اقدامات متقابل ایران در مقابل قطعنامه احتمالی آژانس انرژی اتمی
روزنامه فرهیختگان نوشت: رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی با پیام تهدیدآمیز شورای حکام به ایران آمده بود. پیشنویس قطعنامه شورای حکام بهصورت غیررسمی صادر شده است. متن پیشنویس را انگلیسیها منتشر کردند و برخلاف دیگر قطعنامهها که تقریباً نیمصفحه بود، این پیشنویس تقریباً «سه صفحه» است. اینها جملاتی بود که رئیس سازمان انرژی اتمی در مورد واکنش احتمالی شورای حکام علیه ایران به آن اشاره کرد. بهنظر میرسد اینبار نشست شورای حکام و قطعنامه احتمالی لحن تندتری خواهد داشت که رئیس سازمان انرژی اتمی هم گفت اگر این قطعنامه صادر شود، ایران نیز اقدام متقابل نشان خواهد داد. درصورت صدور قطعنامه شورای حکام، احتمال ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت نیز وجود دارد. اقدام شورای حکام در شرایطی صورت میگیرد که ما به سال دهم برجام نزدیک میشویم و موعد لغو تحریمها در برجام فرا میرسد و تروئیکای اروپا به دنبال مانعتراشی برای استفاده ایران از بندهای غروب برجام است و با ارجاع پرونده ایران به شورای امنیت به دنبال فعال کردن مکانیسم ماشه علیه ایران است. این شرایط و تند شدن رفتار تروئیکای اروپایی علیه ایران را البته نمیتوان به تغییرات جدید در دولت آمریکا و تلاش صهیونیستها برای تشدید تنش علیه ایران بیارتباط دانست. بهنظر میرسد پاسخ ایران نیز در چهارچوب کاهش نظارت آژانس بر برنامه هستهای متمرکز خواهد شد و همچنین افزایش غنیسازی نیز در دستورکار ایران قرار میگیرد.
توصیه جالب مطهری به نتانیاهو
علی مطهری، نماینده ادوار مجلس در واکنش به پیام اخیر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به مردم ایران، اظهار داشت: مردم ایران هر مقدار با نظام مخالف باشند، نتانیاهو را قبول ندارند و این طور نیست پیرو او باشند. حتی افرادی که اساس انقلاب اسلامی را قبول ندارند از نتانیاهو نفرت دارند. نتانیاهو ظاهراً در رویا به سر میبرد و احتمالاً از ضرباتی که در غزه و لبنان دریافت کرده دچار مشکل روانی شده است والا کدام آدم عاقلی به حرفهای نتانیاهویی گوش میکند که در غزه و لبنان ۵۰ هزار انسان را کشته و بیش از ۱۰۰ هزار انسان را مجروح و مصدوم کرده است؛ کسانی که بیش از ۷۰ درصد آنها زن و کودکان بودند. نتانیاهو باید به پیش روانشناس برود. این هذیان گوییها به خاطر فشارهایی است که بر اثر جنگ غزه و لبنان به او وارد شده است. / شهر خبر
شکست فاکتورسازی از هزینههای حمله نظامی ایران به رژیم صهیونیستی
روزنامه جوان نوشت: نتانیاهو در پیامی ویدئویی، تلاش میکند با فاکتورسازی از هزینههای حمله نظامی ایران به اسرائیل، توجه مردم ایران را به خود جلب کند. بیبیسی فارسی در پوشش خبر پیام نتانیاهو برای براندازان که آنها را مردم ایران مینامید، موضع او درباره هزینه ایران برای حمله موشکی به سرزمینهای اشغالی را اینگونه به چالش میکشد که «اظهارات بنیامین نتانیاهو درباره مخارج تنشهای نظامی اخیر میان اسرائیل و ایران در حالی عنوان میشود که در داخل اسرائیل هم منتقدان دولت از «بیسابقه» بودن مخارج جنگ در غزه و لبنان برای این کشور سخن میگویند. بتسأل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل، در ماه سپتامبر گذشته به کنست (پارلمان اسرائیل) گفت» ما در طولانیترین و پرهزینهترین جنگ در تاریخ اسرائیل هستیم» و افزود که هزینه اقدامات نظامی ممکن است به ۲۰۰ تا ۲۵۰ میلیارد شِکل (بین ۵۴ تا ۶۸ میلیارد دلار) برسد.»
بررسی احتمال بازگشت لاریجانی به شورایعالی امنیت ملی
سایت خبرآنلاین نوشت: سفر علی لاریجانی به دو کشور سوریه و لبنان جمعه شب به پایان رسید؛ اما حرف و حدیثها درباره این سفر به پایان نرسیده است. به نظر میرسد صحبتها بر سر بازگشت علی لاریجانی به کانون قدرت و انتصابش به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی دوباره اوج گرفته است. این زمزمهها در حالی شکل گرفته که مسعود پزشکیان تاکنون حکم علی اکبر احمدیان را به عنوان دبیری شورای عالی امنیت ملی تمدید نکرده و حکم جدیدی در دولت چهاردهم برای احمدیان صادر نشده است. این احتمالات از این بابت دوباره مطرح میشود که در اوایل پیروزی پزشکیان حدس و گمانهایی بابت انتصابات لاریجانی برای دبیری شورای عالی امنیت ملی در محافل سیاسی و رسانهای مطرح شد، اما او در گفتوگوی اخیرش با خبرآنلاین، تاکید کرد که مطلقاً هیچ پیشنهادی برای حضور در دولت نداشته است.
واکنش نبویان به تغییر در سیاستهای هستهای کشور
محمود نبویان، نماینده مردم تهران در مجلس گفت: ملت ایران از هر وسیله و سلاحی که در برابر دشمنانش ایجاد بازدارندگی کند بهره خواهد گرفت و قرآن به ما امر کرده است که تا جایی که میتوانید بر قدرت خود بیفزایید تا دشمنان خود را با داشتن آن قدرت بترسانید و سبب بازدارندگی شود؛ براین اساس تغییر در سیاست هستهای در این شرایط خاص امری بدیهی بوده و ملت ایران باید به تمام سلاحهایی که دشمنان تروریست او یعنی آمریکا و اسرائیل دارای آن هستند، مجهز شوند، بلکه به دستور قرآن کریم بالاتر از آن را نیز باید داشته باشند تا بازدارندگی و ترس دشمنان از ملت ایران صدق نماید. / شهر خبر
خط خبری اصلاحات برای مذاکره با دولت جدید آمریکا
- روزنامه هممیهن: رخدادهای سالهای گذشته نشان داده که مذاکره با هدف خرید زمان، مذاکره با هدف برداشتن موقتی میزان اندکی از فشار، مذاکره با هدف اقناع کردن طرف مقابل به حقانیت ایران، مذاکره براساس ایدئولوژی صرف، مذاکره با هدف درسآموزی به طرف مقابل، مذاکره با تاثیرپذیری از تعارض منافع در سیاستداخلی و در نهایت مذاکره با چاشنی امید بستن به قدرتهایی که گمان دوستی از آنها میرود، جز آسیب، از دست رفتن فرصتها و گرفتار کردن کشور در دایرهای پیچیده از مشکلات و مسائل گوناگون، دستاوردی به همراه نداشته است.
- روزنامه آرمان ملی: واقعیت این است که ایران به دنبال تقابل نیست بلکه به دنبال تعامل است، ولی باید فضای این تعامل با گذشت زمان به وجود بیاید. پیشتر آقای عراقچی، وزیر امور خارجه ایران گفته بود که باید تنشها میان تهران و واشنگتن را مدیریت کرد. مدیریت تنش به این معناست که حالا که ترامپ پیروز کارزار شده چگونه میتوان با او وارد تعامل شد، اما اگر ترامپ به دنبال تقابل همهجانبه باشد، باید در برابر او ایستاد، این گزاره به معنای پیگیری سیاست تعامل و تقابل به صورت همزمان از سوی دو طرف است.
- معصومه ابتکار نیز با خوش خیایل نسبت به آمدن ترامپ به روزنامه اعتماد گفته است: ترامپ هم اعلام کرده به دنبال پایان دادن به تنازعات و معادلات منطقهای و جهانی است و مایل است بحرانهای بینالمللی تا زمان مراسم تحلیف او کاهش پیدا کند. امیدواریم این تمهیدات از یک طرف باعث استیفای منافع ایرانیان و از سوی دیگر آتشبس در منطقه و پایان دادن به جنایات و کشتار بیرحمانه اسراییلیها شود!