رشد ردپای اسرائیل در آذربایجان
روزنامه صهیونیستی جرزالم پست نوشت: ایران با حساسیت بالایی روابط رو به گسترش بین اسرائیل و آذربایجان را رصد میکند و این موضوع را تهدیدی جدی برای امنیت ملی خود تلقی میکند. روزنامه رسمی "ایران دیلی"، که دیدگاههای دولت ایران را منعکس میکند، در مقالهای با عنوان "هشدار قرمز" از نهادهای امنیتی کشور خواسته تا این تحولات را جدی بگیرند. این نگرانی به دلیل نزدیکی جغرافیایی آذربایجان به ایران و احتمال تأثیرگذاری این همکاری بر مرزهای شمالی ایران است. مقامات تهران ادعا میکنند که همکاری امنیتی میان سه کشور آذربایجان، اسرائیل و ایالات متحده در حال تقویت است و این اتحاد میتواند به کاهش نفوذ ایران در منطقه منجر شود. از دیدگاه ایران، این مثلث استراتژیک نهتنها به دنبال محدود کردن قدرت منطقهای ایران است، بلکه ممکن است به استقرار پایگاههای اطلاعاتی یا نظامی در نزدیکی مرزهایش بینجامد، چیزی که تهران آن را خط قرمز خود میداند.
اجلاس ریاض: نقطه عطفی برای ایران، عراق و نظم منطقهای
تارنمای آمریکایی «اینترنشنال پالیسی دایجست» نوشت: از زمان حمله حماس به اسرائیل در اکتبر ۲۰۲۳، آمریکا و متحدانش تلاش کردهاند تا جلوی تشدید تنشها را بگیرند و گروههای مقاومت را تحت فشار قرار دهند. با این حال، برخلاف انتظار، متحدان ایران نهتنها ضعیف نشدهاند، بلکه در برخی مناطق نفوذ خود را گسترش دادهاند. این نشاندهنده انعطاف و قدرت ایران در حفظ موقعیتش در منطقه است. از طرفی تاریخ نشان میدهد که تلاشآمریکا برای کاهش همکاری مسکو با تهران بینتیجه خواهد بود، زیرا روسیه به دلیل تحریمها و انزوای دیپلماتیک، ایران را شریکی حیاتی میبیند. اجلاس ریاض نشان داد که تلاشهای غرب برای منزوی کردن ایران شکست خورده و تهران با استفاده از بیثباتی منطقهای، جایگاه خود را مستحکمتر کرده است. این امر با حمایت متحدانش در منطقه و آمادگی برای تشدید نظامی در صورت لزوم تقویت شده است.
اظهارات جدید مسئولین آمریکایی درخصوص جنگ اوکراین
- روبیو، وزیر خارجه آمریکا: اگر به شیوه خصمانه برخورد کنیم، نمیتوانیم روسیه را پای میز مذاکره بیاوریم. نمیتوان جنگی را بدون نشستن دو طرف بر سر میز مذاکره، پایان داد. زلنسکی درک کند که در تلاشیم تا قبل از متحمل شدن هزاران قربانی دیگر به کشورش، به او کمک کنیم.
- وزیر خزانهداری آمریکا ضمن بیان اینکه «دولت این کشور دیگر بهدنبال امضای توافقنامهای در مورد عناصر کمیاب و سایر مواد معدنی با اوکراین نیست»، گفت: «ولودیمیر زلنسکی ترتیب اجرای توافق معدنی و توافق صلح را بر هم زده است و مشخص نیست که او اکنون قصد ادامه این روند را دارد یا خیر.»
اظهارات جدید نتانیاهو
نتانیاهو: برای مرحله بعدی از جنگ آماده میشویم. انفجارهای پیجر در لبنان در بهترین زمان انجام شد؛ نقطه عطفی را ایجاد کرد که در پایان کار به سقوط نظام بشار اسد منجر شد.
ترامپ عاشق دیکتاتورها و شیفته پوتین است
مجله آمریکایی آتلانتیک نوشت: دیدار دونالد ترامپ، جی. دی. ونس و ولودیمیر زلنسکی در کاخ سفید به یک رویارویی تحقیرآمیز تبدیل شد که در آن ترامپ عملاً اتحاد آمریکا و اوکراین را نابود کرد. در لحظهای عجیب، وقتی خبرنگاری پرسید اگر روسیه آتشبس را نقض کند چه اتفاقی میافتد، ترامپ با تمسخر پاسخ داد: «چه میشود؟ مثل اینکه الان یک بمب روی سرت بیفتد!» او سپس با ادعای اینکه پوتین به او احترام میگذارد، دلیل اینکه روسیه آتشبس را نقض نمیکند را پیوند شخصی خود با پوتین عنوان کرد. ترامپ همیشه به دیکتاتورها علاقه نشان داده و با زورگویان همدلی دارد. در سالهای اخیر، علاقهی او به پوتین کمتر مورد توجه قرار گرفته بود، اما شواهد نشان میدهند که روابط نزدیکی میان آنها وجود دارد. واقعیت این است که این دیدار یک دام برنامهریزیشده بود. ترامپ و ونس از قبل تصمیم گرفته بودند که زلنسکی را تحقیر کنند تا زمینه خروج آمریکا از حمایت از اوکراین فراهم شود.
«ترامپیسم» چیست و «ترامپیستها» چه مشخصاتی دارند؟
مدرن دیپلماسی نوشت: اولین اقدامات دونالد ترامپ بهعنوان صاحب کاخ سفید نشان میدهد که او فقط یک پوپولیست نیست و اظهاراتش صرفاً رتوزیک نیستند. چیزی بیشتر در پشت این وجود دارد. میتوان فرض کرد که گامهای او توسط نگرشهای ایدئولوژیک تعیین شدهاند که بهطور عمیق در ذهن این سیاستمدار جا افتاده و اساس خط مشی دولت او شدهاند. امروز میتوان فرض کرد که ترامپسیم در اصل پدیدهای محافظهکار، ضدجهانیسازی و تا حدی ملیگرایانه است. ترامپسیم مخالف ایدئولوژیک آتلانتیسیم است، مفهومی که در آن ایالات متحده و اروپای غربی، بر اساس تاریخ و ارزشهای مشترک، باید بهعنوان جبههای یکپارچه در امور ژئوپلیتیکی عمل کنند.