چند سالی از این توصیف سیدحسن نصرالله از وضعیت رژیم صهیونیستی نمی گذرد که وی ازتعبیر «خانه عنکبوت» وحتی «سست تر از خانه عنکبوت» برای ترسیم اوضاع و احوال این رژیم استفاده کرد اما شاید در آن زمان درک این مفهوم برای برخی چندان واقعی وبر اساس شواهد به نظر نمی رسید، لیکن در ماه های اخیر این تعبیر ماهیت دقیق خود را آشکارتر کرده است. چرا که نه تنها شاخصه های کارآمدی این رژیم با تزلزل روبرو گشته، بلکه شاخصه ماهیتی آن نیزبرای ساکنینش بیش از گذشته مبهم و ناآشنا شده است، در این مختصر درسه بخش به ترسیم چالش های این رژیم در این حوزه هاخواهیم پرداخت:
الف- چالش های اقتصادی: شکی نیست علیرغم تلاش حامیان غربی رژیم صهیونیستی، ساختار اقتصادی این رژیم ازقوام لازم برخوردار نشده وبا معضلات متعددی روبروست که فقط یکی از این معضلات فساد مقامات عالیرتبه این رژیم است ازنخست وزیر این رژیم یعنی نتانیاهو گرفته تا بسیاری دیگر از دولتمردان این رژیم، لیکن همه گیری کرونا سبب شد ساختار اقتصادی متزلزل این رژیم واقعیت خود را آشکار کند. بر اساس نتایج تحقیقات موسسه صهیونیستی International Fellowship of Christians and Jews که ازمعتبرترین مؤسسات این رژیم در بررسی شاخصه های کارآمدی می باشد، رژیم صهیونیستی با بزرگترین بحران اقتصادی تاریخ خود مواجه است، ازجمله درشرایط کنونی ناشی از بحران ویروس کرونا بیش ۱۰ درصد ازساکنین برای تأمین نیازهای اولیه خود ازغذا گرفته تا سایر ملزومات زندگی با مشکل جدی روبروهستند. ازسوی دیگر رشد اقتصادی این رژیم افت ۷.۱ درصدی را تجربه می کند وخسارت ناشی از کرونا به اقتصاد بحران زده رژیم صهیونیستی به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است. به عنوان نمونه براساس آمارهای رسمی در سال ۲۰۱۱ درآمدهای حاصل از صادرات رژیم صهیونیستی ۶۸ میلیارد دلار بوده است، درحالی که در سال جاری رژیم صهیونیستی ۷۵ میلیارد دلار فقط به واردات اختصاص داده است. به اذعان بنی گانتز وزیر جنگ رژیم صهیونیستی قلب میلیون ها اسرائیلی به دلیل بحران اقتصادی به درد آمده است، زیرا پروژه های صنعتی بسیاری درشرایط کنونی تعطیل وبسیاری ازمردم بیکار شده اند.
ب- چالش سیاسی: اواخر دسامبر سال ۲۰۲۰ با کارشکنی نتانیاهو برسر راه تصویب بودجه سالانه رژیم صهیونیستی کنست (پارلمان) برای مرتبه چهارم درکمتر از دوسال منحل شد و این رژیم مجبور به حرکت به سمت چهارمین انتخابات پیش از موعد شد. نظرات گوناگون احزاب در حوزه های سیاسی و اجتماعی یک بن بست ساختاری را برای این رژیم ایجاد کرده است و مشخص نیست پس از چهارمین انتخابات، کابینه ای تشکیل شود. در همین راستا «زلمان شووال» سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آمریکا اعلام کرد که این رژیم از سوی احزاب چپ و راست، شاهد فروپاشی خواهد بود.
ج- چالش اجتماعی: از دیگر چالش های مهمی که رژیم صهیونیستی با آن روبروست به گسترش سطح نارضیتی های اجتماعی و بحران هویت در این رژیم بر می گردد. چرا که علیرغم تلاش سردمداران، این رژیم هنوز موفق به تعریف هویتی واحد و ملی برای ساکنین خود نشده است و از سوی دیگر ناکارآمدی و عدم تأمین منافع عمومی سبب تقویت نارضایتی در سطح اجتماع شده است به گونه ای که در روزهای اخیر این رژیم شاهد گسترده ترین اعتراضات مردم از زمان شکل گیری بوده است، به گونه ای که فقط در یکی از این تجمعات اعتراضی بیش از نیم میلیون نفر حضور داشتند.
خلاصه آنکه، در این مرحله آنچه محرز به نظر می رسد بروز نشانه های زوال رژیم صهیونیستی است وشواهد حاکی از آن است که تاریخ مصرف رژیم جعلی ای با عنوان اسرائیل رو به پایان است و تصمیم سازان تلآویو تصمیم گرفتهاند برای فرونشاندن این نشانه ها همه بحرانها را متوجه نتانیاهو کنند، حال آنکه به اذعان بسیاری از کارشناسان سیاسی با پایان زندگی سیاسی نتانیاهو، رژیم صهیونیستی نیز به پایان خود نزدیکتر خواهد شد.