۲۰۲۴ ۰۶ November - چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳
طنین سنتر
تأثیر انتخابات آمریکا بر تحولات منطقه

تأثیر انتخابات آمریکا بر تحولات منطقه

انتخاب شدن هریس یا ترامپ هر دو به معنای دو روی یک سکه است و تفاوت چندانی در اصل قضایا و سیاست‌های ایالات متحده ایجاد نمی‌کند. تنها این روش‌ها و شیوه‌های سیاست ورزی است که ممکن است کمی با همدیگر تفاوت داشته باشد. ترامپ اعتقاد به روش‌های با بازدهی سریع و کوتاه دارد اما در مقابل هریس به دنبال گام به گام جلو رفتن و روش‌های با بازدهی بلند مدت و در عین حال کم تنش‌تر دارد.
پشت پرده تبلیغات انتخاباتی ترامپ و هریس

پشت پرده تبلیغات انتخاباتی ترامپ و هریس

آمریکا به چنان درجه ای از سقوط اخلاقی و سیاسی رسیده که دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آن به جای ارائه برنامه های خود صرفاً سعی در تخریب شخصیت یکدیگر دارند و در این رابطه جنجال های زیادی را نیز خلق می کنند. موضع گیری های اخیر دو نامزد انتخاباتی آمریکا به ویژه درخصوص تحولات منطقه یا آتش بس، بیشتر جنبه تبلیغاتی و کسب آرای مسلمانان آمریکا و عرب تبارهای ساکن در آمریکا را داشته و در این شرایط تقریباً برابر، برای کسب آرای لازم، به هر فریب و نیرنگی روی آورده اند.
آخرین نتایج نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا

آخرین نتایج نظرسنجی‌های انتخاباتی آمریکا

کمتر از یک روز تا زمان برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا فرصت باقی مانده است. همزمان با نزدیک شدن به ساعات پایانی رقابت‌های ریاست‌جمهوری، رقابت میان دو نامزد انتخاباتی آمریکا تحت تاثیر فاصله اندک میان آنها در نظرسنجی‌ها شدت بیشتری به خود گرفته و با جدیت فزاینده‌ای دنبال می‌شود. انتخاباتی که کامالا هریس در آن به عنوان نامزد حزب دموکرات و دونالد ترامپ، به عنوان نامزد حزب جمهوری‌خواه همچنان رقابت فشرده و تنگاتنگی را با یکدیگر بر سر تصاحب بیشترین آرای انتخاباتی و پیروزی نهایی در انتخابات 2024 دارند.
اختلافات تاکتیکی یا استراتژیک؟
اختلافات نتانیاهو و گالانت؛

اختلافات تاکتیکی یا استراتژیک؟

اختلاف بین نتانیاهو و گالانت جدید نیست، اما بررسی جوانب اختلاف اخیر و اختلافات پیشین آنها از ماه مارس 2023، نشان می‌دهد که این اختلاف بر سر چگونگی دستیابی به اهداف است، نه بر سر خود اهداف؛ به عبارت دیگر، این اختلاف ماهیتی تاکتیکی دارد تا استراتژیک. اگرچه نتانیاهو همچنان خواهان برکناری گالانت از سمت وزارت جنگ است، اما در حال حاضر تمایلی به ریسک برکناری گالانت ندارد. برکناری او می‌تواند واکنش‌های منفی در افکار عمومی رژیم صهیونیستی ایجاد کند، همان‌طور که در بحران برکناری او به دلیل تعلیق طرح اصلاحات قضایی رخ داد. بنابراین، بعید است که نتانیاهو در حال حاضر گالانت را برکنار کند.
سناریوهای پیش روی جمهوری اسلامی درخصوص رژیم صهیونیستی

سناریوهای پیش روی جمهوری اسلامی درخصوص رژیم صهیونیستی

سران رژیم این برداشت غلط را دارند که ایران با توجه به ملاحظات داخلی از «جنگ مستقیم و همه جانبه» پرهیز می¬کند که ضروری است این تصور به طور کامل تغییر کند و دشمن را وادار به تغییر اهداف راهبردی جنگ کند. با افزایش 200 درصدی بودجه نظامی در لایحه بودجه دولت پزشکیان و عزم ایران در اجرای عملیات وعده صادق 3 در زمان مناسب، این توهم تا حدودی خنثی خواهد شد. به نظر می‌رسد در شرایط فعلی سناریوی « عملیات های کیفی و زنجیره‌ای از واکنش‌ها » از سناریوها دیگر محتمل‌تر است. نتیجه این جنگ با رویکرد آخرالزمانی، شکست حداکثری یک طرف و پیروزی مطلق دیگری است و بازی حاصل جمع صفر حاکم است پس تحقق اهداف حداقلی امکان پذیر نیست بلکه حذف موجودیت دیگری هدف اصلی است. بر این اساس توقف جنگ و آتش بس برد-برد سیاست فعلی جبهه غربی و عبری نیست بلکه ابزاری در خدمت میدان است وفریب استراتژیک محسوب می‌گردد که مقاومت نباید در این بازی تجربه شده در غزه وقت خود را صرف نماید.
چرخش عجیب ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا

چرخش عجیب ترامپ در آستانه انتخابات آمریکا

در آستانه آغاز رسمی انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، ترامپ همچنان در تلاش است تا بتواند در فرصت باقیمانده آرای آن گروه از رای دهندگان آمریکایی را که تاریخ رقابت‌های انتخاباتی در این کشور نشان می دهد،همواره از حزب دموکرات در رای گیری های حمایت می کنند، به سمت خود جلب کند. موضوعی که با توجه به سابقه سیاست های اسلام ستیزانه ترامپ در دوره ریاست جمهوری اش امری بعید و غیرمحتمل به نظر می رسد.