واکنشهای تند کشورهای مختلف به اظهارات ترامپ برای کوچاندن مردم غزه
- وزیر خارجه انگلیس ما باید ببینیم که فلسطینیها در سرزمینهای خود در غزه و کرانه باختری زندگی میکنند و موفق میشوند. ما همیشه این مساله را واضح بیان کردهایم که باور ما راه حل دو دولتی است.
- وزارت امور خارجه فرانسه: پاریس مخالفت خود با هرگونه جابجایی اجباری فلسطینیها در غزه را تایید میکند که نقض جدی قوانین بینالمللی، حمله به آرمانهای مشروع فلسطینیها، مانع اصلی راهحل تشکیل دو دولتی و عامل اصلی بیثبات کردن شرکای نزدیک ما، مصر و اردن، و کل منطقه است.
- وزیر خارجه ترکیه: کوچ اجباری ساکنان غزه قابل پذیرش نیست. این موضوع بیهوده است؛ پرداختن به آن ارزشی ندارد
- اتحادیه عرب: طرح ترامپ برای آواره کردن فلسطینیان از نوار غزه از نگاه جهان عرب و جامعه بینالملل مردود بوده و در مخالفت با قوانین بینالمللی است. این نهاد بین المللی افزود این طرح نتیجهای جز بیثباتی نداشته و کمکی به تحقق راهکار دو دولتی نمیکند.
- نماینده کشور چین در شورای امنیت سازمان ملل متحد: طرح ترامپ در مورد غزه و آواره کردن مردم آن غیر قابل فهم است و کشورهای عربی با این پیشنهاد مخالف هستند.
- وزارت خارجه اندونزی: ما به شدت با هرگونه تلاش برای کوچ اجباری فلسطینیان با استفاده از زور و تغییر ترکیب جمعیتی اراضی فلسطین اشغالی مخالفیم.
- دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد: هر گونه کوچ اجباری یا جابجایی ساکنان اراضی اشغالی کاملاً غیر قابل قبول است.
اعتراف به افول سلطه دلار
«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا با اشاره به تبادل تجاری چین و برزیل با ارزهای محلی و استفادهنکردن از دلار تأکید کرد که افزایش این روند موجب میشود که تا ۵ سال آینده واشنگتن دیگر قادر نباشد کشورها را تحریم کند.
بر خلاف تبلیغات، دیدار نتانیاهو با ترامپ دوستانه نبود
به گزارش کانال تلگرامی پارسین TV، کمبل کریگ، استاد روابط بینالملل انگلستان درخصوص دیدار نتانیاهو و ترامپ گفت: بر خلاف تبلیغات، دیدار نتانیاهو با ترامپ دوستانه نبوده و او به اسرائیل این پیام را رسانده که با حمله به ایران مخالف است و با اسرائیل هیچگونه همراهی نخواهد کرد. ملاقات انجام شده حاکی از نگرانیهای نتانیاهو از فشارهای ترامپ است. این دیدار نشاندهنده اهمیت روابط اسرائیل و آمریکا نیست و دوستانه نبوده است.
امضای یادداشت ریاستجمهوری برای بازگرداندن فشار حداکثری
درگاه خبری میدل ایست آی: دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در آستانه دیدارش با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، دستوراتی را امضا کرد که شامل بازگرداندن سیاست "فشار حداکثری" علیه ایران میشود. وی از وزارت خزانهداری خواسته تا تحریمهای بیشتری علیه فروش نفت ایران اعمال کند و صادرات نفت این کشور را به صفر برساند. ترامپ گفت که در مورد اعمال این تحریمها "دو دل" بوده و امیدوار است که نیازی به آنها نباشد. او تأکید کرد که ایران تحت هیچ شرایطی نباید به سلاح هستهای دست یابد، اما در عین حال مایل است با همتای ایرانی خود مذاکره کند. ترامپ قصد دارد تحریمهای ثانویهای علیه کشورهایی مانند چین، که خریدار اصلی نفت ایران است، اعمال کند. این اقدام میتواند تنشها میان واشنگتن و پکن را افزایش دهد. ترامپ پیش از انتخابات گفته بود که تحریمها میتوانند به دلار آمریکا آسیب برسانند و آن را به خطر بیندازند. او معتقد است که تحریمها باید به سرعت اعمال و سپس برداشته شوند تا به ارزش دلار لطمهای وارد نشود.
۱ درصد از کارکنان دولت، پیشنهاد استعفای ترامپ را پذیرفتهاند
ایندیپندنت انگلیسی نوشت: دولت ترامپ برنامهای برای کاهش نیروی کار فدرال ارائه داده که در آن کارمندان در صورت استعفا تا ۶ فوریه، حقوق و مزایا را تا ۳۰ سپتامبر دریافت خواهند کرد. تاکنون تنها ۲۰،۰۰۰ نفر (حدود ۱٪) از این پیشنهاد استفاده کردهاند، در حالی که دولت انتظار داشت ۱۰٪ از کارکنان آن را بپذیرند. این برنامه بخشی از تلاشهای دولت ترامپ برای بازسازی نیروی کار فدرال با تمرکز بر بازگشت به دفاتر، افزایش کارایی، انعطافپذیری و استانداردهای سختگیرانهتر است. کارمندانی که استعفا دهند، میتوانند تا زمان پایان اشتغال رسمی خود شغل دیگری بگیرند، اما احتمال پذیرش درخواست بازگشت آنها کم است.
۸۰ درصد اسرائیلیها خواستار پاکسازی نژادی غزه هستند
بر اساس نظرسنجی «مؤسسه سیاست مردم یهود»، ۸۰ درصد از یهودیان اسرائیلی از طرح دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای اخراج فلسطینیها از غزه و انتقال آنها به مصر و اردن حمایت میکنند. این ایده در میان شهروندان فلسطینی اسرائیل با مخالفت روبهرو شده است. ۴۳ درصد از تمامی اسرائیلیها این طرح را «عملی» دانسته و معتقدند باید اجرا شود، درحالیکه ۳۰ درصد آن را «مطلوب»، اما غیرعملی میدانند. تنها ۱۳ درصد از پاسخدهندگان، که شامل ۵۴ درصد از فلسطینیهای اسرائیل و فقط ۳ درصد از یهودیان اسرائیلی میشوند، این طرح را «غیراخلاقی» توصیف کردهاند. حمایت از این ایده در میان جناح راست اسرائیل ۸۱ درصد است، درحالیکه ۳۱ درصد از افراد میانهرو و ۲۷ درصد از جناح چپ نیز موافق آن هستند. مؤسسه مذکور اعلام کرده که در مقایسه با دهههای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰، که حمایت از این ایده بین ۴۰ تا ۵۰ درصد بود، اکنون میزان موافقت اسرائیلیها افزایش یافته است.
هشت سال زمان برای بازگشت به نقطه صفر!
اظهار نظر «ایال زامیر» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونی درباره آمارهای جدید از تلفات ارتش این رژیم، از زمان عملیات طوفانالاقصی، تا پایان سال گذشته میلادی، سؤالهای بسیاری را در میان کارشناسان به راه انداخته است. شبکه ۱۲ رژیم صهیونی گزارشی منتشر و در آن به اظهارات زامیر اشاره کرد که گفته بود در سال ۲۰۲۴، پنج هزار و ۹۴۲ خانواده اسرائیلی جدید به «لیست خانوادههای داغدار» اضافه شده است. تحلیلگران نظامی بر این باور هستند که ارتش اسرائیل برای بازگشت به وضعیت سابق خود نیازمند هشت سال زمان است تا بتواند فرماندهان و افسران را که از دست داده است، جایگزین کند. به همین دلیل بر تشکیل ارتش بزرگ تأکید دارند.