بس در غزه

ارزیابی دلایل دورویی بایدن در سیاست برقراری آتش بس در غزه

بایدن از تجربه شکست پیشین خود درس گرفته است و اکنون ترجیح می دهد با بیان اظهارات آتشین در باب جنگ غزه و پافشاری بر ادعایش مبنی بر نگرانی از وضعیت مردم غزه، همان سیاست حمایت گرایانه از رژیم صهیونیستی را با قدرت هر چه تمام ادامه دهد.
پشت پرده حمایت های بایدن از ماجرای حمله اوکراین به خاک روسیه

پشت پرده حمایت های بایدن از ماجرای حمله اوکراین به خاک روسیه

لفاظی‌های ترامپ از یک سو به همراه همراهی گسترده کشور‌های غربی با دیدگاه بایدن مبنی بر حمایت از حملات اوکراین در خاک روسیه به او این انگیزه را داده است تا با به سرانجام رساندن جنگ مذکور، افتخار آن را در کارنامه سیاسی خود ثبت کند و از این طریق تا حدی از سیل گسترده انتقادات مطرح شده علیه سیاست‌های خود در جریان جنگ غزه و خروج ناگهانی اش از افغانستان و شکستش در متحد کردن سعودی‌ها و صهیونیست‌ها بکاهد.
آخرین وضعیت انتخاباتی آمریکا

آخرین وضعیت انتخاباتی آمریکا

با توجه به وضعیت فعلی ایالات متحده برآوردها نشان می‌دهد که هر دو نامزد تلاش دارند تا آرای مرددین و آرای خفته انتخاباتی را به نفع خود فعال کنند. پایگاه‌های رأی کمتر مورد توجه همانند پایگاه آرای پناهندگان و مهاجرین، افراد آل جی بی تی، عرب تباران و مسلمانان و غیره هم اکنون تعیین کننده برنده انتخابات قلمداد می‌شوند.
چرا هریس با رسانه‌های آمریکایی مصاحبه نمی‌کند؟

چرا هریس با رسانه‌های آمریکایی مصاحبه نمی‌کند؟

در حال حاضر هریس به عنوان معاون انتخاباتی بایدن نمی تواند در جریان کنفرانس‌های خبری و یا مصاحبه‌های اختصاصی‌اش موضعی خلاف موضع کنونی دولت آمریکا را اتخاذ کند. او به خوبی بر این موضوع واقف است که اعلام صریح هرگونه سیاست خلاف سیاست‌های دولت بایدن و یا موافق این سیاست‌ها، موجی از افزایش انتقادات علیه رای‌دهندگان آمریکایی را برایش به همراه خواهد داشت.
رویکرد ترامپ و هریس در قبال جنگ غزه

رویکرد ترامپ و هریس در قبال جنگ غزه

بر خلاف ترامپ که توجه چندانی به آمار بالای تلفات انسانی در جنگ غزه نداشته و همواره سعی دارد با حمایت صرف از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی بر حمایت های گسترده از این رژیم در برابر حماس تاکید کند، هریس سعی دارد، با توقف سیاست‌های حمایتی گسترده بایدن از جنایات رژیم صهیونیستی، تا جای ممکن از خشم دموکرات‌ها و رای‌دهندگان آمریکایی نسبت به تلفات انسانی گسترده در نوار غزه بکاهد. خشمی که تحت تاثیر جان‌باختن بیش از 40 هزار فلسطینی در جریان سیاست‌های حمایت‌آمیز و نادرست دولت بایدن از جنایات رژیم صهیونیستی بوده و به باور نامزد احتمالی حزب دموکرات اکنون زمان متوقف کردن کامل این سیاست‌ها فرا رسیده است. گرچه برخلاف ظاهر نمایی ها، هر دو نامزد در نهایت از جنایات رژیم صهیونیستی در عمل حمایت خواهند کرد.
نگاهی بر نامزدی هریس در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

نگاهی بر نامزدی هریس در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

بر خلاف جو بایدن که دوره دوم نامزدی اش برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا همراه با فراز و نشیب بسیاری همراه بود، شرایط برای حضور ورود هریس به این رقابت ها بسیار هموارتر به نظر می رسد.
دلایل چهارگانه کنارکشیدن بایدن از رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا

دلایل چهارگانه کنارکشیدن بایدن از رقابت‌های ریاست‌جمهوری آمریکا

ناتوانی بایدن تحت تاثیر افزایش شمار دموکرات‌های مخالف وی در کاخ سفید و کنگره آمریکا بود که به مرور زمان هم بر تعدادشان افزوده می شد، به مرور بیشتر عیان شد. در این میان بدون شک، برگزاری جلسات خصوصی با چند تن از مقامات دموکرات ارشد سابق آمریکا مانند باراک اوباما، رئیس‌جمهور سابق این کشور و یا نانسی پلوسی، رئیس‌ سابق مجلس نمایندگان آمریکا در تصمیم گیری نهایی بایدن برای کنار رفتن از رقابت‌ها نقش مهمی در تصمیم نهایی بایدن ایفا کرد.
نقش مسلمانان در انتخابات آمریکا

نقش مسلمانان در انتخابات آمریکا

میان اقلیت‌های قومی و دینی آمریکایی تأثیر به سزایی در نتیجه انتخابات دارند. به نظر می‌رسد ادامه جنگ اوکراین و روسیه و هم چنین ادامه جنایات صهیونیست‌ها در غزه باعث شود که بایدن رأی بسیاری از مسلمانان و هم چنین افراد ضد جنگ را از دست بدهد.
ایالات متحده در مسیر انحطاط
نگاهی بر ترور ناموفق ترامپ در آمریکا؛

ایالات متحده در مسیر انحطاط

در ایالات متحده آمریکا قرار است تا چند ماه دیگر در 15 آبان ماه انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. حواشی مختلف این انتخابات باعث شده است تا گزاره‌هایی مبنی بر سقوط سیاست در ایالات متحده بیشتر از پیش به چشم بیاید.
سناریوهای انتخاباتی دموکرات‌ها

سناریوهای انتخاباتی دموکرات‌ها

وضعیت مبهم سلامتی جسمانی و عقلانی بایدن باعث شده است تا سناریو انصراف او از ادامه رقابت‌ها قوت بیشتری بگیرد اما باید در نظر داشته باشیم که بایدن کسی است که چهار سال پیش توانست تا ریاست جمهوری ترامپ را یک دوره‌ای کند و در واقع تنها کسی است که یکبار حداقل نشان داده است که می‌تواند ترامپ را شکست دهد. بنابراین به نظر می‌رسد که به رغم این فشار ها و گمانه زنی‌ها از انصراف بایدن این اتفاق سخت است که انجام شود هم چنان که خود بایدن نیز چندین و چند مرتبه اعلام کرده است که تا آخر رقابت‌های انتخاباتی در صحنه خواهد بود.
نکاتی در مورد ترور ناموفق دونالد ترامپ

نکاتی در مورد ترور ناموفق دونالد ترامپ

«پس از حادثه ترور ناموفق ترامپ، بسیار از مقام های ارشد ایالتی و فدرال آمریکا ابراز نگرانی کردند که در روزها و ماه های آتی، امکان دارد که شرایط به کل از دست آن ها خارج شود و موجی از تنش و هرج و مرج آمریکا را فرابگیرد. این افراد پیشتر نیز بارها هشدار داده بودند که امکان رخداد تحولات ناگوار در بحبوحه رقابت های انتخاباتی آمریکا به ویژه با توجه به تشدید شکاف های سیاسی و اجتماعی در این کشور وجود دارد.»
آیا انتخابات انگلیس، سیاست خارجی لندن در رابطه با تهران را تغییر می دهد؟

آیا انتخابات انگلیس، سیاست خارجی لندن در رابطه با تهران را تغییر می دهد؟

«همزمان با روی کار آمدن دولت جدید انگلستان از حزب کارگر، تحلیل و تفسیرهای مختلفی در مورد نوع رویکرد احتمالی این دولت در رابطه با کشورمان مطرح می شود. از این رو، با توجه به شواهد و قرائن به نظر می‌رسد که باید انتظار تشدید خصومت ورزی های لندن علیه تهران را داشته باشیم.»
2 پیام سکته سیاسی مهلک

2 پیام سکته سیاسی مهلک "امانوئل مکرون"

«راست گرایان افراطی فرانسه به تازگی در انتخابات پارلمانی این کشور به پیروزی چشمگیری دست یافته اند. موضوعی که ضربه ای مهلک به امانوئل مکرون به عنوان رئیس جمهور کنونی فرانسه محسوب می شود.»
شکست در گام اول؛ کاهش شانس بایدن برای بقا در قدرت

شکست در گام اول؛ کاهش شانس بایدن برای بقا در قدرت

ضعف گفتمانی بایدن در برابر ترامپ این زنگ خطر را برای تمام کشورهای جهان، به ویژه دولت‌های غرب آسیا به صدا درآورده است که هیچ تضمینی در خصوص پیروزی دموکرات‌ها در انتخابات آبان ماه وجود ندارد.
چهار عامل اصلی نگرانی بایدن از ماحصل سفر پوتین به کره شمالی

چهار عامل اصلی نگرانی بایدن از ماحصل سفر پوتین به کره شمالی

یکی از عمده دلایل نگرانی دولت بایدن از سفر رسمی ولادیمیر پوتین به کره شمالی، تحت تاثیر تقویت اتحاد میان دو کشور، فراهم شدن شرایط بهتر جهت دور زدن تحریم های آمریکایی از سوی دو کشور است. تحریم هایی که در حال حاضر تحت تاثیر جنگ اوکراین علیه روسیه و کره شمالی تشدید شده است و با گذشت زمان هم ابعاد گسترده تری به خود گرفته است. بایدن به خوبی می داند اتحاد میان پوتین و کیم جونگ اون به معنای تلاش دو کشور جهت پیدا کردن راهکارهایی اساسی برای دور زدن تحریم هایی است که غرب به عنوان یک ابزار کارآمد جهت فشار بر دو کشور در زمینه فعالیت های جنگی و هسته‌ای شان در مورد آنها پیاده کرده است.
3 نکته مهم در باب مواضع دوگانه رهبران نشست جی 7

3 نکته مهم در باب مواضع دوگانه رهبران نشست جی 7

بیانیه رهبران جی هفت با محوریت و تمرکز اصلی بر دو جنگ روسیه و اوکراین و جنگ میان حماس و رژیم صهیونیستی منتشر شده است. نوع راهکار‌ها و پیشنهاداتی که رهبران حاضر در این نشست برای به سرانجام رساندن هر یک از این دو جنگ بزرگ کنونی پیشنهاد کردند، جدا از متفاوت بودن، سرشار از مواضع ضد و نقیض و غیرواقع بینانه‌ای است که نشان می‌دهد رهبران این کشور‌ها بر خلاف آنچه ادعا می‌کنند، نه مصلحت کشور‌های جنگ زده بلکه منفعت خودشان را در اولویت قرار داده اند.
واکاوی دلایل طرح سه مرحله ای آمریکا برای آتش بس در جنگ غزه
استیصال آمریکا و رژیم صهیونیستی از جنگ غزه؛

واکاوی دلایل طرح سه مرحله ای آمریکا برای آتش بس در جنگ غزه

برخلاف گذشته امروز این مقاومت است که در انتخابات و سیاست داخلی غرب تأثیر گذار است. بدین معنا که در صورت پذیرش آتش بس و طرح صلح بایدن، به احتمال زیاد دولت بایدن می‌تواند به ادامه حضور در کاخ سفید امیدوارتر باشد اما در صورتی که مقاومت فلسطین، شروط آتش بس خود را نادیده ببیند و یا به هر دلیل دیگری نخواهد که پای آتش بس حضور داشته باشد، سرنوشت انتخابات ایالات متحده به گونهٔ دیگری رقم خواهد خورد. فلذا امروز این مقاومت است که با هر روش محاسباتی پیروز جنگ محسوب می‌شود؛ چه آنکه جنگ ادامه داشته باشد و چه آنکه جنگ متوقف گردد.
تل آویو در دامان پکن
نگرانی ایالات متحده از روابط فزاینده پکن- تل آویو

تل آویو در دامان پکن

روابط اقتصادی فزاینده بین رژیم صهیونیستی و چین با وجود هشدارهای داخلی در دولت اشغالگر مبنی بر سوء استفاده از این روابط برای دستیابی به فناوری نظامی و امنیتی از طریق ابزارهای مخفی، نگرانی‌هایی را در واشنگتن ایجاد کرده است.
آتش زیر خاکستر
وضعیت قره باغ پس از جنگ 44 روزه

آتش زیر خاکستر

جنگ قره باغ پیامدهای مختلفی داشته است، که آزادسازی بخش اعظمی از مناطق اشغالی جمهوری آذربایجان، تلاش برای تعیین دقیق مرزهای بین المللی و زمینه چینی برای انعقاد تفاهم نامه صلح بعد از ده ها سال جنگ از جمله این پیامدها است.
جلوه سراب صهیونیسم در چشمان تنگ اردوغان
دلایل تمایل اردوغان برای برقراری رابطه با رژیم صهیونیستی

جلوه سراب صهیونیسم در چشمان تنگ اردوغان

روابط ترکیه و رژیم صهیونیستی از چارچوب خاصی پیروی می‌کند و در دو فصل متفاوت اما هم‌راستا تعریف می‌شود.چرخش اخیر اردوغان به سمت رژیم صهونیستی را می توان بر اساس سه سطح راهبردی مورد ارزیابی قرار داد.
خروج برای ماندن
تحلیلی بر خروج ایالات متحده از افغانستان

خروج برای ماندن

مهمترین خبر خارجی در این روزها نظر مساعد دولت آمریکا در مورد خروج نیروهای نظامی این کشور از افغانستان است. خبرگزاری Military Times دلایل خروج آمریکا از افغانستان را نامشخص دانسته است.
پروژه کانال استانبول
منافعی که آنکار از کانال استانبول دنبال می کند

پروژه کانال استانبول

کانال استانبول که به منظور کاهش حجم بار ترافیکی تنگه بسفر احداث می­شود، دریای سیاه را به دریای مرمره وصل می­کند. تنگه بسفر به همراه تنگه داردانل که از تنگه های مهم آبی در جهان هستند تحت اختیار و کنترل ترکیه هستند.
هزینه حضور
حملات روزافزون به نیروهای آمریکایی در عراق

هزینه حضور

طی چند وقت اخیر عملیات های زیادی علیه پایگاه ها ی نظامی آمریکا در سطح عراق و سوریه صورت گرفته است. لیکن تمرکز عملیاتی بیشتر در عراق بوده است.
خروج آمریکا از پایگاه نظامی بگرام و سیاست جنگ نیابتی
آخرین دستاویز آمریکا در افغانستان

خروج آمریکا از پایگاه نظامی بگرام و سیاست جنگ نیابتی

آمریکا و ناتو که به بهانه مبارزه با تروریسم و ایجاد امنیت، بازسازی اقتصادی، ایجاد دموکراسی، دولت­سازی و... به افغانستان لشکرکشی کرده بودند، در حالی افغانستان را ترک می­کنند که نه تنها اوضاع امنیتی بسیار وخیم شده است
بازیگری ترکیه در افغانستان
ابعاد حضور ترکیه در افغانستان

بازیگری ترکیه در افغانستان

پس از تصمیم ایالات متحده و ناتو برای خروج از افغانستان، بحث تداوم حضور نظامیان ترکیه در راستای حفاظت از فرودگاه حامد کرزای کابل به یکی از موضوعات روز رسانه ها و محافل خبری تبدیل شده است.
عبور آمریکا از برجام به فرابرجام
امکان‌سنجی خروج آمریکا از مذاکرات برجام؛

عبور آمریکا از برجام به فرابرجام

مذاکرات برجام در وین به مرحله حساسی رسیده است که به گفته مقامات ایرانی، آمریکایی‌ها باید تصمیم بگیرند که اراده‌ای برای بازگشت به برجام دارند یا نه. اینکه ۷۰ تا ۸۰ درصد اختلافات حل شده و تنها مسائل کلیدی باقی مانده است.
اوج گیری ارزش طلای سیاه
برندگان و بازندگان افزایش اخیر قیمت نفت

اوج گیری ارزش طلای سیاه

قیمت نفت خام به دلیل رشد تقاضا‌، با سرعت بالایی درحال افزایش است. این موضوع نشان دهنده بهبود سریع اقتصادی به ویژه در اقتصادهای بزرگ، مانند ایالات متحده و چین است که توانسته‌اند واکسیناسیون علیه کرونا را انجام دهند.
تلاش آمریکا برای حذف حشدالشعبی از افق سیاسی عراق
راهبردهای آمریکا برای تضعیف حشدالشعبی

تلاش آمریکا برای حذف حشدالشعبی از افق سیاسی عراق

از زمان ورود آمریکا به کشور عراق در سال 2003 و به بهانه های واهی، همواره این کشور گرفتار تلاطم های سیاسی و اجتماعی بوده است. تلاطم هایی که خسارت ها و تلخی های فراوانی برای ملت و کشور عراق درپی داشته است
پاشینیان بر مدار پیروزی
دلایل پیروزی مجدد پاشینیان علیرغم شکست در جنگ 44 روزه قره باغ

پاشینیان بر مدار پیروزی

انتخابات پیش از موعد مجلس ارمنستان روز یکشنبه برگزار شد که با پیروزی حزب پیمان مدنی به رهبری نخست‌وزیر فعلی، همراه بود. دلایل متعددی برای اقبال مجدد مردم ارمنستان به نیکول پاشینیان علیرغم شکست در جنگ 44 روزه قره‌باغ وجود دارد
ارمنستان و چالش انتخابات

ارمنستان و چالش انتخابات

انتخابات پیش از موعد مجلس ارمنستان30 خردادماه برگزار شد که با پیروزی حزب پیمان مدنی به رهبری نیکول پاشینیان، نخست وزیر فعلی، به پایان رسید. بر این اساس حزب "قرارداد شهروندی" به رهبری نیکول پاشینیان به پیروزی رسید.
ملاقات اردوغان با بایدن

ملاقات اردوغان با بایدن

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه سه شنبه هفته گذشته با جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده در حاشیه اجلاس ناتو دیدار کرد. این دیدار که اولین ملاقات دو رئیس جمهور پس از روی کار آمدن بایدن بود، برای دو کشور و به خصوص ترکیه از اهمیت بالایی برخوردار بود.
دزدی دریایی آمریکا

دزدی دریایی آمریکا

مدتی پیش وزارت انرژی آمریکا اسنادی را منتشر کرد که نشان می‌دهد ایالات‌متحده آمریکا دو میلیون بشکه نفت ایران را به فروش رسانده است.
نگرانی ناتو از حملات سایبری روسیه و چین

نگرانی ناتو از حملات سایبری روسیه و چین

ناتو به طور فزاینده ای با دشمنان سایبری توانمندی چون روسیه و چین روبرو شده است که با یکدیگر همکاری داشته و از هم می­ آموزند.
روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا؛ یک بام و دو هوا

روابط اتحادیه اروپا و ایالات متحده آمریکا؛ یک بام و دو هوا

در روزهای اخیر، جاسوسی سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا از طریق دانمارک از سران کشورهایی اروپایی همچون آلمان و فرانسه سر و صدای بسیاری به راه انداخته و به تیتر اکثر رسانه های جهان تبدیل شده است.
فصل مشترک دیدار بایدن و پوتین

فصل مشترک دیدار بایدن و پوتین

با روی کار آمدن بایدن در ایالات متحده بر مسند ریاست جمهوری، روابط آمریکا و روسیه رو به وخامت گرایید و تنشهای بسیاری در گفتار و سیاستهای دو کشور به وجود آمد. اما تنشهای گفتاری رهبران دو کشور به تدریج کاسته شد ...
جامعه بحران زده

جامعه بحران زده

درتحلیل وضعیت هرجامعه ای ازموضوعات بسیارمهمی که پرداختن به آن برای درک شرایط واقعی جامعه بسیار کلیدی خواهد بود مؤلفه «سرمایه اجتماعی» است، که از دومنظر کمی (شمارجمعیت) وکیفی (ارزشمندی جمعیت) مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گیرد.
بایدن و مساله صلح افغانستان

بایدن و مساله صلح افغانستان

کشور افغانستان به واسطۀ اهمیت‎ ژئواستراتژیک در منطقۀ آسیای مرکزی، همواره متأثر از سیاست خارجی ایالات متحدۀ آمریکا بوده است به طوری که هر یک از رؤسای جمهور آمریکا استراتژی معینی را برای این کشور ترسیم نموده ‎اند.
تعمیق شکاف و نابرابری اجتماعی در اروپا

تعمیق شکاف و نابرابری اجتماعی در اروپا

نابرابری باید به‌عنوان یک سنگ بنای رشد پایدار و رشد فراگیر تلقی شود. در حقیقت، جوامع نابرابر نیز جوامع ناپایدار و قطبی تر هستند. بر اساس آخرین داده‌ها ، جمعیت در معرض خطر فقر یا محرومیت اجتماعی در اتحادیه اروپا در سال 2012 به تقریباً 123 میلیون نفر رسیده است.
سرمایه اجتماعی پوتین و نگرانی های کاخ سفید

سرمایه اجتماعی پوتین و نگرانی های کاخ سفید

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، از سال 1999در روسیه قدرت را در دست گرفته است. دستاوردهای او در این مدت به حدی گسترده بوده است که باید کتابی در این حوزه نگاشته شود
اهرمی به نام نسل‌کشی

اهرمی به نام نسل‌کشی

100 عضو کنگره آمریکا، در نامه‌ای به رئیس جمهور آمریکا از وی خواستند که به طور رسمی رویداد 24 آوریل 1915 را «نسل کشی» توصیف کند.
پایان یکجانبه گرایی آمریکا

پایان یکجانبه گرایی آمریکا

از پدیده های مهم عرصه بین الملل که در سال های اخیر توجه بسیاری از کارشناسان سیاسی را به خود معطوف کرده عبارتست از افول آمریکا به عنوان قدرت برتر جهانی از سویی و جغرافیای غرب از سوی دیگر ...
جهان در آستانه جنگ سردی جدید

جهان در آستانه جنگ سردی جدید

دولت آمریکا هفته گذشته بود که 10 دیپلمات روس را به جرم جاسوسی از خاک خود اخراج کرد. کاخ سفید در بیانیه خود اخراج این دیپلمات ها و اعمال تحریم های جدید علیه کاخ کرملین را  به دخالت روسیه در انتخابات آمریکا و حملات سایبری ارتش سوریه علیه نهادهای آمریکایی ربط داد،
لیبی ایستگاه جدید تقابل ترکیه و مصر
قدرتنمایی بازیگران منطقه ای در سرزمین لیبی

لیبی ایستگاه جدید تقابل ترکیه و مصر

این احتمال وجود دارد که بحران لیبی پیچیده تر شده و به محلی برای نمایش قدرت، بازیگران منطقه ای و رو در رویی مستقیم آنها تبدیل شود.
وضع تماشایی آمریکا

وضع تماشایی آمریکا

در پی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و قطعی شدن پیروزی بایدن در این انتخابات، ترامپ که پیش از این خود را پیروز انتخابات با فاصله زیاد از بایدن می دید دچار شُکی سیاسی و روانی شد و به یکباره کاخ آمال وی با اقبال مردم به گزینه مقابل او فرو ریخت.
پربازدیدترین ها