۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۹۷
۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1265)

رسانه های داخلی

۱۹ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

ادامه رویه اشتباه
روزنامه جوان نوشت: پزشکیان هم خیلی زود «نمی‌گذارند»‌های خود را شروع کرد! رئیس جمهور اخیراً گفته بود که «در برق و آب و گاز و بنزین و پول مشکل داریم ولی می‌گویند دست نزن!» این سنت را اول‌بار رئیس‌دولت دهم شروع کرد. هرچند دولت اصلاحات هم از این بهانه خالی نبود و فقط موضوعش فرق داشت. در دولت‌های یازدهم و دوازدهم «نمی‌گذارند» به حرف اصلی دولت تبدیل شد. خیلی شیک و مجلسی با این بهانه از انجام کار سخت رویگردان بودند و دنبال کار آسان می‌گشتند. البته اینکه دکتر پزشکیان در مقام ریاست جمهوری این‌گونه موضع بگیرد که برای اصلاح روش‌های غلطی که همه به نادرستی ادامه آن اذعان دارند، بگوید: «عده‌ای می‌گویند، به آن دست نزنید» توجیه قابل پذیرشی نیست. رئیسان جمهور ادوار گذشته هم همین مواضع را داشته‌اند که اکنون به زعم ایشان چنین مشکلاتی انباشته شده و به او به ارث رسیده است؛ بنابراین در فضایی منطقی و عقلانی باید ایشان و همکارانش با مردم طرح مسئله کنند و برای آن راهکار اجرایی و عملیاتی بدهند وگرنه ارجاع مشکلات به مخالفت‌های این و آن مشکلی از مشکلات حل نخواهد کرد.
تمجید مطهری از موضع ایران در قبال تحولات اخیر سوریه
علی مطهری، فعال سیاسی و نماینده ادوار مجلس در واکنش به تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد، در توییتر نوشت: موضع ایران در قبال تحولات اخیر سوریه عاقلانه بود، زیرا خود را در مقابل بخش عظیمی از مردم سوریه که طرفدار مخالفان اسد بودند قرار نداد و از یک جنگ میان سنی و شیعه و برادرکشی مسلمانان که خواست آمریکا و اسرائیل بود جلوگیری کرد. هسته اصلی مخالفان اسد از جنس اخوان المسلمین و ضد رژیم صهیونیستی هستند و البته ممکن است ضد شیعه هم باشند که این هم بیشتر ناشی از گفتار و رفتار برخی شیعیان تندرو است و باید با آن هسته اصلی گفتگو و آنها را جذب کرد. / جماران
در حسرت ناخدای رسانه‌ای
سایت فردانیوز نوشت: یک نفر که حوصله داشته باشد و در این یکی دو روز برنامه‌های صدا و سیما (پیرامون تحولات سوریه) را رصدی دوباره کند به این نتیجه می‌رسد که یک بی سر سامانی در بخش سیاسی و سیاستگذاری حاکم است. تحول به این مهمی در منطقه نزدیک به ما رخ داده است و رسانه رسمی ما که ویترین اعلام رسمی نظام هم به شمار می‌آید، اصلا نمی‌داند گروه پیش رو در سوریه را چه بنامد. یکبار تروریست، یکبار گروه مسلح، یکبار شبه نظامیان! یا با وجود صف بلند کارشناسان مسلط منطقه‌ای به سراغ جواد لاریجانی می‌رود که چند ساعت مانده به سقوط اسد به دوربین زل می‌زند می‌گوید: سقوط اسد بعید است! ساعتی بعد از سقوط هم که مردم منتظر یک تحلیل درست از شرایط هستند تا به سراغ بی بی سی و امثالهم نروند یک کارشناس معمولی رادیو را به تلویزیون و مقابل دوربین می‌آورند تا او از عاقل بودن شورشیان بگوید. واقعاً، تحول نیاز امروز رسانه ملی است.
توصیه به سبک زیدآبادی
احمد زید‌آبادی، فعال سیاسی و رسانه‌ای اصلاح‌طلب در کانال تلگرامی خود نوشت: این دوستانی که سقوط اسد را جشن گرفته‌اند و "آزادی" سوریه را تبریک می‌گویند، عقل سلیم حکم می‌کند که کمی صبر کنند! هنوز مشخص نیست که ماهیت فاتحان دمشق چیست؟ دقیقاً از چه مراکزی حمایت و هدایت می‌شوند؟ و از چه راه‌هایی می‌خواهند اختلافات بین خود را حل کنند؟ به نظر نمی‌رسد جامعۀ استبدادزده و متفرق سوریه در حال حاضر مهیای "دموکراسی" باشد. بیانیه‌های ابتدایی فاتحان را نباید جدی گرفت! بعد از هر جابجایی سیاسی، از این نوع بیانیه‌ها بسیار داده می‌شود، اما بعد از چندی سر از بازتولید استبدادی تازه و کشتار در می‌آورد. ماجرای سوریه اتفاقی است که حکومت باید از آن درس بگیرد نه اینکه سبب پایکوبی و شادی به بهانۀ دمکراسی‌خواهی شود.
کمی هم به اقتصاد بپردازید آقای همتی
روزنامه کیهان نوشت: در حالی که گران‌سازی‌های رسمی و دستوری و ناگهانی دلار نیمایی (و به تبع آن دلار آزاد) و همچنین کالا‌ها و خدمات، از زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم ادامه‌دار شده، وزیر اقتصاد از ضرورت رفع فیلترینگ، واردات گوشی آیفون و FATF حرف می‌زند و هر روز گرانی‌های جدیدی به بازار می‌آید. به نظر می‌رسد همتی از بازار‌ها و جهش قیمت‌ها در همین مدت کوتاه دولت چهاردهم بی‌خبر است که اینچنین درگیر حواشی است. آیا در این شرایط که مردم زیر فشار گرانی‌ها قرار دارند، وزیر اقتصادی باید به جای ارائه برنامه و راهکار، به مباحثی بپردازد که در حوزه مسئولیت سایر وزرا و دستگاه‌ها است؟ آیا همتی ایده و راهکاری برای حل مشکلات اقتصاد کشور ندارد که مدام سرگرم حاشیه‌ها است؟ به نظر می‌رسد دولت و مجلس باید فکری به حال این مشکل کنند، چرا که ظرفیت مهمی از دولت یعنی وزارت اقتصاد، با این روند از کارکرد اصلی خود خارج شده است.
کد‌های تهدید رئیس‌جمهور از سوی تندرو‌ها
روزنامه جوان نوشت: سعید شریعتی، از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب معتقد است که "اجرایی نشدن قانون حجاب و عفاف و نیز رفع فیلترینگ باعث می‌شود که «مردم» برای اصلاحات اقتصادی با دولت همراه نشوند. "
پی نوشت: یحتمل منظور او از اصلاحات اقتصادی، گرانی حامل‌های انرژی و مواردی از این دست است. از این رو، می‌توان فهم کرد که این جمله ایجابی، یک معنای سلبی هم دارد و آن اینکه اگر پزشکیان موضوع حجاب و فیلترینگ را طبق آنچه مدنظر مردم (یعنی همان اصلاح‌طلبان) است، حل نکند، نباید انتظار همراهی اصلاح‌طلبان را با دولت خود در تصمیمات سخت اقتصادی داشته باشد. طبیعی است که پزشکیان برای اجرایی کردن تصمیمات خود به همراهی افکارعمومی و رسانه‌ها نیاز دارد و عملاً سعید شریعتی دارد می‌گوید چنین همراهی و حمایتی مشروط به این است که نظر اصلاح‌طلبان درباره قانون حجاب و فیلترینگ اجرایی شود.
خط رسانه‌ای روزنامه‌های اصلاحات درقبال لایحه حجاب
- روزنامه شرق در گزارشی لایحه حجاب را بهانه کرده تا خشونت سازمان یافته را تشریح کند، این روزنامه نوشته است: زنانی که هم‌زمان تحت سایر اشکال تبعیض هستند شامل زنان اقلیت‌های قومی، زنان فقیر طبقه کارگر، زنان مهاجر و اقلیت‌های جنسی و جنسیتی بیش از دیگران از خشونت نهادی، قانونی و نادیده‌انگاری رنج می‌برند و دچار آسیب می‌شوند. مثلا مشکلاتی مانند کودک‌همسری و قتل ناموسی بیشتر موجب خشونت علیه برخی زنان می‌شود. در مجموع بخش عمده‌ای از نقض تمامیت جسمانی زنان محصول خشونت نهادی است که هم با خشونت قانونی اعمال می‌شود و هم با سکوت و نادیده‌انگاری و عدم حمایت از زنان!
- روزنامه هم‌میهن دیگر روزنامه اصلاح‌طلب نزدیک به گعده ساختاری نیز می‌نویسد: اجرای قوانین محدودکننده و تنبیهی، مانند قانون حجاب اجباری، به افزایش تنش‌های روانی، احساس ناکامی و ناامیدی در جامعه منجر خواهد شد. به‌ویژه زنان و گروه‌های آسیب‌پذیر بیشترین فشار روانی را متحمل خواهند شد که می‌تواند به افزایش آمار افسردگی، اضطراب و حتی خودکشی بیانجامد. ناکارآمدی اجبار در تغییر رفتار، مورد دیگری است. براساس نظریه‌های رفتاری، ازجمله نظریه تقویت مثبت اسکینر و نظریه نیاز‌های مازلو، تغییر رفتار انسانی از طریق اجبار و تنبیه منجر به نتایج معکوس می‌شود. مطالعات داخلی و بین‌المللی نشان می‌دهد که رویکرد‌های قهری نه‌تن‌ها به تغییرات مثبت منجر نمی‌شوند، بلکه احتمال تنش، درگیری و چنددستگی در جامعه را افزایش می‌دهند.

  • ارسال نظرات