یاوه گوییهای جدید ترامپ علیه ایران
به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ اخبراً گفته است: "ما به آخرین مرحله با ایران رسیدهایم. زمان جالبی خواهد بود و ما خواهیم دید که چه اتفاقی میافتد. ما نمیتوانیم به آنها اجازه دهیم سلاح هستهای داشته باشند. امیدواریم که بتوانیم یک توافق صلح داشته باشیم. من از روی قدرت یا ضعف صحبت نمیکنم. من فقط میگویم ترجیح میدهم یک توافق صلح را به جای دیگری ببینم. اما دیگری مشکل را حل خواهد کرد. پس از اینکه من در انتخابات باختم این آدم (بایدن) پیدا شد که آدم بسیار احمقی است و ایرانیها گفتند بگذارید توافق نکنیم. حق هم داشتند. او تحریمها را برداشت و در دوران بایدن ثروتمند شدند. آنها که هیچ پولی نداشتند به ۳۰۰ میلیارد دلار رسیدند. مساله بر سر نفت است و سریع جواب میدهد. اگر چاه نفت خوبی داشته باشی زندگی خوبی خواهی داشت. آنها هم کلی چاههای نفت خوب دارند. " همچنین برخی رسانهها از جمله آکسیوس به نقل از ترامپ مدعی شدهاند که او روز پنجشنبه نامهای به رهبر «معظم» جمهوری اسلامی ایران ارسال کرده است. گفته میشود ترامپ در این نامه تأکید کرده که ترجیح میدهد با ایران بر سر برنامه هستهای به توافق برسد.
اعتراف به کارساز نبودن تحریمها علیه ایران
گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مصاحبهای با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته در برنامه هستهای ایران بیان کرد: تحریمها کارساز نیستند. کاملاً واضح است که این کشور یاد گرفته که آنها را دور بزند. / تسنیم
شفاف سازی درخصوص لایحۀ محدودیت بهکارگیری برخی سلاحهای متعارف
سردار رضا طلایینیک، سخنگوی وزارت دفاع: لایحۀ کنوانسیون منع بهکارگیری برخی سلاحهای متعارف با موافقت و نظارت ستاد کل نیروهای مسلح تنظیم شده و انتظار میرود در خصوص این لایحه بدون مطالعه و بررسی دقیق بهطور شتابزده قضاوت و اظهارنظر نشود. طبق بررسی همهجانبۀ نظامی، امنیتی و حقوقی هیچکدام از تجهیزات، مهمات و سلاحهای ما به این کنوانسیون ربطی ندارد و در صورت تصویب و طبق درخواست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی، فقط ایران ۲ پروتکل را طبق متن لایحه خواهد پذیرفت تا از فرصتها و منافع بینالمللی و دفاعی آن مانند ۱۳۱ کشور جهان که تاکنون عضو شدهاند بتواند استفاده کند. این ۲ پروتکل پیشنهادی عبارتاند از: ۱. محدودیت بهکارگیری مهمات دارای ترکشهای غیرقابل تشخیص با اشعۀ ایکس در بدن انسان.۲. لزوم شناسایی و جمعآوری مواد منفجره از مناطق جنگی پس از جنگ. / فارس
اختلاف دولت و تندروهای اصلاحطلب بر سر وفاق
روزنامه جوان نوشت: با استعفای ظریف و برکناری همتی، تندروهای اصلاحطلب باز هم فریاد استعفای پزشکیان سر دادهاند و معتقدند که نمیگذارند پزشکیان کار کند و لذا بهتر است دیگر تحمل نکند. تندروهای اصلاحطلب که اینگونه بر طبل بیثباتی سیاسی کشور و بیدولتی میکوبند، در سویی دیگر مخالفان پزشکیان را به اعمال فشار برای استعفای او متهم میکنند. در روزهای گذشته نیز هممیهن در مطلبی با بیان ادعاهایی پیرامون ایجاد محدودیت برای رئیسجمهور در حوزه انتخاب همکاران، تلویحاً از کنار رفتن پزشکیان نوشته بود: پزشکیان از روز اول با اعمال محدودیتهای شدید در انتخاب همکاران مواجه بود؛ بهطوریکه عملاً راه برای شکلگیری هر نوع مدیریت کارآمد بسته شد.
فرق شهید رئیسی با روحانی و خاتمی در مبارزه با مفاسد اقتصادی
کیهان نوشت: در موضوع پرونده چای دبش، نکته قابلتوجه این است که تخلف و فساد رخداده، از سوی بازرسی ویژه شهید رئیسی و وزارت اطلاعات کشف و گزارش شده است؛ و اگر این کشف و گزارش انجام نمیشد، فساد و تخلف مکتوم میماند. درست برخلاف برخورد قبیلهای که مدعیان اصلاحات با متهمان و مقصران مشابه در دولتهای خاتمی و روحانی انجام دادند و از پشت متخلفان و متهمان درآمدند؛ وقتی کرباسچی شهردار تهران به دادگاه احضار شد، پنج ساعت از جلسه دولت خاتمی به حمایت علنی از او اختصاص یافت و در وزارت کشور، «ستاد حمایت از کرباسچی» تشکیل دادند! از سوی دیگر، در حالی که فساد مربوط به قراردادهای استاتاویل و توتال از سوی طرف خارجی مورد پیگرد قرار گرفت، دولت خاتمی هیچ انگیزهای برای برخورد با متخلفان در وزارت نفت زنگنه نداشت. لاپوشانی فساد کرسنت نیز که با خسارت ۱۸میلیارد دلاری همراه شد، مربوط به همین دوره است. اگر دولت رئیسی در مبارزه با فساد چای دبش پیشقدم شد، قبل از آن، رئیس دولتی داشتیم که تهدید میکرد اگر دست به برادرم بزنید، جنگ میشود!
ظریف مخالفانی هم در دولت داشته است
روزنامه جوان نوشت: محمدجواد ظریف به رسم همه استعفاهای گذشتهاش این بار هم در فضای مجازی دلایل استعفایش را بیان کرد و معلوم شد به دلیل توصیه رئیس قوه قضائیه و برای حفظ شأن او که برکنار نشود، استعفا داده است. او در حالی در جایگاه ساختگی «معاونت راهبردی رئیسجمهور» حضور داشت که طبق قانون انتصاب افراد در مشاغل حساس، نمیتوانست در دولت حضور داشته باشد و در هفت ماه گذشته، حضور او در دولت باعث چالشهای متعدد سیاسی و رسانهای شده بود. به گفته خود ظریف: "حتی در درون دولت نیز تلخترین دوران خدمت چهل ساله را گذراندم، اما به امید خدمت ایستادگی کردم. " این نشان میدهد که برخلاف موج مظلومنمایی او که میخواهد بگوید تحت فشار مخالفان خود بوده، او در درون دولت هم مخالفانی داشته است.