۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۴۸
۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1293)

رسانه های داخلی

۱۶ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

هدف آمریکا از مذاکره، مهار ایران است نه رفع تحریم‌ها
روزنامه کیهان نوشت: هفته گذشته سه گزارش و یادداشت مهم در فارن افرز، هیل و آکسیوس در آستانه شروع دولت جدید آمریکا، موضوع آینده مسائل میان تهران و واشنگتن را به کانون توجهات بازگرداند. نگارش این یادداشت‌ها از سوی افراد ذی‌نفوذی همچون نفیو، معمارتحریم‌های ایران در وزارت امور خارجه آمریکا، هافمن به عنوان یکی از تحلیلگران برجسته جریان راست افراطی در این کشور و همچنین باراک راوید تحلیلگر امنیتی صهیونیست در سی ان ان و آکسیوس، نشانگر این است که برآیند سیاستمداران، سیاست‌گذاران و صاحب‌نظران در دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات بر این است که هرگونه حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران درصد موفقیت پایینی داشته و معادله هسته‌ای میان ایران و غرب را پیچیده‌تر خواهد کرد. از سویی دیگر نیز نکته پنهان و آشکار در این مواضع اخیر آمریکایی‌ها، تمرکز آنان بر استفاده از ابزار مذاکره نه برای حل مسائل که برای مهار ایران است و دیگر نکته مندرج در این نوشته‌ها ناکارآمدی و عدم کارایی تحریم‌ها بر علیه ایران در دوران جاری نسبت به دوره پیش از برجام است.
اذعانی دوباره به ماهیت صلح آمیز برنامه اتمی ایران
"مرکز پژوهشی کنگره آمریکا" در گزارشی، بار دیکر به واکاوی سناریو‌ها و ادعا‌های مختلف با محوریت پرونده اتمی ایران و آنچه حرکت احتمالی تهران به سمت ساخت تسلیحات اتمی ادعا می‌شود، پرداخته است. این مرکز پژوهشی ورای تخمین‌های زمانی مختلفی که در مورد احتمال تغییر جهت برنامه اتمی ایران به سمت ساخت یک سلاح اتمی مطرح می‌کند، تاکید دارد که نه دولت آمریکا و نه آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکنون نتوانسته اند شواهد متقنی را دال بر اراده ایران جهت کسب تسلیحات اتمی بیابند. با این همه، این مرکز پژوهشی با استناد به مواضع مقام‌ها و چهره‌های مختلف آمریکاییِ مرتبط با پرونده اتمی ایران تاکید دارد که ایران از توانمندی‌های لازم برای ساخت تسلیحات اتمی برخوردار است. این در حالی است که به اذعان مقام‌ها و نهاد‌های آمریکایی، ایران هیچ تخلفی را در قابل معادله اتمی خود و تغییر جهت به سمت ساخت سلاح هسته‌ای انجام نداده است. در قالب گزارش مذکور طبق معمول حجم شانتاژ‌های تبلیغاتی علیه ایران بسیار بیشتر از واقعیات موجود است.
خیانت به سبک اپوزیسیون‌های خارج نشین
روزنامه صبح‌نو نوشت: این اولین‌بار نیست که بخشی از اپوزیسیون با اقدامات و درخواست‌های خود، منافع ملی ایران را به خطر می‌اندازد. در دوره پیشین ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، این گروه‌ها به شدت از سیاست «فشار حداکثری» حمایت کردند و به‌طور علنی خواستار اعمال تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران شدند. اکنون با تغییر فاز از تحریم به درخواست حمله نظامی، این گروه‌ها وارد مرحله جدیدی از بی‌مسئولیتی و خیانت آشکار شده‌اند. چنین درخواست‌هایی نشان می‌دهد که این گروه‌های اپوزیسیون هیچ درکی از شرایط مردم کشورمان ندارند. آنها درحالی‌که در خارج از کشور زندگی می‌کنند، با بی‌مسئولیتی کامل به دنبال تشدید فشار‌ها بر مردم ایران هستند. این تناقض آشکار میان شعار‌های آزادی‌خواهی و اقدامات ضد مردمی، تنها به تضعیف جایگاه این گروه‌ها منجر می‌شود.
اظهارات رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی درخصوص توان هسته‌ای
فریدون عباسی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی و نماینده پیشین مجلس در گفت‌وگویی با رسانه خط انرژی گفت: اگر ایران مورد تهاجم کشوری قرار بگیرد که دارای بمب اتمی است و حتی ایران را هم تهدید کرده؛ آیا ما نباید از این کشور دفاع کنیم؟ داشتن مواد اصلی بمب هسته‌ای مثل اورانیوم غنی‌شده و آب سنگین برای کشور ما ضروریست تا بازدارندگی ایجاد کند. فناوری غنی‌سازی کاملاً در اختیار ایران است. ما خیلی وقت پیش از مرحله ساخت سلاح اتمی گذشته‌ایم. ما روی انواع مواد منفجره از زمان جنگ تحمیلی تاکنون کار کرده و طراحی انفجار را بلدیم. به نظرم، ایران باید اورانیوم غنی‌شده خود را انباشت کرده و در جایی امن محفوظ کند تا هیچ بمبارانی نتواند آن را از بین ببرد.
خط خبری رسانه‌های اصلاحات درخصوص تحولات سوریه
روزنامه هم‌میهن، جولانی را بخش جدیدی از جهان اسلام خوانده و نوشته است: شاید بتوان ظهور محمد جولانی و به قدرت رسیدن او را خوانش دیگری از اسلام دانست که هرچند به قرائت اخوان‌المسلمین نزدیک است و ذیل اسلام اِخوانی بتوان صورت بندی کرد، اما ویژگی‌های متفاوتی هم دارد که هنوز مشخص نکرده می‌خواهد بنا را بر قابلیت‌های ایدئولوژیک و افتراقات مذهبی بگذارد یا برآن است گذشته خود را به کلی فراموش کند یا کنار بگذارد. مصاحبۀ قبلی او این احتمال را تقویت کرد که مایل است در قامت یک رهبر توسعه‌گرای سیاسی شناخته شود و به همین خاطر تعابیر تحریک‌آمیز مذهبی به کار نبرده و اظهار امیدواری کرده ایران محاسبات خود دربارۀ مداخله در منطقه را تغییر دهد و نقش مثبتی ایفا کند. اظهاراتی که به وضوح بر وجوه سیاسی تأکید دارد و قضیه را دینی و مذهبی نکرده است.
روزنامه اعتماد نیز در سرمقاله خود خواهن عادی سازی با جولانی شده و می‌نویسد: عاقلانه است که ما رابطه خوبی را با این دولت بنا کنیم و رقابت‌مان با ترکیه در سوریه را هم به خوبی مدیریت کنیم. بالاخره ترکیه از این فرصت استفاده کرد. یک فرصتی است و هر کشوری استفاده می‌کند. مثل اینکه آمریکا آمد، عراق و صدام را هدف قرار داد و ما از این فرصت استفاده کردیم و طبیعی بود که استفاده کنیم. عاقلانه‌ترین کار صبر و دخالت نکردن در وضعیت سوریه است. تهدید ایران یک عامل وحدت‌بخش برای بسیاری از نیرو‌های منطقه‌ای بود. روسیه هم برای نیرو‌های بین‌المللی مهم بود، اما بیشتر برای نیرو‌های منطقه‌ای تهدید ایران مهم بود. اگر تهدید ما کنار برود، تضاد منافع در سوریه شروع می‌شود و خود را نشان می‌دهد. به نظرم، ما باید کنار بنشینیم و سعی نکنیم که در امور دخالت کنیم.
نگاهی بر طرح استیضاح ۲ وزیر
به گزارش الف، اخیراً استیضاح دو نفر از وزرای دولت کلید خورده و بدین ترتیب عبدالناصر همتی و محسن پاک‌نژاد اولین کسانی هستند که زیر ذره‌بین نظارتی نمایندگان مجلس قرار گرفته است. هر چند که استیضاح دو تن از وزرا هنوز در ابتدای راه قرار دارد و سرانجام آن مشخص نیست، اما روند طی شده در هفته‌های گذشته نشان می‌داد که شرایط آشفته اقتصادی و افسار‌گسیختگی نرخ ارز و همچنین قطعی‌های برق که برخی آن را اهمال در ذخیره‌سازی سوخت نیروگاه‌ها توسط وزارت نفت عنوان می‌کردند، شرایط را به‌سمت تقابل نمایندگان با وزرای اقتصاد و نفت خواهد برد. اگرچه به‌نظر می‌رسد با توجه به تعداد امضا‌های جمع‌آوری‌شده برای استیضاح وزرای نفت و اقتصاد، محسن پاک‌نژاد از طریق برگزاری جلسه با نمایندگان خواهان استیضاح در کمیسیون انرژی، ورق را به سوی خود برگرداند، اما این وضعیت در خصوص همتی چندان مشخص نیست، چون به‌دلیل افزایش شدید نرخ ارز، فشار افکار عمومی روی مجلس برای استیضاح افزایش یافته و هم نمایندگان بسیاری هستند که مخالف ادامه فعالیت او بوده و در هفته‌های گذشته بار‌ها بر استیضاح او تاکید کرده‌اند.

  • ارسال نظرات