هشدار ولایتی به آنکارا
علیاکبر ولایتی، مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل درخصوص صحبتهای اخیر وزیر خارجه ترکیه تاکید کرد: اگر برخی در ترکیه تصور میکنند که با تکرار مواضع نادرست و تحت تأثیر القائات بیگانگان میتوانند جایگاه ایران را در منطقه تضعیف کنند، سخت در اشتباهند. تاریخ ثابت کرده که ایران همواره بر اصول خود پایبند بوده و در برابر هرگونه بیاحترامی، پاسخی درخور خواهد داد. مناسبات ایران و ترکیه بر پایه همسایگی و منافع مشترک بنا شده است. انتظار میرود مقامات ترکیه از اظهاراتی که میتواند این روابط را تحتالشعاع قرار دهد، خودداری کنند. جمهوری اسلامی ایران اهل تعامل و گفتوگوست، اما هرگز در برابر گزافهگوییها سکوت نخواهد کرد. / هم میهن
رد ادعاهای مطرحشده توسط انگلیس علیه ایران
بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پایبندی ایران به اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل بهویژه اصول احترام متقابل و عدم مداخله در امور داخلی کشورها و احترام به قوانین و مقررات بینالمللی تأکید کرد ادعاهای مطرح شده توسط مقامات انگلیسی مبنی بر تهدید امنیت داخلی این کشور از سوی ایران، نه تنها بیمبنا و کذب است بلکه نوعی فرافکنی آگاهانه از سوی طرفی است که سابقه سوء و طولانی از مداخلات بسیار خسارتبار علیه ملت ایران در کارنامه خود دارد و در حال حاضر نیز از هیچ فرصتی برای میزبانی و حمایت از گروهها و عناصر تروریستی ضد ایرانی نمیگذرد. / ایرنا
اولیانوف: ایران به تعهدات خود در ان. پی. تی پایبند است
نماینده دائم روسیه نزد سازمانهای بینالمللی در وین به دنبال بیانیههای غرب علیه ایران در نشست شورای حکام، در بیانیهای تاکید کرد که ایران به تعهدات خود تحت معاهده ان. پی. تی و معاهده پادمان پایبند است. وی همچنین در این بیانیه با اشاره به گزارش منتشر شده توسط آژانس، عنوان کرد که از گزارش مدیر کل مشخص است که قطعنامه ضد ایرانی دیگر در جلسه نوامبر شورای حکام توافقهای به دست آمده بین مدیر کل و طرف ایرانی را تضعیف کرد.
پی نوشت: اخیراً تروئیکای اروپایی در این بیانیه نوشتند: «یافتههای آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره برنامه هستهای ایران به شدت نگرانکننده بوده و گزارش اخیر آژانس تأیید میکند که ایران همچنان به انجام فعالیتهایی در نقض آشکار برجام ادامه داده و هیچ بهبودی در همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی حاصل نشده است. وسعت فعالیتهای غنیسازی ایران برای یک کشور بدون سلاح هستهای بیسابقه بوده و هیچ توجیه غیرنظامی معتبری ندارد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی در حال حاضر قادر به راستی آزمایی این موضوع نیست که تشدید برنامه هستهای ایران صرفا صلحآمیز است».
تصمیم پزشکیان چیست؟
روزنامه شرق نوشت: آقای پزشکیان با توجه به اتفاق استیضاح (و البته استعفای محمدجواد ظریف) اکنون در معرض تصمیمگیریهای بزرگ قرار دارد. پزشکیان شاید سه راه بیشتر در مقابل خود ندارد: ادامه روند فعلی که چیزی جز ازدستدادن آخرین سرمایههای اجتماعی و افزایش ضعف و ناکارآمدی ساختار بوروکراتیک و مصلوبالاختیار شدن در سکانداری امور نیست. راه دوم، شانه خالیکردن از ادامه مسیر و واگذاری امور به کسانی که ادعای حل تمامی مسائل و مشکلات و بهبودی زندگی مردم، بهرغم تشدید فضای تحریمها در آینده نزدیک دارند. سومین راه، تداوم سکانداری امور با تقویت دولت و گشودن مسیرهای جدید از طریق ارائه یک برنامه مشخص است؛ برنامهای اضطراری مبتنی بر چارچوب علمی و فکری مشخص و منسجم در حوزههای مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مورد قبول کلیت نظام حکمرانی، برنامهای که حاصل تحلیلی جامع از مسائل و مشکلات و با درک وضعیت خاص و ویژه کشور باشد. دولت مقتدر و پاسخگو، جامعه مشارکتجو و امیدوار و در تعامل با جهان، سه ضلعی است که امکان گذر از «راه باریک آزادی» و نمایش ایرانی بافرهنگ و شایق و لایق پیشرفت و توسعه را در معرض دید جهانیان میگذارد.
پاسخ نایبرئیس مجلس به سوالی درباره توقف قانون حجاب
علی نیکزاد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، در واکنش به اینکه عدهای میگویند شورای عالی امنیت ملی درباره توقف قانون عفاف و حجاب مصوبهای نشده، اما شما گفته بودید که بنابر صلاحدید این شورا، قانون عفاف و حجاب ابلاغ نمیشود، گفت: بنده گفتم در شورای عالی امنیت ملی وقت گذاشتند. من خبر دارم، هر کسی خبر ندارد خودش میداند. گفتنی است اخیراً تعدادی از نمایندگان مجلس در جریان نطق بانکیپور، عضو کمیسیون فرهنگی و درخواست قرائتنامۀ درخواست ۲۰۹ نفر از نمایندگان از رئیسمجلس برای ابلاغ قانون حمایت از خانواده با گسترش فرهنگ عفاف و حجاب با حضور مقابل تریبون مجلس، طوماری امضا کردند.