۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۲/۲۰
1403/12/20

رصد داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۵۱۰

اظهارات عجیب محسن رفیق‌دوست پیرامون برخی مسائل دهه ۶۰

محسن رفیق‌دوست، وزیر سابق سپاه اخیراً به دیده بان ایران گفته است که بنیاد مستضعفان تا قبل اینکه من به بنیاد مستضعفان بروم، اصلاً کاری نمی‌توانست انجام بدهد. چرا نمی‌توانست بنیاد کاری کند؟ چون بیش از ۵۷ درصد اموالی که به بنیاد داده بودند، اموال تحت سرپرستی بود. یعنی هنوز مصادره نشده بود. مال فلان طاغوتی را توقیف کرده بودند، تحویل بنیاد داده بودند و بنیاد سرپرستی می‌کرد. آن ۴۷ درصدی که مصادره شده بود، اکثرش در اختیار غیربنیاد بود. یا در اختیار سپاه بود، یا در اختیار جهاد سازندگی بود یا متصرف داشت. رفیق دوست به‌طور مشخص مدعی است او رهبری تیم‌های عملیاتی حذف فیزیکی اویسی، شهریار شفیق، فریدون فرخزاد و شاپور بختیار را به کمک اعضای حزب باسک اسپانی (از احزاب جدایی‌طلب اسپانیا) بر عهده داشت است. رفیق‌دوست گریزی هم می‌زند به ماجرای اختلاس ۱۲۳ میلیاردی که در سال ۷۴ توسط فاضل خداداد و مرتضی رفیق‌دوست، برادر محسن رفیق‌دوست رخ داد. او معتقد است اساساً فساد ۱۲۳ میلیاردی وجود نداشته و برمبنای آنچه معاون اسبق وزارت اطلاعات به او گفته، این اقدام برای خراب کردن وجهه او بوده است و گفت: «معاون اسبق وزارت اطلاعات سپاه به من گفت در وزارت سپاه یک چهره‌ای شدی که اگر نمی‌زدیمت، رئیس‌جمهور می‌شدی.» رفیق‌دوست مدعی است رقم سوءاستفاده مالی، ۱۲۳ میلیارد نبوده و برادر او فریب فاضل خداداد را خورده است. او درباره ماجرای اعدام خداداد نیز اسرار تازه‌ای را فاش می‌کند. می‌گوید که به او امان داده، اما برخلاف اصرار او و هاشمی رفسنجانی حکم اعدام خداداد صادر می‌شود. پیرامون این اظهارات رفیق دوست باید گفت که متأسفانه بار‌ها پیش آمده که افراد به بهانه روایت‌گری خاطرات دوران مسئولیت خود اطلاعاتی ناقص یا اغراق‌آمیز بیان می‌کنند و بیان چنین مواردی مورد سوءاستفاده رسانه‌های ضدانقلاب قرار می‌گیرد.

آیت الله جوادی آملی: وظیفه ماست که نظام امامت ـ امت را حفظ کنیم

آیت الله جوادی آملی در کنفرانس بین المللی تفسیر تسنیم تصریح کردند: وظیفه ماست نظام امامت امت را حفظ کنیم و امام فعلی را جانشین امام عصر (عج) بدانیم، چرا که مقام معظم رهبری حفظه الله همان راه امام خمینی (ره) را ادامه می‌دهند. امام رضوان الله علیه و مقام معظم رهبری حفظه الله این مسیر را زنده می‌کنند و فرمایشات ائمه (ع) را به ما می‌رسانند، ما نیز ان شاءالله تا آنجا که ممکن است اطاعت می‌کنیم. / انتخاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی با موضعی هوشمندانه توپ را به زمین ترامپ انداخت

سیدمحمد علی ابطحی در گفت‌و‌گو با ایسنا، با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار رمضانی با مقامات و مسئولان نظام گفت: به دنبال اعلام ترامپ مبنی بر ارسال نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب، انتظار شنیدن نظرات رهبری در دنیا بالاگرفته بود. خیلی‌ها به دنبال این بودند تا معظم له را تحت فشار قرار دهند تا یا گفت وگوی مستقیم با آمریکا را بپذیریم یا آماده یک درگیری وسیع و رویارویی با تهدید‌های ترامپ شویم. بیانات رهبری معظم هم فضا را آرام کرد و هم در برابر شوت محکمی که توپ را به زمین ایران انداخته بود، توپ به زمین آنها بازگشت. رهبر معظم انقلاب موضع هوشمندانه، سیاستمدارانه و قابل توجهی اتخاذ کردند. پاسخ به ادعا‌های اروپایی‌ها نیز قطعاً مکانیزم خود را دارد.

ادعای موسسه آمریکایی درخصوص ایران

اندیشکده آمریکایی گیتستون نوشت: ایران با سرعتی نگران‌کننده در حال توسعه تسلیحات هسته‌ای و پیشبرد غنی‌سازی اورانیوم با نرخی بی‌سابقه است. گزارش اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی این گزاره را تأیید می‌کند. بر اساس گزارش، ذخیره اورانیوم غنی‌شده ایران با خلوص ۶۰ درصد - که تنها یک گام با مواد قابل استفاده در سلاح فاصله دارد - از نوامبر ۹۲.۵ کیلوگرم افزایش یافته و به حدود ۲۷۵ کیلوگرم رسیده، مقداری کافی برای تولید حداقل شش بمب هسته‌ای در صورت غنی‌سازی تا ۹۰ درصد. ایران همچنین سانتریفیوژ‌های پیشرفته‌تری نصب کرده که ظرفیت غنی‌سازی سریع‌تر را افزایش می‌دهد. بحران اقتصادی ایران با سیاست «فشار حداکثری» ترامپ و قطعی برق سراسری که ۵۰ درصد پارک‌های صنعتی را تعطیل کرده، بدتر شده است. ایران معتقد است تسلیحات هسته‌ای اهرمی برای جلوگیری از مداخله خارجی است. تحریم‌ها به تنهایی کافی نیست و غرب باید از اسرائیل حمایت کامل کند تا جلوی مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه گرفته شود.

تجارت نفت ایران و چین در برابر تحریم‌ها انعطاف‌پذیر است

نشریه بین المللی بلومبرگ نوشت: افزایش موانع در تجارت به این معنا نیست که خرید چین از ایران به‌طور چشمگیری کُند خواهد شد، چه برسد به اینکه متوقف شود. این تحلیل بلومبرگ در اشاره به تلاش واشنگتن برای صفرکردن صادرات نفت ایران است. تحریم‌ها باعث افزایش هزینه‌ها و دشوارترشدن تجارت می‌شود، اما از سال ۲۰۱۸ این تجارت ادامه یافته و انعطاف‌پذیری‌اش را نشان داده است. ماه گذشته، صادرات نفت ایران به بالاترین سطح ۴ ماهه رسید. بلومبرگ مدعی شده در آب‌های مالزی، انتقال نفت به‌صورت کشتی‌به‌کشتی و بدون استفاده از سیستم‌های شناسایی افزایش یافته و این تاکتیک‌ها تا به امروز موفق به پنهان نگه‌داشتن منبع محموله‌های نفتی شده است.

چه طور می‌شود به دولت کمک کرد؟

روزنامه فرهیختگان نوشت: استعفای ظریف پس از استیضاح همتی، دولت مسعود پزشکیان را در متفاوت‌ترین موقعیت ۸ ماه اخیر قرار داده است. کمک اول، باور همه ارکان و اضلاع همگرا به این مسئله است که آمدن و رفتن یک وزیر و مواجهه قانونی با معاون رئیس‌جمهور به معنای نفی کل دولت یا دست‌اندازی به ایده دولت نیست، چه‌بسا برخی تغییرات به اصلاح روند دولت در راستای ایده‌اش کمک کند. کمک دوم، تشریح این مسئله است که وفاق باید بر سر ایده‌های مشترک برای حل مسائل کشور شکل بگیرد، پس یک کمک مهم سوق دادن دولت به سمت ایده‌هایی، چون توسعه اجتماعی است که کابینه پزشکیان هم در نظر و عمل زمینه اجرای آن را دارد. کمک سوم، باور منتقدان به این مسئله که همگرایی با دولت به معنای به رسمیت شناختن پایگاه اجتماعی متفاوت دولت است. پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ در حوزه‌های مختلف اجتماعی و سیاسی وعده‌هایی داده که باید تلاش شود آنهایی که در راستای قانون اساسی و برنامه‌های توسعه کشور است، رنگ واقعیت ببیند. کمک چهارم، لزوم همگرایی تشکیلاتی و نظام‌مند برای مقابله با دو جریان رادیکال مستجعل‌سازی است. آنها می‌خواهند خط حاکمیت دوگانه و خط ناکارآمد‌سازی حاکمیت را با هم به پیش ببرند، پس هر اقدامی که حاکمیت دوگانه را تشدید کند یا منجر به برساخت ناکارآمدی شود کمک به ایده رادیکال‌هاست و باید جلوی آن را گرفت.

اظهارات جدید محمد هاشمی

محمدهاشمی رفسنجانی: هدف جنگ نرم بی ثبات ساختن و مایوس کردن مردم است. صاحبان تریبون در مجلس و سایر بخش‌های کشور، مهره‌های تاثیر گذاری در جنگ نرم هستند. همه این افراد می‌توانند در مقابله با جنگ نرم دشمن نقش آفرین باشند. عکس آن نیز وجود دارد که به ضرر کشور است. مانند کاری که مجلس با استیضاح وزیر اقتصاد انجام داد. یا تلاش مجلس برای محروم کردن دولت از آقای ظریف. اینها خودش نوعی جنگ نرم است. با استیضاح و برکناری وزیر اقتصاد برخی از وزرای دیگر نیز ممکن است که فکر کنند نوبت آنان هم می‌رسد و آنطور که باید و شاید برنامه‌های خود را اجرایی نکنند.

گزارش خطا