چرا مواضع دیپلماتیک متناقض؟
روزنامه خراسان نوشت: بعد از جنجال ایلان ماسک و موضع متفاوت هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل و وزارت خارجه، بار دیگر شاهد موضع متناقض جدیدی میان هیئت دیپلماتیک ایرانی در واشنگتن و وزارت خارجه در تهران بودیم. سید عباس عراقچی رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان در پیامی در شبکه ایکس با بیان این که برنامه انرژی هستهای ایران همیشه کاملاً صلح آمیز بوده و خواهد بود، یادآور شد: «بنابراین اساساً چیزی به نام «نظامیسازی بالقوه» آن وجود ندارد. ما تحت فشار و ارعاب مذاکره نخواهیم کرد. ما چنین مذاکرهای را حتی قابل بررسی هم نمیدانیم، موضوع آن هر چه میخواهد باشد. مذاکره با قلدری و دستور دادن متفاوت است.» این اظهارات عراقچی پس از آن بیان شد که نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل ساعاتی قبلتر از اظهار نظر عراقچی، در شبکه مجازی ایکس در واکنش به موضوع مذاکره میان تهران - واشنگتن اعلام کرد: «اگر مقصود از مذاکره، دستیابی به هدف رفع نگرانی از احتمال نظامیشدن برنامه هستهای ایران باشد، قابل بررسی است؛ اما اگر برچیدن برنامه صلحآمیز هستهای ایران باشد که گفته شود کاری را که اوباما نتوانست انجام دهد ما انجام دادیم، چنین مذاکرهای هیچوقت شکل نخواهد گرفت.»
موضع روسیه درخصوص غنیسازی ۹۰ درصدی ایران
خبرگزاری فارس نوشت: در حالی که تروئیکای اروپا طی هفتههای اخیر تلاش کردهاند نگرانیها درباره برنامه هستهای ایران را تشدید ببخشند، روسیه که اخیراً توسط آمریکا به عنوان میانجی برای گفتوگو درباره برنامه هستهای ایران انتخاب شده، نگرانیها را بیمورد و با انگیزه سیاسی میداند. طبق NPT، غنیسازی ۹۰ درصدی برای مقاصد صلحآمیز ممنوع نبوده و تا زمانی که برنامه هستهای ایران تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد، هیچ خطر تسلیحاتی ایجاد نمیکند و مسکو نگران نیست»؛ این پاسخی است که «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در اتریش در مصاحبه اخیر خود با بیبیسی در خصوص نگرانی درباره غنیسازی ۶۰ درصدی ایران مطرح کرده است. مقامات ارشد ایران بارها اعلام کردهاند که هیچ قصدی برای تولید سلاح هستهای نداشته و نگرانی غربیها از برنامه هستهای ایران با انگیزههای سیاسی دنبال میشود، چیزی که اولیانوف نیز در این مصاحبه به آن اذعان کرد و گفته که همکاران اروپایی وی از پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در راستای مقاصد سیاسی خود و علیه ایران استفاده میکنند.
واکنش رئیس جبهه اصلاحات به تجمع کفنپوشان حجاب
آذر منصوری رئیس جبهه اصلاحات در واکنش به ادامه تجمعات حامیان قانون حجاب خطاب به وزیر کشور نوشت: جناب آقای دکتر مؤمنی، وزیر محترم کشور؛ در حمایت از موضع رئیس جمهور مردمی جناب آقای دکتر پزشکیان و در مخالفت با شبه قانون سراپا اشکال موسوم به عفاف و حجاب ما هم میخواهیم تجمع برگزار کنیم. آیا چنین حقی برای ما هم وجود دارد؟ / اصلاحات نیوز
توضیحات مشاور رئیس جمهور پیرامون برخی مسائل
روزنامه شرق گفتوگویی با نورالدین آهی، مشاور رئیسجمهور در امور تشکلها و احزاب داشته که بخشهایی از این مصاحبه به شرح زیر است: حضور فرزندان و داماد به معنای خانوادگی ادارهشدن دولت نیست. هر رئیسجمهوری نیاز دارد فردی امین در کنار خود داشته باشد، این مهم امری مسبوق به سابقه است. همه رئیسجمهورها هم فردی امین از خانواده را کنار خود داشتهاند؛ مانند برادر رئیسجمهوری که بازرسی ویژه نهاد ریاستجمهوری شد؛ بنابراین اصل اتفاق امری عادی و معمول است. باید تأکید کنم پسر ایشان یک چهره دانشگاهی و استاد دانشگاه و نخبه علمی است که بهعنوان مشاور کنار رئیسجمهور است و جلسات بسیاری هم با جوانان نخبه تاکنون داشته و به بررسی طرحها و ایدههای جوانان نخبه پرداخته است. در رابطه با داماد و دختر ایشان هم اینگونه است. به نظر من افراد خانواده در انتقال واقعیتها ملاحظه خاصی ندارند و اتفاقاً بهتر عمل میکنند. درباره استعفای رئیسجمهور باید بگویم که این مسأله کاملاً بعید است و شایعهسازی است، اما در رابطه با خستگی باید تأکید کنم ایشان خستگیناپذیر هستند.
انتقاد حدادعادل از دولت احمدینژاد
غلامعلی حداد عادل در گفتوگو با ایرنا در خصوص قانون اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی که در زمان ریاست وی بر قوه مقننه مصوب شد، گفت: دولت وقت به جای اینکه تحول اقتصادی خود را روی اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ متمرکز کند، بحث دیگری را در حوزه اقتصاد مطرح کرد و آن بحث هدفمندی یارانهها بود. در چنین شرایطی سیاستهای کلی اصل ۴۴ به حاشیه رفت و دادن یارانه هم موفق نشد. ما اصرارمان بر این بود که دلیل ندارد همه دهکها یارانه بگیرند، اما نماینده دولت وقت در مجلس آمد و به مجلس اعلام کرد که شما قصد دارید ۲۱ میلیون نفر از مردم را از حق خود محروم کنید. این سیاست غلط سبب شد هم یارانهها درست عملیاتی نشود و هم سیاستهای اصل ۴۴. به جای جذب بخش خصوصی نیز بخش «خصولتی» فعال شد و دولت بدهیهای خود را تحت عنوان اجرای سیاستهای اصل ۴۴ پرداخت کرد.
انتقاد روزنامه اطلاعات از دولت
روزنامه اطلاعات نوشت: همه مردم تقریباً همه مشکلات را میدانند. اینکه سیستم خوب کار نمیکند، دولت کارآمدی لازم را ندارد و در مسیر توسعه حرکت نمیکند. خروجی این همه بودجه و هزینه حتی نیمی از آنچه که باید نیست؛ اما کار ارکان حکومت و دولت، نه گلایه و شکوه است و نه درد دل و نصیحت. کار مقامات آن است که مشکلات پیشارو را بردارند و بعد بگویند این مشکل بود، مشکل سختی هم بود، اما توانستیم برش داریم.