۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۲/۱۳
1403/12/13

رصد داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۸۹

واکنش‌ها به استیضاح همتی

- آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات: اگر نمایندگان راه نرفته‌ای را سراغ دارند که مشکلات اقتصادی کشور را بدون رفع تحریم‌ها و fatf حل می‌کند بسم الله. نه این دولت و نه هیچ دولت دیگری تا زمانی که این روند ادامه دارد کاری از دستشان بر نمی‌آید.

- محمد علی ابطحی نوشت: استیضاح همتی بعد از شش ماه از آغاز به کارش می‌تواند یک درس بزرگ برای اعضای کابینه داشته باشد: زیر بار وفاق یک طرفه نروند. سعی کنند با نمایندگان مجلس فقط براساس حقوق قانونی رفتار کنند. به اسم همراهی با مجلس این همه نیروی غیر همسو با شعار‌های دولت را نیاورید. بپذیرید پزشکیان رای آورده. نگذارید دولت با دخالت‌های غیر قانونی، جوری شود که اگر پزشکیان نمی‌آمد، آن می‌شد. دوستان مجلس تصمیم که بگیرند به همراهی‌های شما توجه نمی‌کنند. در بسته گفتم ولی سخنم کاش مخاطب خودش را در دولت پیدا کند.

- علی ربیعی دستیار رئیس جمهور با اشاره به استیضاح همتی گفت: پزشکیان روز‌های سخت‌تری در پیش خواهد داشت. باید وفاق با جامعه را گستراند و به آن عمق بخشید.

- احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد دولت سیزدهم در شبکه اجتماعی اکس نوشت: در ماه‌های پس از وزارت، همه عزم ما کمک به اشتباهات کمتر سیاستگذار بود، اما عاقبت سیاسی‌کاری، انتصاب از حلقه بسته بازنشستگان، مسئولیت‌ناپذیری و نداشتن نقشه‌راه همین است. امیدوارم آقای رئیس‌جمهور، استیضاح همتی را به فرصتی برای تغییر ریل اقتصادی و مدیریتی تبدیل کند.

استعفای ظریف

آقای ظریف در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: اهل فرار از سختی‌ها و دشواری‌ها در مسیر خدمت به این مرز و بوم نبوده و نیستم و در چهل و اندی سال گذشته، چه بسیار توهین‌ها و افترا‌ها را برای نقش اندکی که در پیشبرد منافع ملی از پایان دادن به جنگ تحمیلی تا به سرانجام رساندن پرونده هسته‌ای داشته‌ام به‌جان خریده و برای خدشه‌دار نشدن منافع کشور در برابر سیل دروغ و تحریف دم فروبسته‌ام. به دعوت ریاست محترم قوه قضائیه به دیدار ایشان رفتم. در این دیدار، ایشان با اشاره به شرایط کشور توصیه کردند که برای پیشگیری از فشار بیشتر بر دولت، به دانشگاه بازگردم. بنده نیز بی‌درنگ پذیرفتم که همواره خواسته‌ام یار باشم و نه بار. با سپاس فراوان از ایشان که بار مسئولیت در برابر خدا و مردم را از دوش بنده برداشتند، امیدوارم با کنار گذاشتن بنده، بهانه‌ها برای سنگ‌اندازی در برابر خواست مردم و موفقیت دولت برداشته شود. هنوز به پشتیبانی از دکتر پزشکیان گرانقدر می‌بالم و برای ایشان و دیگر خدمتگزاران راستین به مردم بهترین‌ها را آرزومندم.

درس زلنسکی برای غرب گرایان

روزنامه جوان نوشت: اصل ماجرای دیدار ترامپ و زلنسکی، باخت «دیپلماسی با آمریکا» بود. بازنده اصلی امریکا بود. ترامپ هم به‌تبع باخت آمریکا باخت. اگر زلنسکی را هم بازنده می‌دانیم و این‌بار «دلیل» نفی دیپلماسی و مذاکره با امریکا را «زلنسکی» می‌نامیم، چون آن هم یک سرش آمریکاست. اما فعالان رسانه‌ای و سیاسی در ایران که گرایش به آمریکا دارند، کمتر به ترامپ و آمریکا پرداختند و با تمجید از آنچه «شجاعت زلنسکی مقابل ترامپ» نامیدند، جهت و زمینه بحث را عوض کردند. این یک سانسور شدید است که می‌توان پیش‌بینی کرد. پس آن صندلی را یک‌بار دیگر با رئیس‌جمهور ایران در ذهن تداعی کنید. این‌بار شاید قانع شوید که به‌جای در بوق‌کردن رفتار مثلاً شجاعانه زلنسکی، رفتار ترامپ را تجزیه و تحلیل کنید. زیرا گمان نمی‌کنم که هدف شما از رفتن پزشکیان به مذاکره مستقیم با آمریکا نشان‌دادن رفتار شجاعانه پزشکیان مقابل او و نپذیرفتن تقاضا‌های ترامپ باشد.

آخوندی به‌دنبال مذاکره جامع ایران با آمریکاست

سایت مشرق‌نیوز نوشت: عباس آخوندی، از وزرای دولت روحانی به تازگی طی اظهاراتی در یک نشست محفلی با بیان اینکه من با مذاکره با آمریکا موافقم و حتماً باید با ایالات متحده مذاکره جامع داشته باشیم. فارغ از اینکه ترامپ چه شخصیتی دارد، سیاست او منطبق با یک روند بین‌المللی است. یعنی حتی اگر ترامپ نباشد هم آن روند پیش می‌رود. این در حالی بود که اوبامایی که آقایان برجامی با او بر سر میز مذاکره و توافق نشستند؛ بسیار دیپلمات‌تر و مبادی آداب‌تر از ترامپی بود که آخوندی می‌گوید بر روند‌های بین‌المللی حرکت می‌کند! فی‌الجمله اینکه کارنامه پیشنهادات امثال آخوندی مشخص است و کسانی که قصد دارند به این پیشنهادات دل ببندند و یا به آنها بیاندیشند حتما باید به کارنامه تجربه شده این نظریات و عبرت‌های آن نیز توجه کنند.

آقای عراقچی! جایگاه ترکیه و قدرت ایران را به فیدان یادآوری کنید

سایت جهان‌نیوز نوشت: وزیر خارجه ترکیه، اخیراً در مصاحبه با الجزیره، ایران را به ایجاد آشوب‌ها داخلی تهدید کرده و گفته است: اگر شما با حمایت از یک گروه در کشوری به دنبال ایجاد ناراحتی در آن کشور باشید، کشور دیگری نیز با حمایت از گروه‌های داخل کشورتان شما را ناراحت می‌کند. فیدان که درحال حاضر وزارت خود را مدیون جنگنده‌های ارتش ایران است، ایران را به آشوب در کشور‌های دیگر متهم کرده است. این درحالی است که نقش ترکیه در حمایت از القاعده و مسلحین سوریه و داعش بر کسی پوشیده نیست. حمایت تسلیحاتی، لجستیکی و مالی این کشور از تروریست‌های تکفیری سال‌ها در پیش چشم کشور‌های منطقه اتفاق افتاد. البته که واکنش وزارت خارجه به گستاخی فیدان ضعیف بود؛ لازم است دکتر عراقچی شخصاً باد در سر و توهمات منجر به گستاخی وزیر خارجه اردوغان را اصلاح کند و جایگاه ترکیه و قدرت ایران اسلامی را به او یادآوری کند.

گزارش خطا