«تداوم بحران» یکی از سیاستهای اصولی نتانیاهو در ۹ ماه اخیر بوده است. نتانیاهو و متحدان الترا ارتدکس وی برای بقا در قدرت و جلوگیری از بازگشت مجدد نیروهای اپوزیسیون تصمیم گرفتند تا به هر قیمتی فرآیند برقراری آتشبس و تبادل اسرا را به عقب انداخته و جلوی کاهش تنشها در غرب آسیا را بگیرند. در حال حاضر نیروهای ارتش اسرائیل در تمام نقاط غزه حضور دارند و عملاً مکان جدیدی برای یافتن اسرا، رهبران مقاومت یا مراکز فرماندهی حماس باقی نمانده است. تداوم این استراتژی، اما تا ابد نمیتواند به بقای کابینه نتانیاهو کمک کند و به آنها اجازه دهد تا در حاشیه امن به کشتار فلسطینیها و اخیرا شهروندانی لبنانی بپردازند. بامداد جمعه یحیی سریع سخنگوی نیروهای مسلح دولت نجات ملی یمن اعلام کرد که در راستای حمایت از مقاومت غزه به وسیله پهپاد صماد-۳ ساختمانی را در نزدیکی ساختمان سفارت آمریکا در شهر حیفا هدف قرار داده است. کارشناسان مسائل فلسطین اشغالی معتقدند بیش از آنکه کشته و زخمی شدن ۹ صهیونیست اهمیت داشته باشد، انتقال کانون بحران از نقاط پیرامونی فلسطین اشغالی به مرکز سرزمینهای اشغالی است. برهمین اساس در ادامه این یادداشت به واکاوی حمله پهپادی مقاومت یمن به تلآویو خواهیم پرداخت.
تنها دقایقی پس از حمله موفقیت آمیز انصارالله رسانههای عبری تصویری از جلسه مشترک یوآو گالانت (وزیر جنگ اسرائیل) و هرتزی هالوی (رئیس ستاد کل اسرائیل) منتشر کردند. پس از این جلسه وزیر جنگ رژیم با استفاده از استدلالی مضحک سعی کرد تا مقصر این شکست پدافندی را نه سیستمهای ضدهوایی بلکه خطای نیروی انسانی معرفی کند. پس از بیان این ادعا اکانتهای امنیتی رژیم سعی کردند تا این حمله را به حزب الله لبنان منتسب کنند تا از این طریق بتوانند بار روانی این حمله را کاهش دهند. واقعیت آن است که حمله انصارالله بیش از آنکه حملهای به اهداف راهبردی باشد، اقدامی در راستای انتقال حس ناامنی در میان صهیونیستها به نظر میرسد. در چنین شرایطی اگر نتانیاهو قصد دارد تا با ارائه شروط غیرمنطقی همچون عدم تخلیه محور فیلادلفیا در روند مذاکرات دوحه کارشکنی کند باید آماده تشدید فشارهای داخلی از سوی شهرکنشینها باشد.
یکی از عجیبترین و در عین حال خطرناکترین خطهای خبری دنبال شده از روزنامههای اسرائیلی، تحلیل یادداشت روزنامه لبنانی الاخبار از سوی «معاریو» بود. تحریریه معاریو به جای پرداختن به ابعاد داخلی حمله انصارالله، سعی کرد تا این رخداد را با سخنرانی عبدالملک حوثی و تهدید پادشاهی سعودی مرتبط کند. در این خط عملیات روانی انصارالله از طریق حمله پهپادی به تلآویو قصد ارسال این پیام را برای ریاض داشته است که معادله «فرودگاه در برابر فرودگاه، بندر در برابر بندر و بانک در برابر بانک» در صورت عدم تغییر سیاستهای تهاجمی سعودی برقرار خواهد شد. پس از شکست ائتلاف هوایی آمریکا- انگلیس و نیروی امنیت دریایی «نگهبانان رفاه» در متوقف کردن عملیات نظامی انصارالله به نظر میرسد واشنگتن- تلآویو قصد دارند با تحریک سعودی زمینه برافروخته شدن آتش جنگ در منطقه را فراهم آورند.
مهمترین پیام حمله کشنده مقاومت یمن به تلآویو ناظر به تحرکات اخیر رژیم صهیونیستی در جبهه شمالی است. طی روزهای ۲۴ الی ۲۷ تیرماه مایکل کوریلا فرمانده سنتکام با مقامات صهیونیست در فلسطین اشغالی دیدار و گفتگو کرد. براساس اخبار منتشر شده در رسانهها ظاهراً در جریان دیدار فرماندهان رژیم اقدام به ارائه طرحهای نقشه حمله احتمالی به لبنان کردند. همزمان با این دیدارهای رسمی ماشین ترور اسرائیل فرماندهان برجسته میدانی حزب الله همچون علی جعفر معتوق از فرماندهان شاخه رضوان را هدف قرار داده تا از این طریق گامی دیگر به سمت «ساعت صفر» حمله لبنان بردارد. در چنین شرایطی فرماندهان ارتش اسرائیل باید به این سوال پاسخ دهند هنگامی که توان مقابله با پهپادهای صماد-۳ یا هدهد را ندارد چگونه میتواند با پرواز همزمان ۵ هزار پهپاد انتحاری مقابله کند؟ نمایان شدن ضعف سیستم دفاعی رژیم صدای مخالفان نتانیاهو را نیز درآورده و سبب شده است تا افرادی همچون یائیر لاپید و آوگیدور لیبرمن لب به انتقاد از نتانیاهو گشوده و او را متهم به ناکارآمدی در تأمین امنیت شمال، جنوب و مرکز فلسطین اشغالی کنند.
اگر راست گرایان صهیونیست تصور میکنند که میتوانند از طریق جنگ فرسایشی «برگ بازی» را به نفع خود برگردانند باید آماده معادله جدید مقاومت یعنی حمله به شهرهای بزرگ باشند. در این معادله حتی شهرهایی همچون تلآویو، حیفا یا بیت المقدس نیز از امنیت کافی برای حقاظت از ساکنان بومی و آوارگان شمالی برخوردار نخواهند بود. در این سناریو میزان فشار افکار عمومی، اعتصابات دولتی- نظامی به قدری افزایش خواهد یافت که دولت نتانیاهو چارهای جز پذیرش آتشبس عادلانه یا استعفا نخواهد داشت. حال باید منتظر ماند و دید که آیا نتانیاهو ریسک افزایش تنش با مقاومت را خواهد پذیرفت یا خیر؟
در واکنش به این حمله پهپادی انصارالله، اما جنگندههای رژیم صهیونیستی مناطقی را در حدیده یمن هدف قرار دادند. نیروهای مسلح یمن نیز چند ساعت پس از حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حدیده تاکید کردند که در حمله به «اهداف حیاتی» در اراضی اشغالی تردیدی نخواهد داشت. حمله پهپادی یمن به مرکز تلآویو و پاسخ اسرائیل، پیامی مبنی بر آغاز تبادل حملات است؛ حملاتی که ممکن است منجر به شکلگیری یک جنگ گسترده منطقهای شود. درخصوص این جنایت رژیم صهیونیستی باید گفت که این حمله گرچه برای حفظ آبروی رژیم بود، اما جنگ را وارد مرحله تازهای کرد. از این پس حملات یمن وارد فاز تازهای میشود و تأسیسات انرژی این رژیم هدف خواهد بود. یمنیها نشان داده اند که در مقابل استکبار همواره ایستادگی کرده و مردمش به سختی عادت دارند، اما صهیونیستهای اشغالگر تحمل سخت شدن اوضاع را ندارند. از طرفی حمله اخیر رژیم صهیونیستی به یمن، به این واقعیت اشاره کرد که حملات به مواضع گروه و کشورهای محور مقاومت، موضع محور مقاومت در حمایت از فلسطین را تغییر نخواهد داد و تنها رژیم صهیونیستی را به یک جنگ منطقهای خواهد کشاند.