۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۰۹/۰۳
رصد (1254)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

کد خبر:
۲۲۶۳

روابط ایران و روسیه از دید روزنامه آمریکایی
وبگاه آمریکایی نیوزویک نوشت: پس از آنکه آذربایجان قره‌باغ را پس گرفت، منطقه‌ای که ارمنستان قبلاً با کمک روسیه اشغال کرده بود، مسکو به‌رغم اتحاد ۳۰ساله خود با ایروان، هیچ‌گونه مداخله‌ای نکرد. بعد از ۳۲ سال روابط نسبتاً دوستانه، روسیه به طور ناگهانی نسبت به اسرائیل خصمانه شد و پس از بیش از ۲۰ سال روابط سرد، روسیه روابط خود را با عربستان سعودی تقویت کرد. این روز‌ها پوتین به راحتی موضع خود را بر اساس منافعش تغییر می‌دهد. اکنون به نظر می‌رسد که روسیه آماده بوده تا بار دیگر جهت‌گیری خود را تغییر دهد: این‌بار به سمت دورشدن از ایران. مسکو دو دلیل واضح برای تغییر سیاستش در قبال تهران دارد: تضعیف جایگاه ایران در سوریه و ارمنستان و استفاده از موقعیت خود در خاورمیانه برای به دست آوردن امتیازاتی در توافق صلح اوکراین. بدون شک، روسیه و ایران در سطح بی‌سابقه‌ای با یکدیگر همکاری داشته‌اند. داد. هر دو کشور در آستانه امضای توافقی استراتژیک مهم هستند که شامل همکاری دفاعی نزدیک‌تر می‌شود. اخیراً دو کشور سیستم‌های بانکی خود را به هم متصل کرده تا تحریم‌های غربی را دور بزنند. اما با وجود چنین همکاری‌هایی، آنها در خصوص مناطقی که هر دو در آنها تأثیرگذارند، دیدگاه‌های متفاوتی دارند.
تحریم‌های احتمالی آمریکا علیه دیوان بین المللی کیفری
به گزارش واشینگتن پست، کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید گفت: دولت بایدن از اساس تصمیم دیوان بین المللی کیفری برای صدور دستور بازداشت مقامات ارشد اسرائیلی را رد می‌کند. وی در پاسخ به این سوال که قانونگذاران جمهوریخواه در کنگره به دنبال اعمال تحریم علیه این دادگاه بین المللی هستند، گفت: ما در حال مشورت با متحدان خود از جمله اسرائیل در این زمینه برای برداشتن گام‌های بعدی هستیم. پیش از این، لیندسی گراهام، سناتور ایالت کارولینای شمالی و از جمهوریخواهان افراطی حامی اسرائیل علاوه بر حمله به دیوان بین المللی کیفری، تهدید کرده بود کشور‌های اروپایی که بخواهند از حکم این دادگاه علیه مقامات صهیونیست حمایت کنند با پاسخ تند آمریکا مواجه خواهند شد.
ترامپ و مسئله عربستان
نیویورک‌تایمز با انتشار گزارشی مدعی شد، سیاست خاورمیانه‌ای دولت نخست دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا ۲ عنصر اصلی ادعایی داشت: هدف قرار دادن اقتصاد و تلاش برای منزوی کردن ایران از طریق ایجاد روابط نزدیک‌تر با رقبای تهران، یعنی اعراب و اسرائیل. رهبری عربستان در جریان مذاکرات قبل از حملات ۷ اکتبر به مقامات آمریکایی گفته بود که تشکیل کشور برای فلسطینی‌ها برای او اولویت بالایی ندارد. طی یک سال گذشته، دیپلمات‌های ایرانی مستقیماً با مقامات عربستان و امارات دیدار کرده‌اند. عربستان ممکن است دولت بعدی ترامپ را به انعقاد پیمان دفاعی رسمی متقاعد کند؛ بدین طریق ریاض، واشنگتن را وادار می‌کند تا در صورتی‌که هدف حمله احتمالی قرار گرفت از رویکرد دفاعی واشنگتن برخوردار شود. آنها می‌خواهند در کنار داشتن تعهدات امنیتی از ایالات متحده، روابط نزدیک خود را با تهران حفظ کنند.
ادعای تازه لوید آستین درباره جزئیات جنگ اوکراین
وزیر دفاع آمریکا ادعا کرد که واشنگتن انتظار دارد که هزاران نیروی کره شمالی که در روسیه مستقر شده اند، «به زودی» وارد نبرد علیه اوکراین شوند.

گزارش خطا