به گزارش سایت لبنانی «جنوبیه»، یک نماینده پارلمان لبنان که از شخصیتهای نزدیک به الحریری توصیف میشود، گفته است، نخستوزیر مامور تشکیل کابینه در حال رصد تحولات سیاسی و بروز شکافی در بنبست به وجود آمده برای تشکیل دولت است اما تاکنون تحول مثبتی مشاهده نشده است تا مانع از قصد الحریری برای کنارهگیری از روند تشکیل دولت آتی شود. الحریری از تشکیل دولت ناامید شده است و به هیچ عنوان نسبت به نتایج سفر «دوروثی شیا»، سفیر امریکا و «آل گریو»، سفیر فرانسه در بیروت به ریاض خوشبین نیست. الحریری هفته آتی فهرست کابینه خود را به «میشل عون»، رئیس جمهوری لبنان ارائه خواهد کرد که به احتمال زیاد این فهرست از سوی وی رد خواهد شد؛ امری که الحریری را به کنارهگیری از تشکیل دولت وا خواهد داشت.
یک رسانه آمریکایی در گزارشی مدعی شد که دور آینده مذاکرات احیای برجام در وین احتمالاً اواسط آگوست (اواخر مردادماه) و در دولت آیتالله رئیسی برگزار خواهد شد.
«نفتالی بنت»، نخستوزیر جدید رژیم صهیونیستی و «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر سابق این رژیم در جلسه کنست یکدیگر را مورد حمله لفظی قرار دادند. نفتالی بنت درباره نتانیاهو گفت: «هیچکس در تاریخ اسرائیل نبوده که به اندازه او درباره ایران حرافی کرده و اینقدر کم، کار انجام داده باشد.» بنیامین نتانیاهو در مقابل از توافق کابینه نفتالی بنت با اردن برای عرضه آب به این کشور انتقاد کرد و مدعی شد این اقدام به صورت غیرمستقیم به نفع برنامه هستهای ایران خواهد بود.
رسانههای عبری اعلام کردند فردی به اتهام جاسوسی برای ایران در اسرائیل دستگیر شده است و یکی از اعضای لیست انتخاباتی موشه یعلون در انتخابات گذشته بوده است. روزنامه یدیعوت آحارانوت اعلام کرد، دادستانی اسرائیل فقط اجازه افشای اطلاعات کمی در مورد این فرد را داده است. «یعقوب ابوالقیعان» تاجر اسرائیلی متهم به انتقال اطلاعاتی به طرفهای خارجی برای ارسال آن به ایران شده است که بخشی از این اطلاعات مربوط به برنامهها و محل حضور وزیر جنگ اسرائیل است.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در تماسی نادر با یکی از مقامات اسرائیلی با اسحاق هرتزوگ، رئیس جدید اسرائیل تلفنی گفتگو کرد. اسحاق هرتزوگ هفته گذشته فعالیت خود را به عنوان رئیس دولت اسرائیل آغاز کرد. رئیس جمهوری ترکیه در جریان این تماس تلفنی بر «اهمیت زیاد» روابط دو کشور و تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه خاورمیانه تاکید کرد. رئیس (رئیس جمهور) اسرائیل قدرت اجرایی ندارد و مقامی تشریفاتی محسوب میشود./یورو نیوز
المانیتور: مرکز رسانه ای فرات سوریه گزارش داده است که اعضای سازمان اطلاعات ملی ترکیه پس از سقوط پی در پی شهرهای افغانستان توسط طالبان، جلسه مشترکی را به تازگی با نمایندگان گروه های تروریستی مستقر در سوریه مانند احرار الشام، فیلق الشام، لشکر حمزه، لشکر سلطان مراد و تیپ سلیمان شاه برگزار کرده و مقدمات اعزام 2000 تروریست به افغانستان را فراهم نموده است. بر اساس این طرح مزدوران ترکیه مستقر در سوریه وظیفه محافظت از فرودگاه کابل و ساختمانهای دولتی افغانستان را بر عهده خواهند گرفت اما نباید علیه طالبان وارد جنگ شوند. نمایندگان گروه های تروریستی درخواست حقوق ماهیانه 3000 دلار برای مزدوران خود را دارند که مورد موافقت ترکیه واقع شده است.
طالبان در واکنش به تصمیم ترکیه برای ادامه حضور در افغانستان، تهدید کرده بقای نیروهای خارجی، اشغالگری است و آنکارا باید عواقب آن را برعهده بگیرد. این در حالی است که آمریکا اعلام کرده گفتوگوها با ترکیه درباره همکاری امنیتی در فرودگاه کابل بعد از خروج نظامیان خارجی از افغانستان ادامه دارد. ترکیه پیشنهاد داده که بعد از خروج ناتو از افغانستان، مدیریت و حفاظت از فرودگاه بینالمللی کابل را بهشرط حمایتهای متحدانش برعهده بگیرد.