۲۰۲۵ ۲۰ January - دوشنبه ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۳۵۰
۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1295)

رسانه های داخلی

۱۷ دی ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

بالاخره ترامپ چراغ سبز داد یا بایدن تسهیل کرد؟!
روزنامه غربگرای هم‌میهن در مطلبی مدعی شد افزایش صادرات نفت ایران، به دلیل چراغ سبز ترامپ به ایران است. دونالد ترامپ رئیس‏ جمهور جدید آمریکا در دوره انتخابات موضع مثبتی در قبال ایران داشت و این‌گونه به نظر می‌‏رسد که به دنبال آرامش در خاورمیانه است تا منفعت اقتصادی ببرد.
پی نوشت: رسانه‌های اصلاحات چند ماه پیش مدعی بودند افزایش فروش نفت ایران به دلیل «شُل کردن» پیچ تحریم‌ها توسط بایدن است و از این طریق نسخه مذاکره با آمریکا می‌پیچیدند. به نظر می‌رسد اکنون که رئیس‌جمهور آمریکا تغییر کرده آنها تحلیل‌شان را به روز کرده و همان نسخه همیشگی را تجویز می‌کنند.
استیضاح وزرای نفت و اقتصاد از منظر روزنامه شرق
روزنامه شرق نوشت: در روز‌های گذشته با شکست پروژه استعفای پزشکیان، چهره‌های تندرو مجلس پروژه جدیدی را برای حمله و تضعیف دولت با نام «استیضاح» کلید زدند. این در حالی بود که در روز‌هایی که نمایندگان عضو پایداری مجلس دنبال استیضاح وزرای پزشکیان بودند، ویدئوی تذکر رهبر معظم انقلاب درباره استیضاح وزرا در مدت کوتاه مسئولیت سه یا چهار ماهه در فضای مجازی وایرال شد. اما تذکر رهبر معظم هم نتوانست مانع تلاش‌های این نمایندگان برای ثبت طرح استیضاح شود. استیضاح حق قانونی نمایندگان مجلس برای نظارت بر عملکرد دولت است که البته بسته به همسویی و دوری و نزدیکی با دولت، ممکن است این حق به فراموشی سپرده شود؛ مانند آنچه درباره دولت سیزدهم شاهد بودیم و طرح استیضاح به‌ویژه سال اول آن دولت یک تابو بود. این طرح در دولت چهاردهم به حربه‌ای برای تسویه حساب سیاسی تبدیل شده است.
تابو شکنی مذاکرات مستقیم با آمریکا به سبک رسانه اصلاحات
روزنامه اعتماد نوشت: پرسش آن است که آیا از طریق مذاکره و توافق با امریکا همه مشکلات کشور حل می‌شود؟ باز هم پاسخ منفی است. اما نمی‌توان انکار کرد بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی کشور از طریق توافق با آمریکا حل می‌شود. اتفاقاً آمریکا هم قطعاً در راستای منافع ملی خود، مذاکره با ایران را پیگیری می‌کند. دومین فصل مشترک ایران و آمریکا این است که مذاکره هزینه‌هایی به مراتب کمتر از جنگ و تخاصم و رویارویی برای دو طرف دارد. ایران و آمریکا باید به سمت مذاکرات مستقیم حرکت کرده و تابوی مذاکرات مستقیم را بشکنند. هر تصمیمی به جز مذاکره، پرونده ایران را وارد دوره‌ای از تنش و التهاب می‌کند و ممکن است، باعث راه‌اندازی مکانیسم ماشه شود. راهبرد مذاکره‌کنندگان ایرانی باید کاهش درجه تخاصم میان ایران و امریکا باشد. ایران می‌تواند از طریق بهبود روابط با امریکا بسیاری از دشمنان کشور را که به دنبال تنش‌آفرینی هستند، کنترل کند.
واکنش واعظی به شایعه استعفای رئیس‌جمهور
محمود واعظی رییس دفتر رییس‌جمهور در دولت دوازدهم در گفتگو با ایلنا گفت: اشاعه خبر جعلی استعفای رییس‌جمهور، ابتدا از سوی منافقین و گروه‌های اپوزیسیون خارج‌نشین، در راستای تضعیف و تخریب کلیت نظام طراحی شده و هدف این دروغ‌پردازی‌ها تنها آقای پزشکیان و دولت او نیست. متاسفانه گروهی تندرو که از آغاز فعالیت آقای پزشکیان و دولت چهاردهم با ایشان مخالفت کرده‌اند، این ایده وارداتی را تبلیغ و گسترش دادند. این گروه اقلیت به رغم ادعای تبعیت از ولی فقیه، حتی در زمانه فعلی که مقام معظم رهبری به شکل ملی از دولت آقای پزشکیان حمایت می‌کنند، به تخریب و تضعیف دولت و شخص آقای پزشکیان ادامه می‌دهند.
سیاست ایران در قبال جولانی چه خواهد بود؟
سایت فردانیوز نوشت: ابوالفضل ظهره‌وند، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، درباره شرایط حاکم بر سوریه گفت: وقتی می‌گوییم جولانی باید نام آمریکا را هم پشت سر او بیاوریم، زیرا او مستقیما از آمریکا خط می‌گیرد. جولانی یکی از نفرات اصلی داعش بوده و حالا چنین فردی را آورده‌اند تا حاکم سوریه باشد و مثلا می‌خواهد سوریه را ساماندهی کند. جولانی فردی اخوانی و تندرو است. باید صبر کنیم و ببینیم موضع او و حاکمان جدید سوریه در قبال اسرائیل چه خواهد بود. ایران فعلا نظاره می‌کند تا ببیند سوریه به کدام سمت می‌رود. زمانی در این کشور داعش ظهور کرد و حاج قاسم و مدافعان حرم رفتند و این پدیده شوم را از بین بردند. اکنون هم طبیعی است اگر سوریه به سمت فضای خشونت و داعشی‌گری و کشتن مردم پیش برود، ایران به وظیفه خود عمل می‌کند. به هر حال اکنون جمهوری اسلامی ایران مشغول رصد و ارزیابی آنچه در سوریه می‌گذرد، است و نمی‌شود گفت که سیاست ایران در قبال سوریه کنونی چه خواهد بود، زیرا زود است و باید صبر کرد.
اظهارات جدید محسن هاشمی
محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ضمن تعریف و تمجید از مرحوم هاشمی و دولت سازندگی در گفتگو با خبرگزاری ایرنا گفت: "از سال ۱۳۸۴ که احمدی‌نژاد در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران پیروز شد، افراط جای اعتدال را گرفت... من همه مشکلات را از چشم افراطیون می‌بینم. ما ۲۰ سال است که به سمت افراط رفتیم. "
پی نوشت: آقای هاشمی هیچ اشاره‌ای به این موضوع نمی‌کند که مردم چه خاطره‌ای از عملکرد دولت سازندگی به ریاست مرحوم هاشمی رفسنجانی داشتند که سال ۱۳۸۴ حاضر نشدند به ایشان برای ریاست‌جمهوری رأی دهند. معلوم نیست که آقای هاشمی اولاً «بیست سال» را از کجا آورده و ثانیاً چرا عملکرد بیش از ۳۲ساله هم‌قطاران خود در اداره کشور را نادیده گرفته و فقط به کمتر از یازده سال اداره کشور توسط جناح رقیب خود می‌پردازد؟! لازم به ذکر است همه دولت‌ها در جمهوری اسلامی فارغ از هر گرایش سیاسی خدماتی داشته‌اند و اتفاقاً برخلاف نظر آقای محسن هاشمی خدمات دولت‌های جناح رقیب ایشان در آن کمتر از ۱۱ سال به مراتب بیشتر از ۳۲ سال خدمات هم‌قطارانشان بوده است.
اخلاق مداری پزشکیان از زبان مشاور احزاب و تشکل‌های رئیس جمهور
نورالدین آهی، چهره نزدیک به پزشکیان و مشاور احزاب و تشکل‌های رئیس جمهور در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت: در سال ۱۴۰۰ به حضور پزشکیان رسیدم و اعلام کردم شما می‌توانی وارد عرصه انتخابات ریاست جمهوری شوی و دلایل بسیاری را مطرح کردند یکی از آنها این بود که عالم سیاست ایران چندین سال است که حوزه غیر اخلاقی را طی می‌کند، اخلاق در مسیر سیاست ذبح شده است. به او گفتم شما آدم اخلاق مداری هستید و می‌توانید حوزه سیاسی را نجات دهید و این برایش جذاب بود. پایگاه اساسی آقای پزشکیان اصلاح طلبان بودند لذا نباید فراموش کنیم که پایگاه اصلی ما اصلاح طلبی است، اما جریان‌های معتدل اصولگرایی نیز از آقای پزشکیان حمایت کرده‌اند. آنها را ارزشمند می‌دانیم و از نظراتشان استفاده می‌شویم حالا نظرات آنها بر نظرات خودمان اولی است و اگر کاربردی باشد حتماً به نظرشان توجه می‌کنیم. همین طور طیف عظیمی از جامعه ایرانی شامل قومیت‌ها، اهل سنت و … به آقای پزشکیان اقبال نشان دادند.

  • ارسال نظرات