۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۱/۳۰
رصد (1337)

رسانه های داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۵۱

حمایت ۱۹ میلیون دلاری آمریکا از مازیار بهاری برای براندازی
فارس نوشت: ترامپ در یکی از اولین اقدامات خود پس از رسیدن به کاخ سفید، تصمیم به تعلیق بیشتر کمک‌های خارجی ایالات متحده گرفت. گزارش‌ها نشان می‌دهد که بیش از ۳۰ سازمان معارض و رسانه فارسی‌زبان مستقر در خارج از ایران در پی این تصمیم ترامپ، جلسه‌هایی برای بررسی وضعیت و تبعات این تغییرات برگزار کرده‌اند. در بررسی اسناد منتشرشده از سوی وزارت خارجه آمریکا، یکی از نکات جالب توجه مربوط به مازیار بهاری، یکی از عناصر ضدانقلاب است که به‌عنوان خبرنگار نشریه نیوزویک شناخته می‌شود. بهاری که ایرانی-کانادایی است، در سال ۱۳۸۸ به ایران اعزام شد تا اخبار مربوط به انتخابات ریاست جمهوری آن سال را پوشش دهد. او در دوران اغتشاشات، با انتشار اخبار جعلی تلاش کرد تا فضای کشور را ملتهب کند. در گزارش‌های مالی منتشر شده آمده که دولت آمریکا به سازمانی که متعلق به مازیار بهاری است، تا پایان سال ۲۰۲۳ مبلغ ۱۹ میلیون دلار واریز کرده که نیمی از این مبلغ به رسانۀ ایران‌وایر منتقل شده است.
چرا پیش‌شرط‌های ترامپ برای مذاکره با ایران غیرقابل اجراست؟
روزنامه وطن‌امروز نوشت: ترامپ همزمان با امضای «یادداشت اجرایی» ریاست جمهوری مبنی بر احیای کمپین فشار حداکثری علیه ایران، از عدم تمایل خود برای افزایش فشار بر تهران می‌گوید. رئیس‌جمهور جمهوری‌خواه آمریکا در شبکه اجتماعی «سوشال تروث» هرگونه خبرسازی درباره همکاری آمریکا- اسرائیل برای قلع و قمع ایران را رد کرد و از تمایل برای رسیدن به یک توافق معتبر با دولت ایران گفت. در حالی که ترامپ سیگنال مذاکره با دولت چهاردهم را می‌فرستد، همزمان از دوگانه «توافق یا بمباران اسرائیل» رونمایی می‌کند. اظهارات متناقض و غیرواقعی با چه هدفی از سوی رئیس‌جمهور جدید آمریکا بیان می‌شود؟ آیا وی «وحدت ملی ایرانیان» را هدف قرار گرفته یا تن به «پلن بی» نتانیاهو برای تحت فشار قرار دادن تهران و ایجاد سایه جنگ در منطقه داده است؟ در دوران جدید، مقامات دولت چهاردهم ضمن باز نگه داشتن «اتاق مذاکره» برای صیانت از منافع ملی کشور، باید با نگاه واقع‌بینانه هماهنگی راهبردی میان آمریکا و رژیم صهیونیستی را مشاهده کرده و آماده موج‌های تحریم، خرابکاری و ترور در داخل کشور باشند. در این روند، هرگونه نگاه «صفر یا صد» به مساله مواجهه با آمریکا یا ایجاد دوگانه‌های خطرناک و جعلی «میدان - دیپلماسی» تنها سبب افزایش انشقاق داخلی و تشدید فشار بر مسؤولان نظام خواهد شد.
عبور اصلاحات از پزشکیان؟
روزنامه خراسان نوشت: از نخستین روز‌های تشکیل دولت، پزشکیان بر لزوم وفاق و همگرایی میان جریان‌های سیاسی تأکید داشت. این رویکرد که با استقبال رهبر معظم انقلاب همراه شد، موجب شد تا پزشکیان در تصمیم‌گیری‌های کلان، از مسیر تقابل و تنش پرهیز و به سمت ایجاد یک ائتلاف عملی در ساختار قدرت حرکت کند. این سیاست جدید از دید برخی اصلاح‌طلبان، نشانه‌ای از فاصله گرفتن پزشکیان از مبانی گفتمان اصلاح‌طلبی و حرکت او به سمت یک مشی محافظه‌کارانه تلقی می‌شود. برخی اصلاح‌طلبان همواره در بزنگاه‌های سیاسی، رویکرد‌های سیالی از خود نشان داده‌اند. عبور آنان از چهره‌هایی مانند خاتمی، روحانی و اکنون پزشکیان، بیش از آن که صرفاً ناشی از نارضایتی از عملکرد اجرایی باشد، نشانه‌ای از استراتژی بقا در فضای متحول سیاست ایران است. به بیان دیگر، اصلاحات همواره در جست‌وجوی چهره‌هایی بوده که بتوانند نمایندگی گفتمان آنان را در ساختار قدرت بر عهده بگیرند. نکته حائز اهمیت این است که در شرایط حساس کنونی، اصلاح‌طلبان نیاز به اتخاذ راهبردی مشخص و یکپارچه دارند. ادامه مسیر عبور‌های پیاپی از چهره‌های سیاسی، نه‌تن‌ها باعث بی‌اعتمادی بدنه اجتماعی به این جریان خواهد شد، بلکه ممکن است آنان را از داشتن هرگونه پایگاه اثرگذار در معادلات قدرت نیز محروم سازد.
همتی به دنبال عادی سازی روابط اقتصادی ایران در منطقه
به گزارش مشرق به نقل از رسانه‌های عربستان، عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، با حضور دو روزه در کنفرانس «چالش‌ها و فرصت‌های بازار‌های نوظهور» در شهر العلا‌ی عربستان و دیدار با ۹ نفر از وزرا، رؤسای بانک‌های مرکزی و توسعه‌ای و صندوق بین المللی پول، دنبال عادی سازی روابط اقتصادی ایران در منطقه است. طبق این گزارش‌ها، توسعه روابط اقتصادی با کشور‌های منطقه و استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های اقتصادی همسایگان از جمله اهداف وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران در این دیدار‌ها بوده است. در همین رابطه عبدالناصر همتی در گفتگو با خبرنگار عرب نیوز در العلا عربستان بر ضرورت بسط روابط تجاری و اقتصادی بین کشور‌ها برای پایدار سازی روابط سیاسی تاکید کرد و گفت؛ همه کشور‌های منطقه بر گسترش و توسعه روابط اقتصادی خود با ایران تاکید داشتند و البته این، تم اصلی کنفرانس العلا نیز بوده است.
رد پای وزارت صمت در جهش ارزی
روزنامه فرهیختگان نوشت: طی چند هفته اخیر نرخ دلار درحالی تغییر کانال داد که برخی معتقدند یکی از علل نوسانات اخیر آن به اجرای مجدد قاعده ۱۰-۹۰ بازمی‌گردد؛ طبق مصوبه‌ای که وزارت صمت نیز از آن حمایت کرده، واردکنندگان کالا‌های غیراساسی می‌توانند بدون‌ثبت منشأ ارز بانکی، ۹۰ درصد کالا‌های منتخب را ترخیص کنند و ترخیص ۱۰ درصد باقی مانده به پس از انجام تمام مراحل موکول شود. در همین راستا بود که رئیس‌کل بانک مرکزی اخیراً در صحبت‌های خود گفت این قاعده مدیریت زنجیره تجارت را از دست ما خارج کرد. پیش‌بینی می‌شود این مصوبه- که بانک مرکزی با آن مخالفت کرده- موجب افزایش فزاینده تقاضا برای واردات کالا‌های غیراساسی و درنتیجه فشار افزایشی بر تقاضا و نرخ ارز شود.

گزارش خطا