۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۱/۲۰
رصد (1328)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۳۲

اولین تحریم‌های آمریکا علیه ایران پس از احیای کمپین فشار حداکثری ترامپ
العربیه نوشت: ایالات متحده اولین دور از تحریم‌های خود علیه ایران را در دوران دولت ترامپ اعمال کرد. این تحریم‌ها به دلیل فعالیت یک شبکه‌ای اعمال شده که نفت خام ایران را به‌طور غیرقانونی به چین منتقل کرده و درآمد حاصل از آن را به ستاد کل نیرو‌های مسلح ایران ارسال کرده است. نکات مهم شامل؛ اقدام جدید: اولین تحریم‌های دولت ترامپ علیه ایران پس از احیای کمپین فشار حداکثری. دلیل تحریم‌ها: انتقال غیرقانونی نفت ایران به چین برای تأمین مالی نیرو‌های مسلح ایران. نهاد‌های تحریم‌شده: شرکت پوششی "سپهر انرژی" و کشتی‌های مرتبط با این شبکه. کشور‌های هدف تحریم: چین، هند و امارات. اهداف آمریکا: جلوگیری از تأمین مالی برنامه هسته‌ای، موشک‌های بالستیک و پهپاد‌های ایران.
درس‌های ترامپ از دوره اول ریاست جمهوری خود در قبال ایران
دانشگاه تحقیقاتی جان هاپکینز آمریکا نوشت: دولت اول ترامپ سیاست «فشار حداکثری» را برای تحت فشار قرار دادن ایران و وادار کردن آن به توافقی سخت‌تر اتخاذ کرد. اما ایران این سیاست را تلاشی برای تضعیف توانمندی‌هایش و حتی تغییر نظام تلقی کرد و در نتیجه، سیاست‌های منطقه‌ای تهاجمی‌تری در پیش گرفت. به‌نظر می‌رسد که ترامپ از تجربه دوره اول خود درس‌هایی گرفته است. سیاست فشار حداکثری نه‌تن‌ها ایران را به میز مذاکره بازنگرداند، بلکه آمریکا و ایران را تا آستانه جنگ نیز پیش برد. اختلاف او با شخصیت‌هایی مانند مایک پمپئو، جان بولتون و برایان هوک که معماران سیاست ضدایرانی دوره اول او بودند، نشان می‌دهد که قصد دارد از آن رویکرد فاصله بگیرد. ترامپ و بسیاری از طرفداران جنبش «مگاآ» (MAGA) علاقه‌ای به جنگ نظامی ندارند و بیشتر بر جنگ اقتصادی تأکید می‌کنند. او همچنین قصد دارد بر چین و مسائل داخلی آمریکا تمرکز کند و تمایلی به درگیر شدن در خاورمیانه برای چهار سال آینده ندارد. به‌نظر می‌رسد که ترامپ به‌دنبال تغییر رژیم در ایران نیست، بلکه هدفش توافقی است که از اخلال‌گری ایران در سیاست‌هایش جلوگیری کند.
برنامه ترامپ از دید روزنامه آمریکایی
ماهنامه فارن افرز نوشت: ترامپ در آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری خود با فرصت‌ها و تهدید‌های جدیدی در خاورمیانه مواجه است. مهم‌ترین تهدید، پیشرفت ایران در برنامه هسته‌ای و روابط نزدیک آن با روسیه و چین است. ترامپ باید سیاست سنتی «ثبات» در منطقه را کنار گذاشته و استراتژی «تقویت» را در پیش بگیرد که شامل تضعیف ایران و نیرو‌های نیابتی آن، افزایش فشار اقتصادی و تهدیدات نظامی علیه برنامه هسته‌ای ایران است. اگر ایران به‌سرعت به سمت ساخت بمب هسته‌ای حرکت کند، ایالات متحده باید آمادگی اقدام نظامی را داشته باشد. ترامپ همچنان خواهان توافقی جدید با ایران است، اما باید از گرفتار شدن در مذاکراتی که صرفاً وقت‌کشی است، اجتناب کند. او باید تضمین‌های سخت‌گیرانه‌ای برای توقف برنامه هسته‌ای ایران و کنترل کامل فعالیت‌های آن از طریق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخواست کند.
روایت هراس نتانیاهو از جنگ با حزب‌الله
سازمان مطبوعاتی انگلیسی میدل ایست مانیتور نوشت: یواف گالانت، وزیر جنگ برکنار شده اسرائیل، در مصاحبه‌ای با کانال ۱۲ اسرائیل فاش کرد که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این رژیم، از رویارویی با حزب‌الله لبنان هراس داشته است، زیرا معتقد بوده که این کار منجر به نابودی تل‌آویو خواهد شد. گالانت گفت که پس از حمله گروه‌های مقاومت فلسطینی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، نتانیاهو به او هشدار داده که حمله زمینی به غزه می‌تواند به کشته شدن هزاران نظامی اسرائیلی منجر شود. وی افزود که نتانیاهو از پنجره دفترش به ساختمان‌های تل‌آویو اشاره کرده و گفته است: «اگر حزب‌الله را هدف قرار دهیم، همه اینها نابود خواهند شد.
پاک‌سازی غزه، آخرین رویای «کوشنر»
نیوعرب نوشت: پس از حملات ۷ اکتبر ۲۰۲۳، بحث درباره انتقال اجباری فلسطینیان از غزه دوباره در سیاست‌های اسرائیل مطرح شد و این بار آمریکا نیز از آن حمایت کرد. کوشنر، داماد ترامپ، در سخنرانی‌ای در دانشگاه هاروارد، نوار غزه را ملک باارزش کنار دریا خوانده و پیشنهاد داده بود که اسرائیل ابتدا فلسطینیان را از آنجا بیرون کند، سپس منطقه را پاک‌سازی کرده و آن را برای سرمایه‌گذاری آماده کند. بر خلاف طرح اولیه آمریکا که فلسطینیان را به صحرای سینا منتقل می‌کرد، کوشنر پیشنهاد کرد که آنها را در صحرای نقب جای دهند.
اظهارات جدید نتانیاهو
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در مصاحبه با کانال ۱۴ این رژیم تاکید کرد که عربستان سعودی به اندازه کافی زمین خالی دارد که آن را به یک دولت فلسطینی بدهد! نتانیاهو در پاسخ به سوالی در مورد تشکیل کشور فلسطین به عنوان شرط عادی سازی با عربستان گفت که «توافقی که دولت اسرائیل را به خطر بیندازد، منعقد نخواهد کرد». نتانیاهو همچنین گفت «ائتلاف آمریکا و اسرائیل قوی‌تر از هر زمان دیگری شده است.» نخست وزیر رژیم صهیونیستی هم‌چنین اعلام کرد با ترامپ نحوه «ممانعت دائمی ایران از دستیابی به سلاح هسته‌ای و نابودی کامل جنبش حماس» را بررسی کرده است. نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس در نوار غزه بر سر قدرت بماند، آینده‌ای برای صلح در خاورمیانه وجود ندارد.
از ماجرای کانال پاناما چه می‌دانیم؟
نیویورک تایمز: دونالد ترامپ ادعا کرده است که چین کنترل کانال پاناما را در دست دارد و این موضوع شرکت هنگ‌کنگی CK Hutchison Holdings را در مرکز تنش میان ایالات متحده و چین قرار داده است. طبق آمار اداره دریانوردی پاناما، این شرکت که ارتباطات خوبی با چین دارد، سال گذشته ۳۹ درصد از کانتینر‌های عبوری از کانال را مدیریت کرده است. نگرانی آمریکا از نفوذ چین در پاناما بخشی از دغدغه‌های گسترده‌تر درباره ابتکار کمربند و جاده پکن است. چین پیش‌تر میلیارد‌ها دلار به پاناما وام و کمک مالی ارائه کرده بود.
واکنش به اظهارات خصمانه فرستاده ترامپ به لبنان
محمد رعد رئیس فراکسیون وفاداری به مقاومت در پارلمان لبنان: اظهارات مورگان اورتاگس نماینده آمریکا در امور منطقه، مملو از حقد و کینه، و غیر مسئولانه است. این اظهارات به مثابه دخالت آشکار در حاکمیت لبنان و خارج از تمام شئون دیپلماتیک است. سخنان این مقام آمریکایی، تعدی به یک طیف ملی در لبنان که بخشی از وفاق ملی کشور است، به شمار می‌رود. چهره زشتی که جنگ صهیونیست علیه غزه و لبنان خود را نشان داد، برای همه مردم کافی است.

گزارش خطا