۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۲/۱۴
1403/12/14

رصد داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۹۱

اظهارات جدید گروسی پیرامون برنامه هسته‌ای ایران

مدیرکل آژانس انرژی اتمی: ذخایر اورانیوم با خلوص ۶۰ درصدی ایران، به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش یافته است. ایران تنها کشور بدون سلاح هسته‌ای است که این سطح از غنی‌سازی را انجام داده است. فضا برای مصالحه سازنده با تهران وجود دارد. باید صحبت درباره روند را متوقف و در اسرع‌وقت پاسخ‌هایی را دریافت کنیم.

افزایش فشار‌ها و احتمال تغییر استراتژی هسته‌ای ایران

ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت‌و‌گو با ایسنا، گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران را مغرضانه، غیرفنی و کاملاً سیاسی خواند و اظهار کرد: وظیفه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فعالیت‌های سیاسی نیست و این موضوع در اساسنامه آژانس نیز ذکر شده است، اما آژانس در سال‌های اخیر، به ویژه در دو دهه گذشته، به ابزاری سیاسی برای غرب و به ویژه آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها تبدیل شده است. مثلاً در این گزارش اشاره نشده که ایران رکورددار بازرسی‌ها است. با وجود این، ما تاکنون بر اساس فتوای رهبر معظم انقلاب، بمب اتمی تولید نکرده‌ایم و فعلا نیز بنایی برای تولید بمب اتمی نداریم، اما اگر فشار‌های آژانس و کشور‌های غربی ادامه یابد و به تهدیدی برای موجودیت ما تبدیل شود، این امکان و احتمال وجود دارد که در استراتژی هسته‌ای خود تجدیدنظر کنیم.

تنش زلنسکی با ترامپ یک فرصت تاریخی برای ایران است

مشرق نوشت: اتفاق‌های اخیر در کاخ‌سفید، تداعی‌کننده یک جمله کلیدی رهبرمعظم‌انقلاب درباره ترامپ است؛ «من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم». ماجرا از جایی آغاز شد که در ۲۳خردادماه ۱۳۹۸شینزوآبه، نخست‌وزیر وقت ژاپن در جریان سفر به تهران، به دیدار رهبرمعظم‌انقلاب رفت و عنوان کرد که قصد دارد پیام رئیس‌جمهور آمریکا را به ایشان برساند. واکنش رهبرمعظم‌انقلاب اما، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های بین‌المللی یافت. حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای در پاسخ به شینزوآبه گفتند: «ما در حسن‌نیت و جدی‌بودن شما تردیدی نداریم، اما درخصوص آنچه از رئیس‌جمهور آمریکا نقل کردید، من شخص ترامپ را شایسته مبادله هیچ پیامی نمی‌دانم و هیچ پاسخی هم به او ندارم و نخواهم داد. آنچه در روز‌های اخیر میان ترامپ و زلینسکی اتفاق افتاد، شاهد دیگری بر حقانیت ایران در خودداری از مذاکره با ترامپ است، چراکه اکنون دیگر نیت‌ها و رویکرد‌های او در قبال موضوع مذاکره بیش از گذشته برای افکارعمومی جهانیان افشا شده‌است.

دُز انتقادی عبدی به دولت

عباس عبدی، فعال سیاسی و تحلیلگر سیاسی اصلاح طلب، که تا چندماه پیش در صف حامیان ایده وفاق دولت پزشکیان بود، این روز‌ها در صف منتقدان دولت قرار گرفته است و معتقد است دُز انتقادی را باید بیشتر کرد و این به سود دولت و شخص پزشکیان هم است تا متوجه اثرات رفتار خود باشد. به نظرم آقای پزشکیان برخلاف آنچه که نمی‌گوید با واقعیت‌های سختی رو‌به‌رو شده که تصورش را هم نمی‌کرده است. از این نظر هم باید با او همدلی کرد. مشکل ناترازی انرژی گاز و برق و بنزین نیز که امسال به نقطه بحرانی خود رسیده و با کاهش ذخیره آن در تابستان از سوی مسئولان دولت قبل، تجربه بدی را به ویژه در تعطیل کردن‌های پیاپی در زمستان برای جامعه رقم زده و موجب تشدید حس ناتوانی شده است. ولی در هر حال نکات مثبتی دیده می‌شود که باید غنیمت دانست و امید به افزایش آن داشت. ولی دُز انتقادی را باید بیش‌تر کرد، این به سود دولت و شخص پزشکیان هم است تا متوجه اثرات رفتار خود باشد. / شرق

واکنش مرعشی به تمایل برای مذاکره

حسین مرعشی، دبیرکل حزب کارگزارن: ما وارد یک مرحله جدیدی از حیات سیاسی شدیم، ترامپ که در فشار حداکثری ضربات بدی به ما زد؛ دوباره روی کار آمده، هنوز دستگاه دیپلماسی گفت‌و‌گو‌ها را شروع نکرده، هرکسی تریبون دارد گفته برویم گفت‌و‌گو کنیم. مشاور رئیس‌جمهور در امر دریا، گفته با آمریکا مذاکره و مسائل را سه ماهه حل می‌کنیم؛ به شما چه ربطی دارد؟ [مگر]وزیر خارجه هستید؟ وقتی سیاسیون یک کشور مذاکره را تأیید می‌کنند، دلیل ندارد جلوتر از مسئولان حرکت کنند و از خود شوق نشان دهند تا نشانه ضعف کشور تلقی شود. مخالفت رهبر معظم انقلاب با این پدیده مدبرانه بود؛ باید جلوی این آشفتگی سیاسی را می‌گرفتند. در چهارچوب یک برنامه مدون، باید گفت‌وگوی خود را با آمریکا شروع کنیم. / جماران

«وفاق» با اصلاح پایدار می‌ماند، نه با حفظ اشتباه

خبرگزاری فارس نوشت: به نظر می‌‎رسد با تجربه اولین استیضاح در دولت چهاردهم و برکناری وزیر اقتصاد، بسیاری از رسانه‌های وابسته به جریانات اصلاح‌طلب هم تلاش کردند اینگونه القا کنند که وفاق به آخر خط رسیده و مجلس باید به منظور حفظ وفاق از استیضاح وزرای دولت خودداری می‌کرد. استیضاح می‌تواند یک پیام جدی به جامعه و نهاد‌های بین‌المللی باشد که تصمیم‌گیرندگان کشور برای اصلاحات اقتصادی عزم جدی دارند. آنها معتقدند این اقدام می‌تواند فرصتی برای تغییر رویکرد‌های اقتصادی و تمرکز بیشتر بر سیاست‌های اصلاحی باشد که در نهایت به رشد اقتصادی و بهبود معیشت مردم منجر خواهد شد. البته خود نمایندگان مجلس نیز بر این نکته تأکید دارند که استیضاح وزیر اقتصاد گامی واقعی در راستای حل مشکلات اقتصادی است. آنان بر این باورند که ارزیابی دقیق‌تر وضعیت اقتصادی و ارائه راه‌حل‌های عملی، اولویت اصلی مجلس است و استیضاح به‌عنوان یک ابزار نظارتی در این مسیر به کار گرفته شده است.

گزارش خطا