چند گاهی است در میان نظامیان عالی رتبه و بعضی از تحلیلگران استعمال واژه ترکیبی اخوان المسلمین سکولار به وفور شنیده میشود. سوال اینجاست آیا کاربرد واژه اخوان المسلمین با ترکیب سکولار صحیح است؟
باید گفت با تعاریف موجود از سکولاریسم و تعبیر ساده از آن یعنی جدایی دین از سیاست یا دولت و تفسیر مطلق جدایی این دو عنصر به نظر ترکیب درستی با اخوان المسلمین به ذهن متبادر نمیسازد. اما اگر سکولاریسم را همانند عرفی شدن پنداریم آنگاه میتوان تصویری زیباتر از این ترکیب در نظر مجسم نمود. البته در نگرش سیاسی اخوان المسلمین دو دیدگاه وجود دارد؛ اولین، آنان که معتقدند دین هیچگاه از مرام سیاسی آنها خارج نبوده است و احکام حکومتی را متاثر از دین میدانند و دیدگاه دیگر معتدلتر هستند و جنبه مردم سالاری و حقوق بشر را پر رنگتر میدانند. پس هیچگاه خارج از دین در اخوان المسلمین عمل سیاسی صورت نگرفته است؛ که اگر این اتفاق صورت پذیرد دیگر تمیز بین تفکرات سکولار و اخوان المسلمین بسیار دشوار خواهد بود. آنچه ما در سوریه کنونی شاهد آن هستیم حاصل سقوط نظام سکولار و بروز یک اسلام سیاسی آمریکایی میباشد که به ضرورت ظاهر متعادل به خود دیده است و به دلیل همین فقر معنایی هیچگاه نخواهد توانست شاهد یک نظام سیاسی مقتدر مستقل باشد.
در میان اندیشمندان علم سیاست از واژگان برداشتهای متفاوتی صورت میپذیرد ولی به نظر میرسد در باب سوریه و تحولات آن همان «اسلام آمریکایی» شایستهتر و نزدیکتر به فرمایشات رهبر معظم انقلاب است.