سلسله ترور های صورت گرفته علیه فعالان مدنی در عراق در مقاطع مختلف پیامدهای متفاوتی را به دنبال داشته است به عنوان مثال ترور "هشام الهاشمی" زمینه را برای فشار سیاسی و رسانهای به گروههای مقاومت از سوی رسانههای طیف مخالف فراهم ساخت. در چند روز گذشته نیز ایهاب الوزنی از فعالان مدنی سکولار در شهر کربلا توسط افراد ناشناس مورد اصابت چند گلوله قرار گرفت و جان خود را از دست داد این حادثه نیز پیامدهایی داشت از جمله حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا و سر دادن شعارهایی علیه ایران. هرچند سفارت ایران در بغداد با صدور بیانیهای این ترور را محکوم کرد اما تلاشهای فراوانی برای نسبت دادن این حادثه به جریان مقاومت به ویژه جمهوری اسلامی صورت گرفت. پیش از این نیز حمله به مراکز دیپلماتیک جمهوری اسلامی در عراق صورت گرفته بود که در آنها رد پای جریانات منحرف مانند یمانی ها و صرخی ها مشاهده می شد اما حمله اخیر هر چند منجر به ورود به داخل کنسولگری نشد اما آتش سوزی در کانکس ورود به کنسولگری و دیوارهای اطراف رخ داد و در مورد آن چند فرضیه محتمل است:
۱- تلاش عراق برای میانجیگری میان ایران و عربستان جهت حل و فصل اختلافات در حالی در جریان است که گروههای تندرویي مانند داعش و حزب بعث چنین مذاکرات و تفاهماتی را برنمیتابند لذا ایجاد تنش مانند برهم زدن روابط تهران و بغداد در دستور کار آنان قرار گرفته است. این امر زمانی قوی به نظر میرسد كه عراق شيعي در صدد است جایگاه بینالمللی خود را ارتقاء دهد.
2- فشار گروههای عراقی برای خروج نیروهای آمریکا از عراق در رسانه های عربی و غربی محصول سیاست و حضور جمهوری اسلامی در عراق قلمداد میشود فشارهای اطلاعاتی، سیاسی، نظامی، اقتصادی و... علیه نیروها و مراکز سیاسی جمهوری اسلامی گامی در جهت مهار سیاستهای تهران و به حاشیه راندن اجرای مصوبه پارلمان عراق مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از عراق و منطقه قابل تحلیل است
۳- پس از اعتراضات اکتبر ۲۰۱۹ که منجر به استعفای آقای عادل عبدالمهدی گردید گروههای سیاسی موسوم به تشرینی ها که عمده ترین تشکل های سکولار وابسته به غرب هستند در فضای سیاسی عراق ظهور کرده و جایگاه خاصی در دولت جدید مصطفی الکاظمی به دست آوردند. استمرار وضع موجود از راهبردهای این جریانات محسوب میشود که برگزاری انتخابات مهرماه سال جاری می تواند موقعیت آنها را دچار تزلزل نماید از این روی این جریانات با مغتنم دانستن حوادثی مانند ترور فعالان سیاسی-اجتماعی در صدد تعویق انتخابات بوده و استدلال هایی مانند عدم وجود امنیت و سلاحهای خارج از اختیار دولت را بهانه قرار می دهند. لذا چند تشکل تشرینی با صدور بیانیهای از عدم مشارکت خود در انتخابات آتی خبر دادند و به نوعی آن را تحریم کردند. این در حالی است که یکی از مطالبات اصلی این جریانات در اکتبر ۲۰۱۹ برگزاری انتخابات زودهنگام بوده است.
۴- احتمال چهارم به تحولات غرب آسیا به ویژه فلسطین مربوط میشود. به نظر میرسد جریانات سکولار با راهاندازی چالشهای مانند حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا که دست داشتن اسرائیل در آن بعید هم نیست، در صدد انحراف افکار عمومی عراق از تحولات جاری در سرزمینهای اشغالی هستند این احتمال وقتی قوت میگیرد که جریانات تشرینی در تلاشند تا عراق را وارد دومینوی عادیسازی روابط کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی کنند و از میزان نفرت این رژیم در میان افکار عمومی عراق بکاهند.