۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۰۰
۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1267)

رسانه های داخلی

۲۰ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

ادامه اتهامات تروئیکای اروپایی در واکنش به افزایش غنی‌سازی ایران
کشور‌های انگلیس، آلمان و فرانسه در یک بیانیه مشترک که در تارنمای اینترنتی دولت انگلیس منتشر شده، بدون اشاره به اقدامات غیرسازنده و بدعهدی خود در عمل به برجام ادعا کردند: ما دولت‌های فرانسه، آلمان و بریتانیا، اقدامات اخیر ایران را که توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) گزارش شده به طوری که ایران در حال افزایش تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در تأسیسات زیرزمینی فردو را محکوم می‌کنیم که یک گام خطرناک در گسترش برنامه هسته‌ای تهران است.
واکاوی دلایل تحولات سوریه
روزنامه وطن‌امروز نوشت: یکی از اشتباهات استراتژیک دولت سوریه، فاصله گرفتن از متحدان سنتی خود به ویژه ایران و اعتماد بیش از حد به وعده‌های کشور‌های عربی بود. این مساله به طور خاص در دیدار خرداد ماه امسال بشار اسد با رهبر معظم انقلاب اسلامی برجسته شد. شاید بتوان گفت مهم‌ترین دلیل سقوط دولت بشار اسد، ائتلاف گسترده‌ای بود که میان بازیگران خارجی برای برکناری او شکل گرفت. از آمریکا و اسرائیل گرفته تا ترکیه و کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس، همگی منافع مشترکی در سقوط بشار اسد و تضعیف جبهه مقاومت داشتند. یکی دیگر از عوامل کلیدی، عدم ورود قاطع روسیه در حمایت از بشار اسد بود. از زمان آغاز جنگ اوکراین، ظرفیت نظامی و اقتصادی روسیه به شدت تحت فشار قرار گرفت و این کشور اولویت‌های جدیدی را در سیاست خارجی خود تعیین کرد. یکی از ادعا‌های مطرح‌شده درباره شکست سوریه، عدم ورود قاطع ایران برای حمایت از دولت بشار اسد است، اما واقعیت این است که ایران در چارچوب احترام به خواسته‌های مردم سوریه عمل کرده است.
محور مقاومت پس از اسد
روزنامه خراسان نوشت: ۱- عقبه محور مقاومت تجربه موفق گذشته را هم دارد که در موقع اراده کردن و تصمیم گیری با اقتدار توانسته به مناطق کاملاً در محاصره، تجهیزات و تسلیحات برساند. غزه و یمن دو نمونه آشکار در این سال‌ها هستند.۲- خلأ قدرت همسو در دمشق برای ایران و محور مقاومت بسیار سنگین هست ولی جمهوری اسلامی برای تقویت محور مقاومت گزینه‌های دیگری هم دارد، ایران می‌تواند بخشی از محور مقاومت همانند یمن یا مناطق دیگر را چنان تقویت کند که این محور از جنبه و مختصاتی دیگر قدرتمند شود و حفظ موازنه قدرت با قواعد دیگری صورت بگیرد. ضمن اینکه در داخل ایران نیز در حوزه تجهیزات و تسلیحات می‌شود تغییراتی صورت بگیرد که اساساً کل قواعد قدرت در منطقه را تحت تاثیر قرار دهد. تحقق همه این‌ها به اراده تهران و نحوه رفتار طرف مقابل بعد از حوادث اخیر در سوریه برخواهد گشت. ۳- ایران عقبه کل جریان مقاومت است، به بازوان این عقبه جراحاتی ولو سنگین وارد شده ولی بدنه این عقبه در تهران چنان استحکامی دارد که با نسخه‌هایی که در سوریه و یا مناطق دیگر اجرایی شد، تضعیف نمی‌شود. ۴- ایران در سوریه ریشه دارد و پرونده دمشق حتی بعد از بشار اسد نیز به راحتی برای جمهوری اسلامی بسته نخواهد شد.
اتهام‌افکنی‌های عجیب علیه قالیباف
علی شکوری‌راد، فعال سیاسی اصلاح‌طلب و دبیر کل سابق حزب اتحاد ملت، در مصاحبه با خبرگزاری ایلنا اظهارات تندی را علیه رئیس مجلس بر زبان رانده که بی‌شباهت به اتهام‌افکنی نیست. او در حالی محمدباقر قالیباف را آماج حملات خود قرار داده که هیچ استدلالی را در توجیه سخنان خود مطرح نمی‌کند و بر اساس منویات شخصی، سعی دارد رئیس مجلس را تخریب کند. شکوری‌راد اخیراً گفته است زمانی که دولت دوازدهم، مذاکرات هسته‌ای را جلو برده بود، اما دیدیم که آقای قالیباف با ابلاغ قانون راهبردی مانع از پیشبرد مذاکرات شد و در حال حاضر هم بعد از پایان انتصابات در دولت شاهدیم که صحبت از ابلاغ قانون عفاف و حجاب می‌شود و این نگرانی وجود دارد که با وجود خودداری رئیس‌جمهور از این کار، رئیس مجلس شخصاً این کار را انجام دهد. آقای قالیباف بیشتر از اینکه سیاستمدار باشد یک نظامی است و می‌خواهد با مردم هماوردی کند.
پیشنهاد واعظی به دولت برای تنش‌زدایی با آمریکا
محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس دولت دوازدهم در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا گفت: باید از شرایط امنیتی عبور کنیم. نباید اضطراب جنگ و درگیری در ذهن مردم وجود و استمرار یابد و جامعه را تحت تاثیر منفی قرار دهد. برای اینکه این راهبرد عملیاتی شود باید با زبان دیگری با دنیا سخن بگوییم و با بسیاری از کشور‌های دنیا روابط موثر و مثبت داشته باشیم. حتی در باب کشور‌هایی که در حق ما دشمنی می‌کنند، تنش زدایی امری معقول و سازنده است. ضروری است تا سیاست «تنش زدایی» را حتی با آمریکا داشته باشیم. تنش زدایی با برقراری ارتباط دو جانبه کاملا متفاوت هست. از آنجایی که رئیس جمهور در جریان رقابت‌های انتخاباتی به مردم قول داده بود، باید به شکل مجدانه به دنبال رفع تحریم‌ها باشد. باید از لیست سیاه FATF خارج و روابط بانکی کشورمان تنظیم، تسهیل و عادی شود. مادامی که با تحریم‌های ظالمانه روبرو هستیم افزایش قیمت کالا‌ها و خدمات، غیر قابل اجتناب و امری طبیعی خواهد بود.

  • ارسال نظرات