یک وارونهنمایی آشکار
خبرگزاری فارس نوشت: اخیراً، مسعود روغنی زنجانی، رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه، به نقل از مرحوم هاشمی رفسنجانی مدعی شده است که رهبر معظم انقلاب با بهبود وضعیت معیشتی مردم مخالف بودهاند. روغنی گفته است: «بنده یک روزی از مرحوم هاشمی رفسنجانی شنیدم ایشان گفتند اختلاف بنده با رهبری معظم بر سر توسعه است؛ ایشان رفاه را قبول ندارد. چون رفاه باعث دین گریزی و بی دینی میشود». این ادعا در حالی مطرح میشود که مواضع و مستندات متعدد، خلاف این روایت را ثابت میکنند. رهبر معظم انقلاب همواره بر توجه جدی مسئولین به معیشت مردم تأکید کرده و این جنس توصیه و تذکرات به مسئولان بارها در سخنان رهبر معظم انقلاب دیده شده که آخرین آن مربوط به دیدار اخیر کارگزاران نظام است؛ این مسئله نشانگر اهمیت رونق معیشت و رفاه مردم در منظومه فکری ایشان است. از سوی دیگر، نگاهی به دوره مدیریت اقتصادی مسعود روغنی زنجانی در سازمان برنامه و بودجه نشان میدهد که کشور به خطر سیاستها و راهبردهای وی در آن زمان با بحرانهای جدی اقتصادی روبهرو شد. در اوایل دهه ۱۳۷۰، نرخ تورم به ۳۵.۲٪ در سال ۱۳۷۳ و ۴۹.۹٪ در سال ۱۳۷۴ رسید که یکی از شدیدترین بحرانهای اقتصادی کشور محسوب میشود.
عراقچی دریافت نامه ترامپ را تأیید کرد
به گزارش مشرق، عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان در اینستاگرام نوشت: عصر دیروز پذیرای آقای انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس کشور امارات متحده عربی، بودم. علاوه بر گفتوگو در خصوص مناسبات دوجانبه و مسائل منطقهای، نامهای نیز از طرف رئیس جمهور ایالات متحده دریافت شد.
مارش مشترکی که مرعشی و عطریانفر نواختند
چندی قبل بود که حسین مرعشی، دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی در بخشی از یک مصاحبه با انتقاد از مجلس برای استیضاح وزیر اقتصاد گفته بود: "اگر صادرات نفتی ایران خدایی ناکرده بر اثر فشار حداکثری ترامپ کاهش پیدا کند، اثرات شکنندهای برای اقتصاد ایران خواهد داشت. " پس از مرعشی، اما اخیرا دیگر عضو مبرّز و ستادی حزب کارگزاران یعنی محمد عطریانفر نیز به صحنه آمد و در یک مصاحبه پیرامون مقوله وفاق اظهار کرد: "بر اساس نظرسنجیهایی که در کشور صورت گرفته، مردم نگاه شکننده به نظام سیاسی دارند و این نتیجه اختلاف سلیقهها و رفتارهای ناپسند است. "
گلایه نبویان از فراخوانهای حجاب
محمود نبویان، نماینده تهران در مجلس با انتقاد از فراخوانها و تجمعات اخیر مقابل مجلس در خصوص حجاب نوشت: «ابعاد برنامه ریزی جریان تندرو برای بحران سازی بر سر مسئله حجاب در کشور: ۱- ایجاد دوقطبی و تشدید لجاجت اجتماعی بر سر حجاب در دستور کار جریانات تندرو قرار گرفته است. ۲- فراخوان تجمع سراسری درباره حجاب تکمیل کننده برنامه دشمن برای ایجاد ناآرامی در کشور است. ۳- کشاندن اعتراض مستقیم به سطح رهبرانقلاب در شبکههای اجتماعی برنامه دیگر این جریان است. ۴- طرف خارجی با استقبال از این دوقطبی درصدد ایجاد یک رخداد امنیتی و به دنبال آن موج جدید برهنگی در کشور است».
ادعای یک اصلاحطلب: تندروها از پزشکیان کینه دارند!
روزنامه اعتماد نوشت: سعید شریعتی، فعال سیاسی اصلاحطلب در واکنش به تحرکات اخیر علیه دولت و شخص رییسجمهور گفت: فکر میکنم تحرکات مخرب تندروها قهری است و اقتضای طبیعت آنها این است. پشت این حرکات و جریانات تفکری حضور دارد که اکثریت مردم ایران را که منطبق با خواست و سلیقه و گرایش آنها فکر نمیکنند، ملت به حساب نمیآورند. اگر امروز به پزشکیان رسیدهاند و قبلا سراغ ظریف و همتی رفتهاند، چون از ظریف و همتی دستاویز بیشتری داشتند. ظریف به این دلیل که در کمپین انتخاباتی پزشکیان اثرگذار بود و توجه مردم را به پزشکیان و گفتمان اصلاحطلبی جلب کرد، تقصیرکار شناخته شد و سیبل حملات مقدماتی تندروها قرار گرفته است.»
مشکل دولت چهاردهم از دید رسانه اصلاحات
روزنامه شرق نوشت: نقص بزرگ دولت پرشکیان، نبود شجاعت و خلاقیت است. اغلب همکاران او در محدود تکالیف خود ایده تازهای برای مقابله با بحرانها خلق نمیکنند؛ فقط به روزمرگی بیثمر و تکرارهای ملالآور کارهای کلیشهای مشغول هستند. این رویه کمترین کمکی به کاهش بحرانها نکرده و ناامیدی میآفریند. حکایت اعضای ارشد دولت و رئیسجمهور، قصه لشکری است که افسرانش در خانه نشستهاند و فرماندهانش با چند سرباز داوطلب به تنهایی به میدان رفتهاند. تکلیف معاونان، وزرا و دیگر همکاران رئیسجمهور است که هر یک در حوزه کاری خود، فهم درست و عمیقی از وضع موجود بیابند و خلاقیت و ابتکار داشته باشند و با طرح ایدههای تازه و ابداعی در قالب تصویب نامه یا لایحه به فضای سیاسی و مدیریتی کشور جان تازه ببخشند و به بقای تتمه امید ملت اهمیت دهند. اما آنها شبیه دروازهبانی هستند که در برابر رقیب خشن، خبردار ایستاده است و هیچ حرکتی نمیکند و هر توپ که غلتان غلتان به سمت دروازه او روانه شود، بهراحتی گل میخورد.
هم میهن: دولت، شرایط شکنندهای دارد
روزنامه اصلاح طلب هم میهن مدعی شده است که طبق گمانهزنیها و با توجه به شرایط شکننده دولت پزشکیان، دولت پزشکیان بهعنوان نماینده نهایی و مصداقی جریان وفاق اولاً، یک «دولت شکننده» است؛ چراکه درون دولت فاقد انسجام حزبی حتی جبههای و جناحی است. چنانچه در قیاس با دولتهای خاتمی، روحانی، حتی احمدینژاد و شهید رئیسی آن انسجام داخلی را کمتر دارد. این دولت در «شرایط شکننده» روی کار آمدهاست. تشکیل این دولت از منظر زمانی بعد از جنبش ۱۴۰۱ رخ داد که با کمترین درصد رای و با یکی از کمترین میزان مشارکت مردم در این جایگاه قرار گرفته است. نیروهای مخالف دولت از قدرت و نفوذ بالا و انسجام زیادی برخوردارند و همچنان ابزارهای مالی و سازمانی گستردهای را در اختیار دارند... در مجلس و موسسات مختلف فرهنگی و امنیتی و... همچنان در حال فعالیت هستند و همچنین رسانههای مختلف و صداوسیما و برخی دیگر از سازمانها و مراکز و نیز منابع مالی قابلتوجهی را در اختیار دارند.