توصیه بلینکن به ترامپ
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در نشست شورای روابط خارجی آمریکا با ادعای اینکه تغییر دکترین هستهای و تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای اجتنابناپذیر است، گفت که بهتر است ترامپ برای ممانعت از این امر، با تهران مذاکره کند. بلینکن در ادامه ادعاهای خود افزود که مقامهای تهران از پیامدهای دستیابی به سلاح هستهای آگاه هستند و فکر میکنم در حال حاضر امکان مذاکره وجود دارد.
مقام اسرائیلی: باید از کردهای سوریه حمایت کنیم
وب سایت عبری والا به نقل از یائیر گولان، رئیس حزب کارگر رژیم گفت: «اسرائیل باید نگران حمله ترکیه به کردهای سوریه باشد. باید برای حمایت از کردها پیشقدم شویم تا با ترکیه و اسلام تندرو سنی [مستقیماً]مقابله نکنیم!» اظهارات گولان چند روز پس از آن بیان میشود که نشریه جروزالم پست چاپ سرزمینهای اشغالی ۱۹ آذرماه و یک روز پس از سقوط حکومت بشار اسد گزارش داده بود که مقامات کرد سوریه از اسرائیل درخواست کمک کردهاند. طبق این گزارش، نمایندگان کرد با مقامات اسرائیلی تماس گرفتهاند و از آنها تقاضای حمایت کردهاند. همچنین گفته شده بود که گدعون ساعر، وزیر امور خارجه رژیم اسرائیل نیز اخیراً در دیدار با همتایان اروپایی و آمریکایی خود بر لزوم حمایت از کردهای سوریه تاکید کرده است. عمر چیلیک، سخنگوی حزب عدالت و توسعه ترکیه (حزب حاکم) نیز به شبکه «خبر ترک» گفت که اسرائیل اقدام به سرمایهگذاری در گروهک حزب کارگران کردستان (پ. ک. ک) کرده و به آن امید بسته است.
نبرد پنهان در خاک سوریه
روزنامه واشنگتن پست نوست: سقوط بشار اسد در سوریه زلزلهای ژئوپلیتیکی ایجاد کرده که رقابت قدرتهای خارجی و بازیگران داخلی را تشدید کرده است. نیروهای آمریکا، ترکیه و اسرائیل حملات خود را در مناطق مختلف افزایش دادهاند، در حالی که ایران و روسیه بهعنوان حامیان اصلی اسد، عقبنشینی کردهاند. هیئت تحریر الشام کنترل دمشق را به دست گرفته و محور قدرت منطقهای در حال تغییر است. بیثباتی سوریه، تنشها و درگیریهای جدیدی در منطقه ایجاد کرده است. در نخستین هفته پس از فرار بشار اسد که اکنون به مسکو پناه برده، سه قدرت خارجی به اهدافی در این کشور حمله کردند: ایالات متحده علیه بقایای داعش در شرق سوریه، ترکیه علیه نیروهای کرد در شمال شرق و اسرائیل علیه تأسیسات نظامی دمشق در نقاط مختلف.
ترکیه آماده یورش گسترده به سوریه
وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که ترکیه و متحدان شبهنظامی آن در حال بسیج نیرو در امتداد مرز با سوریه هستند. اقدام ترکیه نگرانیها از حمله گسترده به مناطق تحت کنترل کردها را افزایش داده است و عملیات نظامی ترکیه در آن سوی مرز ممکن است قریبالوقوع باشد. به نظر میرسد که عربستان بر خلاف مصر، امارات و اردن چندان نگران تحرکات ترکیه نیست و چه بسا علت آن تاثیر تحولات سوریه در تضعیف نفوذ منطقهای رقیب ایرانی است. در کنار آن هم گویا ترکیه به گفته هاکان فیدان وزیر خارجه آن «در بالاترین سطوح»، تحولات سوریه را با عربستان هماهنگ کرده است.