پشت پرده بازگشت ایران و اروپا به میز مذاکره از دید رسانه آمریکایی
نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی مدعی شد، توافق آتش بس در لبنان خواست ایران و اسرائیل بود؛ دو بازیگری که فارغ از تنشهای حاکم میان خود، به واسطه اولویتهایشان با بازگشت صلح موافقت کردند. بازگشت صلح نسبی به لبنان به معنای تحقق صلح در غزه نیست چرا که اسرائیل و حماس در مسیر نیل به آتش بس با موانعی جدی روبرو هستند. از طرفی محرکهای منطقهای بالاخص رویکرد تحریک آمیز اسرائیل موجب شده تا تغییر گفتمان هستهای در ایران برجستهتر شود. تهران نه تنها به واسطه آن که تهدیدی امنیتی برای اسرائیل، متحد آمریکا محسوب میشود، بلکه به دلیل پیشرفت برنامه هستهایاش و افزایش سطح غنی سازی برای واشنگتن در اولویت قرار گرفته است. از همین رو ترامپ و تیمش برای تعریف معاملهای بزرگ با ایران خیز برداشتهاند، هرچند میتوانند با بازگردان کمپین فشار حداکثری ایران را برای توقف برنامه هستهایاش تحت فشار قرار دهند. ایران به دنبال آن است تا به واسطه اروپا یا هرگونه اهرم دیگری ترامپ را متقاعد کند تا کمپین فشار حداکثری علیه ایران را بازنگرداند. به همین منظور، معاون وزیر امور خارجه ایران روز جمعه با مقامات اروپایی در ژنو دیدار کرد.
اعتراف به شکست و تأکید بر آتش بس توسط لاپید
یائیرلاپید، رهبر اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در یک برنامه تلویزیونی گفت: وظیفه دولت اسرائیل است که برای بازگرداندن گروگانها به خانه توافق کند. اگر توانستیم جنگ در لبنان را پایان دهیم، میتوانیم به جنگ غزه هم پایان دهیم. اگر توانستیم جنگ در لبنان را پایان دهیم، قطعاً میتوانیم به جنگ غزه نیز پایان دهیم و گروگانها را به خانه بازگردانیم. هنوز گروگانهایی آنجا زنده هستند. احتمالا نیمی از ۱۰۱ گروگان زنده باشند. امیدوارم این تعداد بیشتر باشد. مهم نیست.
پاکسازی بزرگ با گزینه ریاست افبیآی کلید میخورد؟
به گزارش خبرگزاری آمریکایی اسوشیتدپرس، دونالد ترامپ اعلام کرده است که قصد دارد کاش پاتل را برای سمت مدیر افبیآی معرفی کند؛ اقدامی که نشاندهنده اتکا به یکی از متحدان سرسخت او برای متحول کردن بزرگترین نهاد اجرای قانون آمریکا و پاکسازی دولت از «توطئهگران» احتمالی است. این آخرین بمب خبری ترامپ علیه ساختار سیاسی واشنگتن است و آزمونی برای میزان حمایت جمهوریخواهان سنا در تایید نامزدهای پیشنهادی او. لازم به ذکر است اگرچه نامزدهای ترامپ در سنای سال آینده که در کنترل جمهوریخواهان خواهد بود، متحدانی خواهند داشت، اما تأیید آنها قطعی نیست
نشانههای پیروزی بریکس در تهدیدهای ترامپ
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا تهدید کرد در صورتی که کشورهای بریکس با هدف تضعیف دلار به دنبال ایجاد ارز بریکس باشند، تعرفه ۱۰۰ درصدی بر روی کالاهای وارداتی از این کشورها وضع خواهد کرد. ترامپ اضافه کرد: «ما نیازمند تعهدی از سوی این کشورها هستیم که نه ارز جدید بریکس را ایجاد خواهند کرد و نه از هیچ ارز دیگری که ممکن است جایگزین دلار باشد، حمایت خواهند کرد.» اظهاراتی که نشان میدهد بریکس تا چه اندازه توانسته است در مسیر مقابله با سلطه دلار بر اقتصاد جهان درست عمل کرده و آمریکا را با چالش روبهرو کند!