توصیه به ترامپ برای توافق با ایران
روزنامه ایران ترجمه مقالهای از فارین افرز را منعکس کرده است که در این مطلب با عنوان «وقت محدود مصالحه با تهران» آمده است: تجربه نشان میدهد که باید در خصوص نتایج استفاده از نیروی نظامی یا تحریمهای اقتصادی و همچنین تلاش برای اقدامات سخت در قبال نظام سیاسی ایران محتاط بود. مسأله فقط تعیین اهداف نیست، بلکه اولویتبندی نیز اهمیت دارد، چرا که بدون شک نیاز به مصالحه وجود خواهد داشت. دیپلماسی باید امکان یک توافق بزرگ را بررسی کند: ایران باید به سقفی باز و قابلراستیآزمایی برای برنامه هستهای خود متعهد شود که میزان مواد غنیشده و سطح غنیسازی را محدود کرده و تضمین کند که هرگونه فعالیت یا ظرفیت هستهای ممنوعه مدتها قبل از تولید سلاح هستهای کشف شود. چنین توافقی از جنبههای قابلتوجهی با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال ۲۰۱۵ تفاوت خواهد داشت، چرا که برجام محدودیتهای زمانی داشت و رفتار منطقهای ایران را نادیده میگرفت؛ بنابراین رویکرد صحیح برای واشنگتن این است که با دیپلماسی آغاز کند. پیشنهاد کاهش تحریمها در ازای محدودیتهای هستهای و منطقهای احتمالاً در کوتاهمدت به نفع ایران خواهد بود.
هل دادن پزشکیان به سمت مذاکرات توسط رسانههای اصلاحات
روزنامه اعتماد: اصولی که ایران سالیان سال درباره آن صحبت میکرد یعنی عزت، مصلحت و حکمت باید در دستور کار دوباره مسئولان قرار گیرد. مردم ایران با سختیهای بسیاری مواجهند، مهاجرتهای بسیاری صورت میگیرد و گذرنامه ایران تضعیف شده. ایران این روزها نیازمند یک شجاعت ویژه در تصمیمگیری است. رویکردی که چند سال قبل در بیانات رهبر معظم انقلاب به آن اشاره و ذیل عنوان نرمش قهرمانانه از آن یاد شد. حتی در صحبتهای اخیر معظمله هم ماجرای شکست احد به عنوان یک مثال تاریخی مطرح شد. همچنین زمانی که مصلحت عامه مسلمین ایجاب میکرد امام حسن (ع) صلح را انتخاب کردند تا منافع مردم محقق شود. این روند از سوی ایران مدل ۱۴۰۳ هم باید در دستور کار قرار بگیرد.
روزنامه هممیهن به نقل از ریچارد هاس افسر سابق سازمان سیا در جنگ عراق نوشت: تهران باید اطمینان دهد هر فعالیت یا توانمندی ممنوعهای مدتها پیش از اینکه برای ساخت سلاح هستهای به کار گرفتهشود، شناسایی شود. چنین توافقنامهای همچنین موضوع حمایت نظامی ایران از هر بازیگر غیردولتی مانند حزبالله، حماس و حوثیها را غیرممکن میکند. این توافق همچنین برنامه موشکی ایران را محدود میکند. چنین توافقی به صورت ماهوی با توافقنامه برجام ۲۰۱۵ متفاوت است، چراکه آن توافق برای محدودیتهای هستهای تاریخ تعیین کردهبود و فعالیتهای منطقهای ایران را نادیده گرفتهبود.
اظهارات واعظی درخصوص FATF
محمود واعظی، از مقامات دولت اعتدال به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با ایلنا با بیان اینکه موضوع معیشت و اقتصاد نیز با تحریمهای ظالمانه و تبادلات بین بانکی با بانکهای خارجی (FATF) ارتباط دارد، اظهار کرده است: رفع تحریمهای ظالمانه و ایجاد هماهنگی فیمابین دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص دو لایحهای که در این مجمع بلاتکلیف مانده، موجب خواهد شد که محدودیتهای روابط بانکی با بانکهای خارجی نیز مرتفع شود. در این صورت میتوان امیدوار بود که گشایشهایی در زمینه معیشت مردم و اقتصاد کشور به وجود آید. اگر این موضوعات حل و فصل شود، بسیاری از مسائل دیگر نیز قابل حل خواهد بود. در چنین شرایطی با کسب رضایتمندی مردم، دولت موفق میشود تا به گفتمان وفاق نزدیک شود!
علت ناترازی انرژی از نگاه قالیباف
محمدباقر قالیباف، طی سخنانی در جلسه کمیسیون انرژی مجلس پیرامون ناترازی برق گفته است: باید بپذیریم که ما ناترازی انرژی نداریم، بلکه ناترازی مدیریتی داریم و تا زمانی که ناترازی مدیریتی را حل نکنیم، نمیتوانیم ناترازی انرژی را حل کنیم. هم به مردم و هم به دوستانمان در مجلس میگویم که شما در آینده نزدیک خواهید دید که با پیگیریها به شدت این حجم قاچاق سوخت که انجام میشود کاهش خواهد یافت.
نسخه فعالان اصلاحطلب برای حل مشکلات کشور
محمدرضا تاجیک، از فعالان اصلاحطلب اخیراً طی یادداشتی با عنوان "به وقت تغییر" در انصافنیوز نوشت: ایران، در تاریخ اکنون خود، یکبار دیگر شاهد نوعی مومیاییشدن و انجماد نظام اندیشگی است. در این دوران، هیچگاه امکان تجربۀ رخداد «گشت از خویشتن» یا هستیشناسی انتقادی خویش و خروج از نازایی تبآلود اندیشگی و صغارت خودخواسته و دگرخواسته، فراهم نگشته، و هیچگاه امکان محاسبۀ نفس یا محاکمۀ نفس ممکن نگردیده است. شاید موثرترین راه برونشد از این انجماد و سترونی و تصلب، آن باشد که اصحاب قدرت بگذارند آنچه اکنون به نام نظم و نظام انقلابی- دینی تجربه میشود، به بیان هگل، با انتقاد از خویش، اعتماد و اطمینان به خویش را بازیابد، و از رهگذر غلبه بر خویش، خویش را فعلیت بخشد، و شرایطی ایجاد شود که این نظم و نظام بتواند از «خود بهمثابه امر واقع و امر نمادین» فاصله بگیرد، پرسش کند، و خویش را به صورت و سیرت دیگر تغییر دهد. امروز، انقلاب بیش از همیشه به انقلاب نیازمند است. به بیان دیگر، انقلاب و نظام انقلابی تنها با پوستانداختن میتواند پوست خود را نجات دهد.
ابهام در ایده وفاق
روزنامه خراسان نوشت: در وضعیت کنونی دولت، شاهد نقص اساسی در موجودیت ایدهای جامع و منسجم هستیم. اساساً، دولت فاقد یک ایده مرکزی مشخص است که بتواند جهتگیریهای اساسی و استراتژیک دولت را با توجه به آن شکل دهد. این فقدان ایده، تنها به نبود یک دیدگاه روشن محدود نمیشود، بلکه در حقیقت به نوعی فقدان هویت در معنای عملی و کارکردی خود نیز اشاره دارد. وفاق به عنوان شعار مرکزی دولت به یک شعار غیرعملی تبدیل شده است، نه به یک ایده یا مفهوم استراتژیک. وفاق به خودی خود به هیچوجه نمیتواند محتوای معناداری داشته باشد، مگر آن که در چارچوب یک ایده و استراتژی مشخص دولت، نقشی معنادار ایفا کند.
واکنش سخنگوی دولت به قانون حجاب
به گزارش ایرنا، فاطمه مهاجرانی در نشست خبری اظهارکرد: برخی مفاد قانون حجاب میتوانست تبعات اجتماعی سنگینی داشته باشد. درباره قانون حجاب و عفاف، نظر نهادها از نظر شخصی اولی است. دو بار این قانون در نهادهای ذی ربط به تعویق افتاده است. برخی مفاد این قانون خیلی تبعات اجتماعی سنگینی میتوانست داشته باشد. حجاب امری تربیتی است. زنان ایرانی به زیست عفیفانه پایبند هستند. در خصوص بررسی مجدد قانون عفاف و حجاب، چیز جدیدی در دستور کار نیست. البته اقدامات کارشناسی در معاونت حقوقی انجام شده ولی تا رسیدن به قانون جدید زمان میبرد.