آخرین خبرها از کابینه دولت چهاردهم از زبان ظریف
محمدجواد ظریف رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: فراخوان برای درخواست از شخصیتهای ملی احزاب انجمنهای علمی و صنفی و بخش خصوصی جهت معرفی نامزدهایی برای عضویت در دولت چهاردهم ارسال شده و پاسخهایی دریافت شده و منتظر بقیه پیشنهادها هستیم. مسئولین و دبیران کارگروهها و مدیران کمیتهها تعیین شدهاند و اعضای بیشتر کمیتهها به شورای راهبری جهت تصویب نهایی پیشنهاد شدهاند. کمیتهها پس از تکمیل بیش از ۴۵۰ نفر از بانوان، جوانان، اقلیتهای دینی و مذهبی، نمایندگان جبهه اصلاحات و ... را در خود جای خواهند داد که نمودی از رنگین کمان زیبایی است که ایران عزیز ما را خواهد ساخت. هیچ کمیتهای هیچ نامزدی را برای هیچ پستی نهایی کرده و تمامی گمانه زنیها صرفاً خبرسازی بی پایه است. هدف این روند تنها پیشنهاد نامزدهایی شایسته برای عضویت در هیئت دولت به جناب دکتر پزشکیان است؛ اختیار انتخاب اعضای هیئت دولت بر مبنای قانون اساسی به عهده رئیس جمهور است و ما تنها به عنوان بازوی مشورتی ایشان انجام وظیفه میکنیم. / ایسنا
روایت روزنامه اصولگرا از شکست پروژه تحریم انتخابات
روزنامه جوان نوشت: «انتشار جزئیات آمار مشارکت در انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم نشان میدهد در مجموع دو مرحله ۵۵ درصد مردم (۵۵ درصد کارت ملی منفرد) شرکت کردهاند. درواقع ۵ درصد از کسانی که در مرحله اول مشارکت کردند، در مرحله دوم مشارکت نداشتند، اما در مرحله دوم ۱۵ درصد از کسانی که در مرحله اول نبودند، رأی دادند. مشارکت ۵۵ درصدی از میانگین ۶۵ درصدی ادوار ۱۰ درصد کمتر است که این ۱۰ درصد به اضافه کسانی که در نظرسنجیها گفتهاند هرگز شرکت نمیکنیم یا به احتمال بسیار کم شرکت میکنیم، به دلایل متعددی از جمله احساس فساد و ناکارآمدی در انتخابات مشارکت نکردهاند ولی فقط یک و ۶ دهم درصد از آنان، علت غیبت خود را «قبولنداشتن نظام» عنوان کردهاند. چنین مشارکتی با این جزئیات آنهم بعد از «تحریمدستساز» دشمن که از مدتها پیش کلید خورده بود، گواهی است بر اینکه برخلاف انتظار آنان، ناگهان «دست تحریمساز» دشمن شکست.
توصیه عباس عبدی به پزشکیان درباره استفاده از اصولگرایان در دولت
عباس عبدی، فعال اصلاح طلب درباره میزان رای سعید جلیلی در انتخابات در اعتماد نوشت: «آرای این جناح همان حدود ۲۵ درصد مشارکت کنندگان دور اول است. بقیه آرا بر حسب موقعیت و عاریتی یا ناشی از امکانات مقطعی است و فاقد ماندگاری و ثبات است. بیشتر آرای دور دوم آنها به صورت نیابتی از سایر اصولگرایان گرفته شده بود و پس از شکست و پایان انتخابات به جایگاه پیشین خود بازخواهند گشت. این تحلیل برای آقای پزشکیان از این جهت اهمیت دارد که میتواند با نادیده گرفتن اقلیت تندرو بقیه اصولگرایان را در چینش کابینه مشارکت دهد و نوعی وفاق ملی را به نمایش بگذارد.»
گمانه زنی خبرآنلاین از گزینه دبیر شورای عالی امنیت ملی
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، یکی از مهمترین کرسیهای دولت، دبیر شورایعالی امنیت ملی است. برای این سمت اسامی زیادی به گوش میرسد. در روزهای اخیر گمانههای زیادی پیرامون لاریجانی مطرح شده است. مهمترین دستور کاری که دبیر شورای عالی امنیت ملی در دولت چهاردهم خواهد داشت، پرونده هستهای خواهد بود؛ لاریجانی احتمالاً از این بابت نامش مطرح میشود که در این موضوع از جمله افراد مسلط به شمار میرود و البته مهمتر، قدرت لابی و چانهزنی اوست که لاریجانی به این تواناییاش شهره است. نکته دیگر در رابطه با لاریجانی، عدم درگیر بودنش با مسائل حاشیهای مرتبط با تحریمها و رویکرد تعاملی او در زمان مذاکرات هستهای منجر به توافق برجام است. البته ممکن است برخی، رد صلاحیت او برای ریاستجمهوری را به عنوان مورد منفی لاریجانی به حساب بیاورند، اما طبق گفتههای شورای نگهبان، اگر یک نفر برای ریاستجمهوری تایید نشود، به معنای نداشتن صلاحیت برای پستهای دیگر نیست.
توصیه مشرق به پزشکیان درباره درس گرفتن از دوران اصلاحات
مشرق نوشت: «محمدعلی ابطحی که روزگاری در دو ماجرای بنبست سازی در کشور در سال ۸۱ و راهاندازی فتنه تقلب در سال ۸۸ خود دستی بر آتش داشته نوشته است که تا وقتی ما تندروها (در زمان ریاستجمهوری خاتمی) اصرار بر رودررو کردن نهادهای وابسته به رهبری و رئیسجمهور نداشتیم، حمایت خوبی از نهادهای انتصابی پشت سر آقای خاتمی بود. این اعتراف گرچه دیرهنگام است، اما در خود درسهای مهمی برای رئیسجمهور منتخب دارد، واقعیت آن است که آغوش حاکمیت بهسوی مسعود پزشکیان باز بوده و همه امکانات کشور برای حمایت از او آماده فعال شدن است، این آمادگی را حتی دولتهای متخاصم و نیز دشمنان نیز درک کرده و سیگنال آن را نیز ارسال کردهاند. در این وضعیت رئیسجمهور باید باهوش بالا ظرافتهای سیاسی را درک کرده و مقهور عملیات رادیکالها نشود. در روزهایی که برخی به دنبال خاتمی سازی از پزشکیان بوده و برخی دیگر تمایل دارند از او بنیصدری دیگر ساخته و کشور را دچار انسداد سیاسی کنند، رئیسجمهور باید هوشمندانه عمل کند، در این بازی درخشان جریان انقلابی حامی آقای رئیسجمهور است.»
تکذیب توافق برای پس گرفتن لایحه حجاب
علی اصغر شفیعیان، از فعالان رسانهای نزدیک به پزشکیان در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در دولت چهاردهم توافقهای اجماع ساز مهمی میان ارکان قدرت رخ خواهد داد، اما خبر منتشر شده درباره توافق رئیس جمهور مننتخب و رهبر معظم انقلاب اسلامی برای بازپس گیری لایحه حجاب کذب بوده و برای اهداف ناصوابی منتشر شده است.»