۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۱/۲۳
رصد (1332)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۴۱

مذاکرات آمریکا با ایران از دید اندیشکده آمریکایی
موسسه گیتستون نوشت: ایران با داشتن سلاح هسته‌ای، سپری دفاعی در برابر مداخله خارجی خواهد داشت و هیچ تلاش دیپلماتیکی قادر نخواهد بود این کشور را به رها کردن جاه‌طلبی‌های هسته‌ای‌اش متقاعد کند. تاکتیک مذاکره برای خرید زمان به خوبی برای ایران جواب داده است. توافق با دولت اوباما، علاوه بر مشروعیت دیپلماتیک و منابع مالی، این امکان را به ایران داد که در عرض چند سال به سلاح هسته‌ای دست یابدکه حالا دقیقا در ماه اکتبر امسال محقق می‌شود. متأسفانه، ایران اکنون به طرز خطرناکی به نقطه گریز هسته‌ای نزدیک شده است. تنها راه‌حل ممکن، خنثی‌سازی تأسیسات هسته‌ای ایران همین حالا است. مسیر درست برای دولت ترامپ کاملاً روشن است: اعمال دوباره فشار حداکثری، حمایت از اسرائیل در حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران، و جلوگیری از موفقیت تاکتیک‌های تأخیری رژیم. هدف نهایی ایران همان چیزی است که همیشه بوده: دستیابی به سلاح هسته‌ای برای حذف اسرائیل، صدور انقلاب، و تغییر نظم جهانی مطابق با ایدئولوژی افراطی‌اش.
ترامپ و جنگ اوکراین
اوراسیا تایم نوشت: بر اساس گزارش‌ها، روسیه تا ۷۰٪ از منابع معدنی اوکراین را تصرف کرده است، که عمدتاً در مناطق دونتسک، دنیپروپتروفسک و لوهانسک قرار دارند. ارزش این منابع تقریباً ۱۵ تریلیون دلار برآورد شده است. اوکراین با داشتن ۲۰ نوع ماده معدنی حیاتی، از جمله تیتانیوم، لیتیوم، گرافیت، نیکل، کبالت و عناصر کمیاب دیگر، یکی از ۱۰ تأمین‌کننده بزرگ جهانی محسوب می‌شود. ترامپ با هدف کاهش وابستگی آمریکا به چین در بازار عناصر کمیاب و مقابله با نفوذ روسیه، به دنبال دسترسی به منابع اوکراین است. در همین حال، بازار جهانی مواد معدنی حیاتی، که اکنون ۳۲۰ میلیارد دلار ارزش دارد، طی پنج سال آینده دو برابر خواهد شد. جنگ بر سر منابع اوکراین، علاوه بر مسئله حاکمیت، نقش تعیین‌کننده‌ای در زنجیره تأمین فناوری و معادلات ژئوپلیتیکی دارد.
حمایت مالی دولت آمریکا از رسانه‌های همسو برای سرکوب رسانه‌های مستقل
نیویورک پست نوشت: گزارش‌ها نشان می‌دهد که دولت آمریکا در یک سال گذشته ۸.۲ میلیون دلار برای اشتراک رسانه‌هایی مانند Politico هزینه کرده است. این رسانه‌ها، مانند نیویورک تایمز و آسوشیتدپرس، در سال‌های اخیر به انتشار اطلاعاتی پرداخته‌اند که خط مشی دولت‌های دموکرات را تقویت کرده است. سازمان USAID در سال ۲۰۲۵ مبلغ ۲۶۸ میلیون دلار برای "تقویت رسانه‌های مستقل" در خارج از آمریکا اختصاص داده است، که برخی معتقدند پوششی برای مهندسی رسانه‌ای و تغییر رژیم است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که برخی رسانه‌های خارجی تأمین‌شده توسط دولت آمریکا، در جریان اولین استیضاح ترامپ، اطلاعاتی علیه او ارائه داده‌اند. دولت آمریکا با حمایت مالی از رسانه‌های همسو و سرکوب رسانه‌های مستقل، عملاً در حال کنترل جریان اطلاعاتی کشور است.
هشدار مکرون به ترامپ
رئیس‌جمهور فرانسه هشدار داد که اگر ترامپ علیه کشور‌های اروپایی تعرفه تجاری وضع کند، مقابله به مثل می‌کند. ترامپ با اشاره به تراز تجاری منفی آمریکا با کشور‌های اروپایی، تهدید کرده که علیه کالا‌های وارداتی از اروپا نیز تعرفۀ تجاری وضع خواهد کرد.
واکنش الجولانی به طرح ترامپ درباره کوچاندن ساکنان غزه
الجولانی، رئیس موقت دولت سوریه: مردم غزه یک سال و نیم رنج، کشتار و ویرانی را تحمل کردند، اما ترک سرزمین خود را قبول نکردند. درس فلسطین در طول ۸۰ سال درگیری، چنگ زدن به خاک است و اخراج مردم از سرزمینشان جنایت بزرگی است که اتفاق نمی‌افتد و به نتیجه نمی‌رسد. اخلاقی یا سیاسی نیست که ترامپ بیرون راندن فلسطینی‌ها از سرزمین‌شان را رهبری کند.
قدرت بدون محدودیت ماسک و ترس عمومی
ایندیپندنت انگلیسی نوشت: در هفته‌های اخیر، ایلان ماسک که توسط ترامپ برای مدیریت کارآمدتر دولت فدرال منصوب شده، در حالی نفوذ خود را در نهاد‌های دولتی گسترش داده که از نظارت عمومی گریزان است. او از پاسخگویی به خبرنگاران اجتناب کرده و جلسات شفافی برگزار نکرده است. گروه او، موسوم به «وزارت بهره‌وری دولت» (DOGE)، بدون اعلام قبلی در ادارات مختلف حضور پیدا کرده و مقامات باسابقه را کنار گذاشته است. دولت ترامپ مدعی است که ماسک فساد و اتلاف منابع را شناسایی کرده، از جمله پرداخت حقوق تأمین اجتماعی به افراد ۱۵۰ ساله! با این حال، او مشخص نکرده که تیمش چگونه از داده‌های حساس استفاده می‌کند. برخی از کارکنان دولتی از عدم شفافیت در اقدامات ماسک نگران‌اند و اتحادیه‌های کارمندان فدرال نیز اعتراضاتی را علیه او سازماندهی کرده‌اند.
روسیه ماجرای گرینلند را چگونه تحلیل می‌کند؟
نشنال اینترست نوشت: علاقه مداوم ترامپ به تصاحب گرینلند، به‌ویژه در دور دوم ریاست‌جمهوری‌اش، باعث شده است که مسکو این مسئله را از منظر استراتژیک بررسی کند. حفظ وضعیت موجود سناریوی مطلوب روسیه است، زیرا به این کشور اجازه می‌دهد تا برتری نظامی خود را در قطب شمال حفظ کند. گسترش تدریجی حضور آمریکا در گرینلند برای روسیه چالش‌برانگیز خواهد بود، زیرا به افزایش حضور نظامی آمریکا، کنترل مسیر‌های دریایی راهبردی و تسلط بر منابع معدنی نادر منجر می‌شود. روسیه بیم آن دارد که استقرار سامانه‌های دفاع موشکی و راداری آمریکا در گرینلند، توازن نظامی در قطب را بر هم بزند و مسکو را به سمت استقرار موشک‌های مافوق صوت در جزایر خود در اقیانوس منجمد شمالی سوق دهد. نگرانی اصلی مسکو این است که سیاست‌های آمریکا در گرینلند، روسیه و چین را بیش‌ازپیش به یکدیگر نزدیک کند و حتی هند را نیز به این معادله وارد کند. درحالی‌که روسیه ترجیح می‌دهد حاکمیت قطب شمال را به‌طور مستقل حفظ کند، ممکن است مجبور شود این نزدیکی را به‌عنوان بخشی از روند ایجاد جهان چندقطبی بپذیرد.
استفاده اسرائیل از گاز سمی در تونل‌های غزه
میدل ایست مانیتور نوشت: بر اساس شهادت ۱۵ مقام اطلاعات نظامی اسرائیل و شین بت، ارتش اسرائیل از محصولات جانبی سمی بمب‌ها برای خفه کردن مبارزان فلسطینی در تونل‌ها استفاده کرده است. به دلیل دشواری شناسایی اهداف در تونل‌ها، ارتش اسرائیل به بمباران گسترده روی آورد که باعث تخریب ساختمان‌های مسکونی و تلفات گسترده شد. به گفته منابع نظامی، برخی گروگان‌های اسرائیلی از جمله نیک بایزر، ران شرمن و الیا تولدانو در اثر گاز ناشی از بمباران‌ها کشته شدند. این گاز که از بمب‌های سنگر‌شکن منتشر می‌شود، می‌تواند در فواصل صد‌ها متری باعث خفگی افراد در تونل‌ها شود.

گزارش خطا