در آستانه آغاز رسمی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، ترامپ همچنان در تلاش است تا بتواند در فرصت باقیمانده آرای آن گروه از رای دهندگان آمریکایی را که تاریخ رقابتهای انتخاباتی در این کشور نشان میدهد، همواره از حزب دموکرات در رای گیریهای حمایت میکنند، به سمت خود جلب کند.
او در فرصت کوتاه باقی مانده از رقابتهای ریاست جمهوری اش با طرح این ادعا که پیروز نهایی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا خواهد بود، از همتای اسرائیلی خود، بنیامین نتانیاهو خواسته است تا جنگ در غزه را پیش از آمدنش در ماه ژانویه پایان دهد. مشخص نیست منظور ترامپ از پایان دادن به جنگ غزه چه بوده است و با چه هدفی این خواسته را مطرح کرده است.
از سوی دیگر ترامپ به مردم لبنان وعده صلح داده و در اظهاراتی خطاب به آنها عنوان کرده است در صورت بازگشت دوباره به کاخ سفید، صلح را به منطقه باز میگرداند.
ژست روشن فکرانه و صلح طلبانه ترامپ به همین جا ختم نشده است و او به تازگی با سفر به یکی از مهمترین شهرهای ایالت میشیگان آمریکا که بیشترین تعداد اعراب مسلمان آمریکایی را به خود اختصاص داده است به رای دهندگانش وعده داده است که در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تمام کم کاریهای دولت بایدن را در قبال این گروه از رای دهندگان جبران کند.
اشاره اصلی ترامپ برای تخریب کامل چهره بایدن در نگاه مسلمانان آمریکایی یکی از مهمترین ایالتهای موسوم به میدان نبرد در این کشور، یعنی ایالت میشیگان به نارضایتیهای گسترده مردم این ایالت از سیاستهای جنگی دولت بایدن و هریس در غزه مربوط میشود و او سعی دارد به این واسطه در واپسین مهلت باقی مانده برای خود، مسلمانان این کشور را همراه خود و علیه بایدن سازد.
ادعاهای فریبنده ترامپ برای جلب آرای انتخاباتی بیشتر در حالی صورت میگیرد که او میداند سابقه منفی اش در زمینه اعمال سیاستهای خشونت آمیز و نژادپرستانه علیه جامعه مسلمانان آمریکایی هنوز در خاطر افراد زیادی باقی مانده است و طرح ادعاهای اغراق آمیز در مورد برقراری صلح از جانب وی نمیتواند به تنهایی زمینه ساز همراهی این گروه از رای دهندگان آمریکایی با وی شود با این حال ترامپ همچنان به دنبال اجرایی کردن ایده خود را برای زدن ضربه آخر به بایدن و هریس حول محور تمرکز بر روی جلب آرای مسلمانان آمریکایی است.
این اقدام ترامپ از دو جهت قابل بررسی است:
- آگاهی ترامپ از شمار بالای رای دهندگان ناراضی از حزب دموکرات در سایه دولت بایدن
ترامپ به خوبی بر این موضوع قائل است که تداوم جنگ در غزه و عدم اقدام موثر دولت بایدن و هریس برای متوقف ساختن این جنگ تا پیش از آغاز دوران انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا زمینه ساز افزایش نارضایتی کدام قشر از رای دهندگان حامی حزب دموکرات در این کشور شده است. او به خوبی متوجه شده است که اعراب مسلمان آمریکایی، ناراضیترین افراد در آمریکا از سیاستهای جنگی دولت بایدن هستند و از این جهت سعی میکند در روزهای پایانی رقابتهای ریاست جمهوری ضمن تاکید بیش از حد بر سیاستهای جنگی نادرست دولت بایدن، آرای این گروه از رای دهندگان را به واسطه طرح شعارهای صلح آمیز از آن خود سازد.
- تلاش ترامپ برای افزایش محبوبیت خود در میان رایدهندگان حزب دموکرات
ترامپ به خوبی بر این موضوع قائل است که اکثر رای دهندگان مخالف سیاستهای دولت بایدن و هریس در غزه و منطقه غرب آسیا تصمیم دارند در انتخابات پیش روی آمریکا نه از هریس به عنوان نامزد حزب دموکرات حمایت کنند و نه ترامپ را مورد حمایت خود قرار دهند. او میداند نارضایتی رای دهندگان این حزب از عملکرد بایدن و هریس، به رغم نارضایتی گسترده شان از سیاستهای ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش میتواند تا حدی زمینه را برای هدایت کردن افکار آنها به سمت خود فراهم سازد. موضوعی که موجب شده، ترامپ در هفته پایانی رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا بیش از هر زمان دیگری از لزوم اقدام برای پایان دادن به جنگ غزه، برقراری صلح در منطقه غرب آسیا صحبت کند و برای برقراری تعامل بیشتر با رای دهندگان مسلمان و عرب آمریکایی وقت بیشتری نسبت به هریس اختصاص دهد.
بدون شک شعارهای نژادپرستانه ترامپ و سابقه سیاستهای اسلام ستیزانه دور و درازش در دوره ریاست جمهوری گذشته وی میتواند دست او را برای رای دهندگان مسلمان آمریکایی به راحتی رو کند و راه برای اعلام هر گونه حمایت از وی در جریان رقابتهای روزهای آتی آمریکا ببندد.