نامه ایران به شورای امنیت در پی اظهارات بایدن و فروش سامانه «تاد» به رژیم صهیونیستی
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامهای به دبیرکل سازمان ملل و شورای امنیت در پی اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا پیرامون اطلاع از زمان حمله احتمالی اسرائیل علیه تهران، آن را «به شدت نگرانکننده و تحریکآمیز» خواند و نوشت: هر فردی که از چگونگی و زمانبندی حمله اسرائیل به ایران مطلع باشد و یا وسایل و پشتیبانی برای چنین حماقتی فراهم کند، باید برای هرگونه تلفات احتمالی پاسخگو باشد. فراهم کردن سامانههای دفاع هوایی پیشرفته برای اسرائیل باعث میشود واشنگتن در هرگونه تجاوز صهیونیستها علیه ایران و پیامدهای آن «همدست» باشد.
سناریوهای احتمالی درز اسناد محرمانه حمله احتمالی اسرائیل به ایران
فرهیختگان نوشت: یکی از سناریوهایی که در مورد انتشار این اسناد مورد توجه قرار دارد این است که این اطلاعات به دست ایرانیها رسیده است و انتشار آن نیز بهمنظور بههمریختن برنامهریزی صهیونیستها صورت گرفته باشد. سناریوی دیگری که درباره این حمله میتوان مطرح کرد، این است از آنجا که انتخابات آمریکا نزدیک است و آمریکاییها حداقل در شرایط فعلی تشدید هرنوع تنش را در منطقه مثبت نمیدانند، آنها انتخابات ریاستجمهوری را در پیش دارند و بهنظر نمیرسد خواهان بروز بحران تازهای در منطقه باشند. از طرفی نیز این احتمال وجود دارد که آمریکاییها به دنبال اینند تا مرزگذاری با اقدامات احتمالی صهیونیستها داشته باشند. سناریوی دیگری که در این رابطه مورد توجه قرار دارد این است که انتشار این اطلاعات، جنگ روانی علیه مردم ایران است. امری که اولین اثر آن ایجاد هراس در میان افکار عمومی در این راستاست که حمله صهیونیستها به ایران قطعی است. علاوه بر این انتشار این اسناد را میتوان عملیات فریب آمریکاییها با فرض تأثیرگذاری بر محاسبات دستگاه نظامی و امنیتی ایران دانست تا امکان محاسبه دقیق حمله احتمالی صهیونیستها را سلب کند.
خاورمیانه جدید، پس از وعده صادق ۲
دکتر عطاءالله مهاجرانی: اسرائیل، با پشتوانهای قوی از سوی آمریکا و تجهیزات دفاعی کشورهای اروپایی، همچون سپری از حمایتها، در صحنه بینالمللی ظاهر شده است. گویی همگان گارد گرفتهاند تا از این کشور حمایت کنند. عملیات «وعده صادق دو» نشانهای از یک تغییر بزرگ در معادلات منطقهای است. در آغاز، ادعاهایی مبنی بر اینکه پهپادهای ایران تنها ماکتهایی بیارزش هستند، به سخره گرفته میشد. حتی برخی در رسانههای خارجی، با نگاهی تمسخرآمیز، به موشکهای ایرانی عنوان «آب گرمکن» دادند. اما به مرور زمان، حقیقت بر همگان روشن شد و قدرت نهان ایران در عرصه نظامی نمایان گشت. مقامات اسرائیلی ناگزیر شدند اعتراف کنند که پایگاههای آنان دچار آسیب شده و در برابر قدرتهای نوین، چارهای جز پذیرش واقعیت ندارند. این تحولات بهواقع آغازگر فصلی جدید در خاورمیانه است که همگان از آن سخن میگویند و میتواند سرآغازی برای دگرگونیهای عمیقتر در این منطقه باشد.
علت فشار سیاسی اصلاحطلبان به پزشکیان چیست؟
ناصر ایمانی، فعال سیاسی اصولگرا به خبرآنلاین گفت: اگر این ادعا را داشته باشیم که پزشکیان از ابتدا که رئیس جمهور شد و میخواست کابینه و مدیران دولت را انتخاب کند، تحت فشار نبوده، این حرف غلط است و میدانیم تحت فشار بوده است. منتها پزشکیان نخواسته این موارد را برملا کند، به خاطر اینکه به نظریه وفاق ملی که مطرح میکند، آسیب وارد میشود؛ لذا پزشکیان در این موارد سکوت کرده است. اما واقعاً تحت فشار بوده، در حقیقت پزشکیان توسط اطرافیانش تحت فشار بود و همچنین از طرف جریان و جناحی که او را حمایت کرد تحت فشار بود، یک شاهد این قضیه که عیان شد این بود روزی که هیئت دولت را به مجلس معرفی کرد، ظریف استعفا داد و از سوی جریان اصلاحطلب به سرعت مورد انتقاد قرار گرفت، اما پزشکیان سکوت کرد و بعد هم جریان اصلاحطلبی برای اینکه راه خودشان را از پزشکیان جدا کنند، سکوت کردند. این درست نیست که یک جریان سیاسی از فردی حمایت کند و بعد هم انتظار داشته باشند که همه اقداماتی که آن فرد باید انجام دهد را به او دیکته کنند و فرد اجرا کند.
اظهارات هاشمی طبا درخصوص وفاق
سیدمصطفی هاشمیطبا، فعال سیاسی اصلاحطلب درباره مهمترین چالش دولت برای شکلگیری ایده وفاق گفت: این چیزی که شاهدش هستیم وفاق نیست و وفاق با وضعیت موجود حاکم نمیشود و رقبای دولت عقیده و تفکرات خودشان را تغییر نمیدهند. به نظر من اگر بتوانند وحدت ایجاد کنند، خیلی مهم است. وحدت یعنی آنکه خط مشی سیاست مشخص باشد افراد با جناحهای مختلفی که میآیند به آن خط مشی که مشخص شده تعهد داشته باشند.
انتقاد عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از ایده تکنرخی کردن ارز
محمدجواد ایروانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در کیهان نوشت: شوک درمانی تحت عنوان ایده تک نرخی کردن ارز در دورههای مختلفی در اقتصاد ایران مطرح شد و هیچ گاه موفق نشد، ولی در نتیجه آن بلعیده شدن سریع ذخائر ارزی کشور، افزایش واردات در یک دوره کوتاه، افزایش جذابیت صادرات در دوره کوتاه ولی در عین حال هیچگونه آثار پایداری در رشد تولید و ثبات اقتصاد بر جای نگذاشته بلکه تورم شدید به همه عرصههای اقتصاد گسترش پیدا کرده و به صورت پلکانی نرخ ارز مداوماً افزایش پیدا کرده است و بنابراین باید مراقبت نمود که اقتصاد کشور دوباره دچار تجربه تلخ دیگری نشود و تکرار این تجربه، با آشفتگی اقتصاد ملی و کسب و کار و معیشت مردم باعث کاهش اعتماد به دولت و افت سرمایه اجتماعی نگردد.