طنین سنتر؛ در روزهای اخیر و همزمان با داغ شدن تنور رقابتهای انتخاباتی در آمریکا، شاهد افزایش قابل توجه تحرکات عجیب و غریب دونالد ترامپ و کامالا هریس به عنوان دو نامزد اصلی انتخابات مذکور نیز بوده ایم. در واقع، دو فرد مذکور با در پیش گرفتن برخی اقدامات حاشیهای و جنجالی، تا حد زیادی در رسانههای مختلف خبرساز شده اند.
موضوعی که با بازتابهای بین المللی قابل توجهی نیز همراه شده است. به عنوان مثال، کاملا هریس به تازگی در یک اقدام عجیب برای جلب آرا مسلمانان و عرب تبارهای ساکن در آمریکا تاکید کرده که حامی حقوق مردم فلسطین خواهد بود. با این حال وی برای جلب آرا یهودیان از اراده اش جهت حمایت از کارزار نسل کشی صهیونیستها علیه مردم فلسطین سخن گفته است. تناقضی که خیلی زود صدای بسیاری را درآورد. در عین حال، وی بدون هرگونه برنامه مشخصی صرفاً سعی دارد مردم آمریکا را از بازگشت ترامپ به قدرت بترساند و موقعیت انتخاباتی خود را تقویت کند. در این رابطه وی دست به طرح هر ادعایی نیز علیه ترامپ میزند.
در جبهه مقابل، دونالد ترامپ نیز از کار در فست فودی تا رانندگی برای خودروی حمله زباله و دیوانه خطاب کردن حامیان کاملا هریس را در دستورکار داشته است. البته که اینها تنها بخشهای محدودی از جنجالیهایی هستند که هریس و ترامپ در روزهای گذشته از خود به نمایش گذاشته اند. از این رو، این سوال مطرح میشود که پشت پرده این قبلی اقدامات جنجالی دو فرد مذکور در بحوحه رقابتهای انتخاباتی در آمریکا چیست؟
به نظر میرسد در توضیح این مساله توجه به ۲ نکته ضروری است.
اولاً، دو کاندیدای مذکور سعی دارند به هر شکل ممکن که شده توجهات رسانهای و تبلیغاتی را به سمت خود جلب کنند و از این رهگذر شانسشان جهت پیروزی در انتخابات آمریکا را افزایش دهند. در این میان، اساساً دونالد ترامپ خود با استفاده از همین حربههای تبلیغاتی و جنجال سازیها بوده که توانسته در سال ۲۰۱۶ رئیس جمهور آمریکا شود.
اکنون نیز هریس نمیخواهد میدان را برای ترامپ در حوزه مذکور باز بگذارد و سعی دارد تا حدی از طریق جنجال سازی سبد رای ترامپ را متزلزل کند. به بیان ساده تر، کامالا هریس سعی دارد با ایجاد حدی از جنجال، اهرم اصلی ترامپ برای بازگشت به کاخ سفید را بیاثر کند.
نکته دوم اینکه در بحبوحه رقابتهای انتخاباتی در آمریکا، ترامپ و هریس تا حد زیادی عرصه رقابت را شخصی کرده اند و با حمله به شخصیت و سابقه کاری یکدیگر سعی دارند از طرف مقابل نزد افکار عمومی آمریکا مشروعیتزدایی کنند. در این رابطه نیز به هیچ حد و مرز اخلاقی پایبند نیستند و هر خط قرمزی را نقض میکنند.
موضوعی که از چشم اندازی کلی بایستی در ادامه سقوط موقعیت آمریکا در عرصه بین المللی نیز ارزیابی شود. در واقع، آمریکا به چنان درجهای از سقوط اخلاقی و سیاسی رسیده که دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آن به جای ارائه برنامههای خود صرفاً سعی در تخریب شخصیت یکدیگر دارند و در این رابطه جنجالهای زیادی را نیز خلق میکنند.
در نهایت نیز باید گفت که موضع گیریهای اخیر دو نامزد انتخاباتی آمریکا به ویژه درخصوص تحولات منطقه یا آتش بس، بیشتر جنبه تبلیغاتی و کسب آرای مسلمانان آمریکا عرب تبارهای ساکن در آمریکا را داشته و در این شرایط تقریباً برابر، برای کسب آرای لازم، به هر فریب و نیرنگی روی آورده اند.