پاسخ وزیرخارجه آمریکا به سوالی درباره ایران
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا درباره نظر این کشور نسبت به رئیس جمهوری جدید ایران گفت: البته دنبال آن هستیم تا ببینیم ایران چه سیاستهایی را دنبال میکند، اما واقعیت این است که رهبر (معظم انقلاب اسلامی) ایران حرف اصلی را میزند. از این رو نمیتوانم بگویم که توقع زیادی داریم، اما باید صبر کرد و دید که او و تیمش وقتی که اداره دولت را در دست گرفتند عملاً چه کاری خواهند کرد. توافقی که در دولت اوباما درباره برنامه هستهای ایران بسته شده بود، این برنامه را تحت کنترل گرفته بود و یکی از بزرگترین اشتباهات آمریکا در سالهای اخیر این بود که این توافق را کنار گذاشت و به ایران امکان داد که از این محدودیتی که آمریکا بر آن قرار داده بود، خارج شود. ایران ظرفیتی دارد که شاید یک یا دو هفته برای تولید مواد لازم برای تولید سلاح هستهای زمان نیاز داشته باشد؛ بنابراین اولین چیزی که باید ببینیم این است که آیا ایران در مورد تعامل جدی است و در واقع از کاری که در برنامه خود انجام میدهد عقب نشینی میکند.
دعوت پزشکیان به همکاری
رئیسجمهور منتخب: اگر با هم باشیم، حتی اگر برنامه ضعیف داشته باشیم میتوانیم مشکلات را حل کنیم. مردم به نگاه بسته و تمامیت خواه رای ندادند. بنده به تمام افراد از جمله آقای قالیباف، رضایی و حتی جلیلی هم گفتم افرادتان را معرفی کنید. اگر معتقدید شاخصی ضعیف است شما شاخص دیگری بگویید تا اضافه کنیم. بنده در انتخابات گفتم برنامهام سیاستهای کلی مقام معظم رهبری است. اینکه برخی فکر کنند به بنده دیکته میکنند اشتباه است، بنده شاخصهایی تعیین کردم و طبق آنها تصمیم خواهیم گرفت. / همشهری
رئیس جبهه اصلاحات: نباید از پزشکیان انتظار معجزه داشت
آذر منصوری: نزدیک به ۶۰ درصد جامعه اصلاح امور از طریق انتخابات را ناممکن میدانند. پزشکیان نامزد اختصاصی جبهه اصلاحات است و ما بیش و پیش از ایشان باید پاسخگوی انتخاب خودمان باشیم. پیشنهادم به پزشکیان این است که قبل از هر اقدامی وضعیت موجود را با مردم در میان بگذارند تا مشخص شود که این اسب زین کردهای که میگویند نه یال و کوپال و دمی دارد و نه رمقی برای راه رفتن! بنابراین پزشکیان با وضعیت بسیار دشواری رو به روست. در گام اول باید بتواند از فقیرتر شدن بیشتر مردم جلوگیری کند؛ تحریمها را رفع و موضوع fatf را حل کند، اینها قفلهای اقتصاد ایران است که باید ابتدا باز شود. / جماران
اعلام اعضای شورای راهبری انتخاب اعضا کابینه
رئیس شورای راهبری انتخاب اعضای کابینه دولت چهاردهم در حساب کاربری خود فهرست اسامی اعضای شورای راهبری را اعلام کرد: محمد جواد آذری جهرمی، نورالدین آهی، رحمتالله بیگدلی، علی تاجرنیا، احمد ترکنژاد، سمیه توحیدلو، محمد رضا جلاییپور، محسن حاجی میرزایی، الیاس حضرتی، هادی خانیکی، علی ربیعی، محسن رنانی، محمد رهبری، فیاض زاهد، علی شکوریراد، ابراهیم شیخ، سید رضا صالحی امیری، محمد صدوقی، علی طیبنیا، محمد جواد ظریف، امین عارفنیا، علی عبدالعلیزاده، حسین عبده تبریزی، عباس عبدی، رئوف قادری، محمد قائمپناه، محمد کبیری، حسین مرعشی، شهیندخت مولاوردی، مصطفی مولوی، فاطمه مهاجرانی. ظریف نوشت تاکنون هیچ فردی برای نامزدی هیچ مسئولیتی از سوی کمیتهها و یا شورای راهبری پیشنهاد نشده و گمانهزنیها از جنس خبرسازی است.
توصیه پورمحمدی به پزشکیان برای چینش اعضای کابینه
دبیرکل جامعه روحانیت مبارز: اگر دولت و رئیسجمهور منتخب همت کنند و یاران همدل و قوی و جسور و مسلط به مسائل کشور و مدیران تصمیمگیر انتخاب کنند و یک حرکت مثبت اجتماعی قوی شکل بگیرد؛ حتماً به زودی سیر صعودی مشارکت در کشور اتفاق خواهد افتاد. / ایسنا
نگرانی به سبک صادقی
محمود صادقی فعال سیاسی اصلاح طلب، با انتشار یادداشتی در شبکه اجتماعی ایکس، نوشت: خبرهایی که از لابیهای سودجو و ذینفعان فعال در بعضی از کمیتههای پیشنهاد وزرا میرسد بسیار نگران کننده است. آقای پزشکیان! مراقب باشید اگر عناصر سودجو و فرصت طلب خروجی کمیتهها باشند، امید و سرمایه اجتماعی درحال ترمیم دوباره آسیب میبیند.
اعلام آمادگی تلویحی علی لاریجانی برای کمک به دولت پزشکیان
محمد حسین رنجبران مجری سابق صدا و سیما در توییتر از دیدار اخیر خود با علی لاریجانی خبرداد و به نقل از رئیس مجالس هشتم، نهم و دهم درباره انتخاب دکتر پزشکیان نوشت:" بین مردم امیدی بوجود آمده که باید همه دلسوزان انقلاب و نظام آن را قدر بدانند و به رئیس جمهور منتخب کمک کنند. "
تازهترین گمانهزنی از کابینه مسعود پزشکیان
روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: براساس اعلام یک منبع آگاه آخرین گمانهزنیها از احتمال انتخاب عبدالناصر همتی به عنوان وزیر اقتصاد، حسین انتظامی به عنوان وزیر ارشاد، پورمحمدی یا مجید انصاری به عنوان وزیر کشور و واعظ مهدوی به عنوان وزارت بهداشت حکایت میکند. همچنین دو نام خداداد غریبپور و افخمیراد به عنوان گزینههای وزارت صمت بهطور جدی مطرح است. در این میان از علی طیبنیا و محمدرضا عارف به عنوان گزینههای اصلی معاون اولی نام برده میشود. از سوی دیگر بنا برگفته این منبع آگاه حضور محمد شریعتمداری و عارف در دولت چهاردهم قطعی شده است.
روایت عراقچی از برکناریاش با دستور احمدینژاد
عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی سیاست خارجی، در بخشی از کتاب خاطراتش با نام «ایران تایشی» نوشته است: «کناره گیری آقای لاریجانی پایان داستان نبود. رئیس جمهور احمدی نژاد نظرش تغییر همه اعضای گروه مذاکره کننده و کنار گذاردن آنها بود. من به عنوان دیپلمات تربیت شده بودم که در سیاست داخلی ورود نداشته باشم و فقط منافع ملی و مصالح جمهوری اسلامی را در نظر بگیرم، و به این اصل در تمام عمر کاری خود در وزارت امور خارجه پایبند بودهام.»
لغو یک انتصاب به دستور مخبر
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، کاوه اشتهاردی دستیار ویژه سرپرست ریاست جمهوری طی مطلبی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:"بعضی موضوعات که این روزها در فجازی آمده، مشکل آن از قبل با تدبیر حل، اما برخی به انتشار خبرش اصرار دارند. جلسه شورای مناطق آزاد بنا به دستور دکتر مخبر تعویق، انتصاب یکی از مناطق ویژه اقتصادی ملغی و احکام دیگری با دقت پیگیری شده. تصمیمات لازم مطابق قانون و بدون حاشیه گرفته شده و میشود. "
واکنشها به تیتر روزنامه اصلاحات
انتشار مطلبی درباره مسعود پزشکیان در روزنامه اصلاح طلب آرمان امروز و نام بردن از او با عنوان «گورباچف ایرانی» در روزهای اخیر در کانون توجه مخاطبان قرار گرفت و با واکنشهای بسیاری همراه شد و انتقادات بسیاری را برانگیخت.
- عطاءالله مهاجرانی، وزیر دولت خاتمی در توییتی با عنوان «بلاهتی که بوی خیانت میدهد» نوشت: «باید تفحص کرد که این تیتر مسئله دار و مشکوک چگونه انتخاب شده است؟ تیتر سفارشی است؟»
- محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات دولت روحانی در توییتی در این باره نوشت: «این اُف به رهرو کلام علی علیه السلام نخواهد چسبید، ان شاالله...»
- محمد فاضلی که به عنوان مشاور در برنامههای انتخاباتی صداوسیما در کنار رئیس جمهور منتخب ایران حضور داشت هم با نقد این تیتر، در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «این گونه تیتر زدن چه معنایی دارد؟ برای منتخبی که شعار وفاق ملی و توافقسازی سر داده، این گونه تیترها مصداق بهانه دادن دست رقبای تندرو برای زدن و تضعیف گفتمان توافقسازی است.»
- امیرحسین ثابتی، نماینده مجلس دوازدهم در کانال تلگرامی خود در این باره نوشت: «اگر یک روزنامه منتقد پزشکیان به او لقب "گورباچف ایرانی" میداد جای تعجب نداشت؛ چون شهرت گورباچف در دنیا به خاطر ساده لوحی در اعتماد به امریکا بود که در نهایت باعث فروپاشی شوروی شد، اما اینکه یک روزنامه طرفدار پزشکیان نیز از حالا او را گورباچف توصیف میکند، نشان میدهد خطر از آنچه که همه فکر میکنند نزدیکتر است!»