۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۰۷
۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1272)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

۲۴ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

ناکارآمدی فشار حداکثری علیه ایران از دید رسانه آمریکایی
نشریه هیل، نزدیک به کنگره آمریکا در یادداشتی به قلم «جیمز دورسو»، تحلیلگر مسائل خارجی نوشت: روابط عربستان سعودی و ایران از سال ۲۰۲۳ نزدیک‌تر شده و دو کشور روابط دیپلماتیک با یکدیگر را شروع کرده‌اند. سران امارات متحده عربی و ایران هم در ماه اکتبر نخستین دیدار رو در رو را برگزار کردند و مراودات تجاری میان تهران-ابوظبی نیز رو به ازدیاد است. مضاف بر این، ایران و قطر هم در حال تلاش برای گسترش دادن پیوند‌های اقتصادی هستند. وضعیت بازار نفت نسبت به ۲۰۱۸ تغییر کرده است. صادرات نفت ایران از کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در نیمه دوم سال ۲۰۱۹ افزایش پیدا کرده و سال به سال بیشتر شده است. ایران شبکه خود برای دور زدن تحریم‌ها را افزایش داده است. ناوگان نفت‌کش‌های ایران هم بیشتر شده‌اند بنابراین اگر آمریکا بار دیگر ایران را تحریم کند متوجه خواهد شد که باقی‌مانده خریداران کسانی هستند که لزوما هراسی از تحریم‌ها ندارند. تقویت روابط ایران با چین نیز تاب‌آوری این کشور را افزایش داده است. ایران رابطه خود با روسیه هم در بخش نظامی و هم در بخش غیرنظامی افزایش داده است. ترامپ علاقه‌ای به آغاز جنگ با ایران ندارد چرا که نسبت به آثار چنین اقدامی بر اقتصاد ایالات متحده آگاه است. «فشار حداکثری» شعار است و راهبرد نیست.
ادعای کشف پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان
شرکت امنیت سایبری آمریکایی اسرائیلی کلاروتی در جدیدترین گزارش خود از کشف یک نوع بدافزار خودکار چندوجهی پنهانکار که زیرساخت‌های حساس در رژیم تروریستی صهیونی و آمریکا را مورد هدف قرار داده خبر می‌دهد. نکته حائز اهمیت این است که بدافزار کشف شده توسط اکثر آزمایشگاه‌های امنیت سایبری مطرح جهان مانند joe sandbox و virus total شناسایی نشده و باعث حیرت محققین سایبری شده است. از اهداف این بدافزار می‌توان به روتر‌های صنعتی و غیر صنعتی، فایروال‌ها، تجهیزات کنترل صنعتی و … که در زیرساخت‌های حساس اعم از آب، پمپ بنزین‌ها، تجهیزات اینترنت اشیا، تجهیزات مخابراتی و … اشاره کرد.
ادعای خبرگزاری رویترز درباره ساعات پایانی حکومت اسد
خبرگزاری رویترز درباره ساعات پایانی حکومت اسد نوشت: رئیس جمهور سابق سوریه بسیاری از نزدیک‌ترین یاران خود را در مورد نقشه فرار به روسیه فریب داد و در تاریکی رها کرد. او در جلسه‌ای اطمینان داد که کمک‌ها به زودی خواهد رسید و از نیرو‌های زمینی خواست به جنگ ادامه دهند. اسد سپس به مدیر دفترش گفت که به خانه می‌رود، اما به جای آن به فرودگاه دمشق رفت. اسد از فرودگاه دمشق به پایگاه نیروی هوایی روسیه در حمیمیم پرواز کرد و از آنجا به روسیه پرواز کرد - و در راه هواپیما ترانسپوندر خود را خاموش کرد. همسرش اسما و سه فرزندش از قبل در روسیه منتظر او بودند. یک هفته قبل از سقوط رژیم اسد، اسد از روسیه بازدید کرد و درخواست او برای کمک نظامی گسترده روسیه به طور قاطع رد شد. در دیدار با وزیر خارجه ایران در دمشق در دوم دسامبر، او بسیار تنش بود و از ارتش سوریه انتقاد کرد، اما مقامات ارشد ایرانی گفتند که او هرگز درخواست کمک نظامی ایران در سوریه نکرده است. به گفته مقامات، اسد می‌ترسید که چنین کمکی واکنش گسترده اسرائیل را علیه ایران در سوریه یا حتی خود ایران برانگیزد.
ترامپ: از عضویت اوکراین در ناتو حمایت نمی‌کنم
رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در نشستی در پاریس در روز ۷ دسامبر به روسای جمهور فرانسه و اوکراین گفته که از پیوستن اوکراین به ائتلاف ناتو حمایت نمی‌کند. روزنامه وال‌استریت‌ژورنال گزارش داد ترامپ همچنین گفته که وظیفه حمایت از اوکراین و همچنین نظارت بر آتش‌بسی که در آینده برقرار می‌شود به عهده اروپایی‌ها است. رئیس‌جمهور منتخب آمریکا حضور نیرو‌های کشورش در اوکراین را منتفی دانسته و وظیفه استقرار هر گونه نیرو در این کشور اروپای شرقی را به اروپایی‌ها محول کرده است.

  • ارسال نظرات